Suomalaiset frisbeegolfhuiput MM-kisoihin

Frisbeegolfin avoimien luokkien henkilökohtaiset MM-kilpailut järjestetään 30.8.-3.9. Yhdysvalloissa. Suomesta kilpailuun lähtee yhteensä 12 pelaajaa.

2022 PDGA Professional Disc Golf World Championships -kilpailun virallinen logo. Kuva: https://www.pdga.com/2022proworlds

 

Frisbeegolfin avoimien luokkien henkilökohtaiset MM-kilpailut järjestetään 30.8.-3.9. Yhdysvalloissa Kansasin Emporiassa. Suomesta kilpailuun lähtee 9 miespelaajaa ja kolme naista. Kilpailuun osallistuu yhteensä 290 pelaajaa. 

Salonen ennakkosuosikkien joukossa

Naisten luokassa suomalaisten ykkösnimi on vuoden 2019 MM-hopeamitalisti Eveliina Salonen. Salonen on kilpailun 6. korkeiten reitattu naispelaaja ja on osoittanut nousukunnon merkkejä edellisissä kilpailuissa voittaen pari viikkoa sitten Suomen mestaruuden ja sijoittuen toiseksi sekä edellisessä Major-turnauksessa European Openissa Nokialla että juuri päättyneessä Disc Golf Pro Tour -osakilpailussa Iowan Des Moinesissa.

Salonen kokee, että pitkien ja avoimien väylien tulisi sopia hänen pelityylilleen. Radat ovat hänelle uusia, joten harjoittelupäivät ovat tärkeitä. Salonen lähtee tavoittelemaan voittoa ja muistuttaa itselleen, että ”Pitkä kisa, 5 kierrosta, joten ei tarvi hätiköidä.”

Myös Henna Blomroosilta ja Heidi Laineelta on vara odottaa huippusuorituksia ja molemmilla on myös täydet mahdollisuudet jopa mitalikamppailuun.

Anttila, Lehtinen, Mäkelä haastajina

Suomen miesedustajista parhaiten tällä kaudella ovat esiintyneet tuore Suomen mestari Niklas Anttila sekä Väinö Mäkelä ja Lauri Lehtinen.

Kolmikko lähtee kisaan kuitenkin haastajina. Kauden keskiarvotaso ei ennakkoon riitä aivan terävimpään kärkeen, mutta toisaalta jokaiselta löytyy jo palkintopallisijoituksia tältä kaudelta USA:n ja Euroopan ammattilaiskiertueilta, eli huippuonnistumisella mitalitaistelu on täysin mahdollinen. Myös Seppo Paju on nousukunnossa voitettuaan juuri päättyneen European Pro Tourin päätöskilpailun Turussa elokuun puolivälissä.

Anttila lähtee tekemään hyvää MM-debyyttiä, vaikka kisaradat eivät aivan hänen omaan makuunsa olekaan. Anttilan mukaan kisoissa oleelliseen osaan nousee myös kuumuus ja sen hallinta. Kisapaikoille on luvassa yli 30 astetta joka päivä.

Kilpailuviikko alkaa erikoiskilpailuilla kuten parigolfeilla, pituusheittokilpailuilla ja muilla taitokilpailuilla. Suomalaisia on mukana runsaasti myös erikoiskilpailuissa. Varsinaiset kisat pääsevät käyntiin tiistaina 30.8.

Kilpailun tulospalvelu: udisclive.com ja https://www.pdga.com/tour/event/55460

Kilpailun suorat lähetykset verkossa: Disc Golf Network

Kaikki suomalaiset osallistujat ratingeineen ja ratingin mukaisine sijoituksineen:

FPO
6. Eveliina Salonen 967
8. Henna Blomroos 965
23. Heidi Laine 947

MPO
18. Niklas Anttila 1030
28. Lauri Lehtinen 1028
36. Väinö Mäkelä 1025
83. Seppo Paju 1009
83. Samuel Hänninen 1009
91. Tuomas Hyytiäinen 1007
103. Severi Saviniemi 1005
123. Ville Ahokas 1001
126. Oskari Vikström 1000

Löydät kaikki kilpailuun rekisteröityneet pelaajat täältä: https://www.pdga.com/tour/event/55460