Mittelö amatööriluokkien Suomen mestaruuksista käynnistyi Kokkolassa

Frisbeegolfin amatööriluokkien SM-kilpailut käynnistyivät tänään perjantaina Kokkolassa, Laajalahden frisbeegolfradalla. Kolmipäiväisessä kilpailussa pelataan yksi kierros päivässä väliaikalähdöin.

Suomen mestaruuksista kilpaillaan kuudessa eri luokassa: mixed ja naisten Advanced-tason luokissa (MA1, FA1) sekä 40- ja 50-vuotiaiden masters-luokissa (MA40, FA40, MA50 ja FA50).

Kämäräinen MA1-luokan kärjessä – Haarala johtaa FA1-luokan kilpailua

MA1-luokan kilpailua johtaa Samu Kämäräinen (Mäntsälän Frisbeegolf), joka heitti päivän parhaan kierrostuloksen 51 heittoa (-8). Kämäräisen johtomarginaali seuraaviin heittäjiin on kuitenkin vain yhden heiton verran. Jaetulla kakkospaikalla on avauspäivän jälkeen peräti neljä heittäjää: Konsta Tonteri (Jyväskylän Liitokiekkoilijat), Marius Kindstedt (Porvoon frisbeegolfseura), Joona Hänninen (Willimiehen Disc Golf) ja Teijo Kurvinen (FrisbeeGolfClub Hyrylä).

MA1-luokassa nähtiin päivän aikana myös yksi hole-in-one. Järjestävää seuraa West Coast Disc Golfersia edustava Joona Huusko heitti kiekon suoraan koriin väylällä 15.

Myös FA1-luokassa SM-kilpailu avattiin tasaisissa merkeissä. FrisbeeGolfClub Hyrylän pelaajilla on ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen luokassa kaksoisjohto: Marjo Haarala johtaa tuloksella 63 heittoa (+4) ja Tiina Korve on yhden heiton päässä toisena. Kolmantena on Padasjoen Frisbeegolfia edustava Kia Snellman (+6).

Luostarinen ja Tynkkynen jakavat MA40-luokan johdon – Kaipio FA40-luokan kärjessä

MA40-luokassa kärkipaikkaa jakavat Mikko Luostarinen (Joroisten Urheilijat) ja Vesa Tynkkynen (Willimiehen Disc Golf). Kumpikin pelasi avauskierroksensa lukemiin 55 heittoa (-4). Kolmantena avauspäivän jälkeen on Pirkkalan Frisbeeseura Aviaattoreita edustava Kalle Tapola (-2).

FA40-luokassa Mari Kaipio (Puska Puttaajat) johtaa kilpailua kahden heiton erolla Riina Körkköön (Oulun frisbeeseura). Kaipio pelasi avauskierroksensa lukemiin 68 heittoa (+9). Kolmantena kilpailussa on Maija Koskinen (Disc Golf Hyvinkää) tuloksella 12 yli parin.

MA50-luokassa kolmen pelaajan jaettu johto – Mustonen FA50-luokan piikkipaikalla

MA50-luokan ykköspaikalla on avauspäivän jälkeen peräti kolme nimeä. Juha Lento (Voimistelu ja Urheiluseura Korven Korvenpojat, Bats), Marko Könssi (Saarijärven frisbaajat) ja Mika Kollanus (Voimistelu ja Urheiluseura Korven Korvenpojat, Bats) heittivät kukin kierroksensa lukemiin 54 heittoa (-5). Timo Pirkola (Pyhäjoen Frisbeeseura) on heiton päässä neljäntenä.

FA50-luokan kilpailua johtaa Ritva Mustonen (Raisu Lumous Disc Golf). Mustonen pelasi avauskierroksen lukemiin 67 heittoa (+8). Vahvasti avanneen Mustosen johtomarginaali toisena olevaan Sinikka Bäckiin (Lohjan Liitokiekkoilijat) on seitsemän heittoa. Kolmantena kilpailussa on Oulun frisbeeseuran Nina Kuoksa (+17).


Kilpailun toinen kierros pelataan lauantaina väliaikalähdöin klo 9 alkaen. Luokat lähtevät kierrokselle seuraavassa järjestyksessä: MA40, FA40, MA50, FA50, MA1, FA1.

Linkit ja lisätietoja: