“Pidä lapset turvassa urheilussa ja somessa – Lapsiin kohdistuvan seksuaalisen häirinnän ja seksuaaliväkivallan ennaltaehkäisy ja niihin puuttuminen” -koulutus

Väestöliiton Et ole yksin -palvelu ja Pelastakaa lapset ry:n Nettivihje järjestävät yhteiskoulutuksen torstaina 6.10.2022.
Etänä pidettävä koulutus on suunnattu kaikille urheiluseurojen ja lajiliittojen työntekijöille, vapaaehtoisille sekä seuroissa toimiville valmentajille.
Ilmoittautumiset 3.10. mennessä.

“Pidä lapset turvassa urheilussa ja somessa – Lapsiin kohdistuvan seksuaalisen häirinnän ja seksuaaliväkivallan ennaltaehkäisy ja niihin puuttuminen” -koulutus on syventävä koulutus lapsiin ja nuoriin kohdistuvasta seksuaalisesta häirinnästä ja seksuaaliväkivallasta urheilussa ja somessa.

Seksuaalista häirintää ja lapsiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa ilmenee kaikilla yhteiskunnan alueilla ja siihen puuttuminen ja haavoittavien tapahtumien ennaltaehkäiseminen on meidän kaikkien vastuulla. Sivustaseuraajan vastuun lisäksi erityistä vastuuta urheilussa on urheilun kattojärjestöillä sekä urheiluseuroissa toimivilla aikuisilla, kuten seurojen työntekijöillä, valmentajilla ja ohjaajilla.

Väestöliiton Et ole yksin -palvelu ja Pelastakaa lapset ry:n Nettivihje järjestävät yhteiskoulutuksen torstaina 6.10.2022. Koulutus on ilmainen ja se pidetään etänä. Koulutus on suunnattu kaikille urheiluseurojen ja lajiliittojen työntekijöille, vapaaehtoisille sekä seuroissa toimiville valmentajille.

Jotta voidaan ennaltaehkäistä ja puuttua tehokkaasti, tarvitaan ajankohtaista tietoa häirinnästä ja sen ilmenemismuodoista.  Koulutus tarjoaa käytännön ohjeita miten valmentaja ja seuratoimija voivat suojella lapsia ja puuttua seksuaaliväkivalta – ja häirintätilanteisiin. 

Milloin: torstaina 6.10.2022 klo 17-19.30.

Missä: Teams-yhteydellä (linkki koulutukseen lähetetään osallistujille)

Ilmoittautuminen: ilmoittautumiset 3.10.2022 mennessä linkistä: https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/a1b04bd9-62c1-497f-9ace-b623d82ff424?displayId=Fin2559211 

Esteettömyystietoja: Koulutus puhutaan suomeksi, mutta sen aikana on mahdollista esittää kysymyksiä englanniksi. Koulutusmateriaalit on mahdollista pyytää koulutuksen jälkeen kouluttajilta. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä, jos sinulla on esteettömyyteen liittyen tarpeita jotka voimme ottaa paremmin huomioon.

Lisätietoja: Pauliina Lius, Väestöliiton Et ole yksin -palvelun asiantuntija (pauliina.lius@vaestoliitto.fi