Suomalaisnaiset nostivat sijoituksiaan MM-kisojen kolmannella kierroksella – Blomroos ja Tattar ykkössijalla, Salonen kolmantena

Henna Blomroos ja Eveliina Salonen onnistuivat torstain pelissä erinomaisesti.

Frisbeegolfin avoimien luokkien henkilökohtaiset MM-kilpailut ovat parhaillaan menossa Yhdysvalloissa Kansasin Emporiassa. Mitä mainioimpien sääolosuhteiden hellimät kisat alkoivat 30.8. ja päättyvät finaalikierrokseen lauantaina 3.9. Suomesta kilpailuun lähti 9 miespelaajaa ja kolme naispelaajaa. Kilpailussa pelataan yhteensä viisi kierrosta, ja kolmas kierros päättyi torstaina suomalaisittain kutkuttavaan tilanteeseen. Henna Blomroos johtaa tällä hetkellä naisten avoimessa luokassa kilpailua yhdessä Viron Kristin Tattarin kanssa. Eveliina Salonen on kisassa tällä hetkellä kolmantena.

Blomroos onnistui nollaamaan toisen kierroksen haasteet

Blomroos aloitti MM-mittelön vahvasti pelaamalla ensimmäisellä kierroksella tuloksen -8. Keskiviikon toinen kierros lähti sujumaan hyvin, mutta viimeiset kuusi väylää olivat jo taistelua kahden väylän päättyessä tuplabogieen ja yhden bogieen. Kierros päättyi tulokseen E (kentän ihannetulos). Blomroos lähti kolmannelle kierrokselle kuudennelta sijalta ja onnistui nostamaan sijoitustaan heittämällä kymmenellä väylällä birdien (yksi alle väylän ihannetuloksen eli parin) ja vain yhdellä bogien (yksi yli väylän ihannetuloksen), tuloksen ollessa näin -9. 

Viime vuoden MM-kisoissa viidenneksi sijoittunut ja tällä kaudella esimerkiksi helmikuun Las Vegas Challenge -kilpailussa kolmanneksi sijoittunut Tattar heitti kolmannella kierroksella yhteensä kolmella väylällä bogien  ja kierroksen lopputulos oli selkeästi Blomroosia heikompi, -4. Tattarin heitot ovat onnistuneet tähän mennessä parhaiten kilpailun ensimmäisenä päivänä tiistaina, jolloin hän sijoittui tuloksellaan -10 ensimmäiselle sijalle. Toisen kierroksen tulos -3 riitti ykköspaikan pitämiseen. Yhteistuloksissa molemmat naiset jakavat nyt ykkössijan tuloksella -17. 

Salonen heitti kolmannella kierroksella itsensä kärkikolmikkoon

Eveliina Salonen pelasi ensimmäisellä kierroksella tiistaina tuloksen -6, mutta keskiviikon heikompi tulos neljällä birdiellä, yhdellä tuplabogilla ja kahdella bogilla (E) pudotti hänet seitsemänneksi. Salonen onnistui kolmannella kierroksella vielä Blomroosiakin paremmin heittämällä tuloksen -10. Hän on johtavan kaksikon takana kolmantena, vain yhden pisteen erolla Blomroosiin ja Tattariin (-16). 

Salosen kannoilla neljäntenä on niinikään erinomaisesti kolmannen kierroksen pelannut (-10) yhdysvaltalainen Holyn Handley yhteistuloksella -15 sekä viidennen sijan jakavat yhdysvaltalaisnaiset Valerie Mandujano (-14) ja viime vuonna MM-kisoissa hopealle yltänyt Paige Pierce (-14). 

Heidi Laine on tällä hetkellä jaetulla sijalla 25. yhteistuloksella E. Laine heitti ensimmäisellä kierroksella kentän ihannetuloksen (E) ja toisella kierroksella hieman heikomman tuloksen +2. Kolmannen kierroksen tulos -2 riitti pitämään nykyisen sijoituksen. 

FPO-luokan jännittävä neljäs kierros alkaa Suomen aikaa tänään klo 17.25. 

Mäkelä lähellä 20 parhaan joukkoa

Suomen miespelaajat lähtivät kisaan haastajan asemista. Kisat mainiosti tuloksella -10 startannut Väinö Mäkelä on tippunut ensimmäisen kierroksen jaetulta toiselta sijalta jaetulle 24. sijalle (-18). Toisen kierroksen jälkeen (-3) Mäkelä oli jaetulla 18. sijalla. Kolmas kierros päättyi kahdeksan birdien ja kolmen boogien myötä tulokseen -5.

MPO-luokkaa johtaa tällä hetkellä viime vuoden MM-kisoissa hopeaa heittänyt ja tänä vuonna muun muassa Nokian European Openissa toiseksi sijoittunut yhdysvaltalainen Paul McBeth yhteistuloksella -30. Yhdysvaltojen Aaron Gossage jakaa, ehkä hieman yllättäenkin, ykköspaikan McBethin kanssa. Hänellä on taskussaan tältä kaudelta esimerkiksi sekaparifrisbeegolfin MM-hopea. 

MM-kisoissa debyyttiään tekevä Niklas Anttila on kolmen kierroksen jälkeen jaetulla 48. sijalla yhteistuloksella -13.  

MPO-luokan neljäs kierros alkaa Suomen aikaa klo 22.55. Kisat huipentuvat lauantaina pelattavaan finaalikierrokseen. 

Kilpailijoiden tuloksia voi seurata PDGAn sivuilla: https://www.pdga.com/apps/tournament/live/event…