Suomen joukkue jatkoi hyvin alkanutta joukkuefrisbeegolfin MM-kilpailua Kroatiassa

Toisena kilpailupäivänä Kroatiassa Suomen joukkue pelasi alkulohkoon kuuluneet ottelut Italiaa ja Saksaa vastaan. Iltapäivän ottelu Liettuaa vastaan oli ensimmäinen pudotuspeli, jossa oli panoksena paikka kahdeksan parhaan joukkoon semifinaaleihin.

Suomen kisajoukkueessa on yhteensä 10 pelaajaa, joista kilpailukierroksella pelaa aina kuusi pelaajaa. Jokaisella kilpailukierroksella pelataan neljä ottelua. Kaksi parigolfia ja kaksi yksilöpeliä. Parigolfissa pelimuotona on Modified Alternate Shot, jossa pari heittää vuorotellen. Ennen kierrosta pari on päättänyt jokaiselle väylälle avausheiton heittäjän. Kaikki ottelut pelataan reikäpelinä, eli paremman tuloksen väylällä pelannut voittaa väylän ja enemmän väyliä voittanut ottelun. Pelin voittaja saa kaksi pistettä, tasapelitilanteessa pisteet jaetaan. Kierrokselta on siis tarjolla aina yhteensä 8 pistettä.

Kuva: SFL

ODOTETTU VOITTO ITALIASTA

Joukkuefrisbeegolfin maailmanlaajuisella ranking-listalla sijalla 33 olevaa Italiaa vastaan MPO-luokan yksilökisaa pelasivat Kristian Kuoksa ja Samuel Stenman. Parigolfissa pelaajina olivat Kiki Kaikkonen ja Heikki Saunanen sekä Emilia Kallio ja Tapani Aulu. Samassa rankingissa kärkisijaa pitävä Suomi ei antanut armoa, vaan vei voiton kaikissa otteluissa ja keräsi täydet 8 pistettä.

TIUKKA KILPAILU SAKSAN KANSSA JA LOHKOVOITTO

Maailman ranking-listan 5. sijalla olevaa ja A-lohkon kakkospaikkaa pitävää Saksaa vastaan FPO-luokan yksilökisan pelasi Justine Bitka ja MP40-luokan yksilökisan Heikki Saunanen. Parigolfissa pelasivat Kiki Kaikkonen ja Daniel Davidsson sekä Tero Jaatinen ja Samuel Stenman. Samuel ja Tero voittivat oman ottelunsa varmalla otteella tuloksella 5-1. Muut ottelut olivat odotetusti tiukkoja. Kiki ja Daniel varmistivat viimeisellä väylällä pelin voiton.  Justine pelasi tasapelin kummankin pelaajan voitettua yhden väylän yhteensä yhdeksästä väylästä. Heikki joutui taipumaan tappioon, jonka varmisti viimeisellä väylällä tullut lost disc. Suomi voitti Saksan kierroksen kokonaispisteissä 5-3 ja varmisti näin A-lohkon voiton.

Saksa-otteluista kuvattiin muutaman väylän mittainen Facebook-live, jonka voi käydä katsomassa Disc Golf Team Finlandin tililtä tämän linkin takaa

TAISTELU SEMIFINAALIPAIKASTA LIETTUAN KANSSA

Iltapäivän ottelussa A-lohkon voittaja kohtasi B-lohkon kolmanneksi tuleen Liettuan. Alkulohkon peleissä on pelattu vain 9 väylää, mutta pudotuspeleissä siirryttiin pelaamaan 18-väyläistä rataa. Suomi pelaa kaikki loput pelinsä tällä radalla. MPO-luokan yksilöpelin pelasi Kristian Kuoksa ja FPO-luokan Justine Bitka. Parigolfeissa pelasivat Daniel Davidsson ja Sami Mäkipörhölä sekä Tero Jaatinen ja Emilia Kallio.

Peliä väritti ajoittain kovaksi yltynyt puuskittainen tuuli. Emilia ja Tero ottivat vakuuttavan startin kisaan ja olivat yhdeksän väylän jälkeen jo kuuden pisteen johdossa. ”Aloitettiin kierros aika tyrmäävästi niin, että kaverit eivät juuri saaneet pisteitä eikä edes paikkoja pisteille. Sitten se meni vähän höntsäilyksi, kun peli alkoi olla käytännössä jo ratkennut ja saivat vielä pari pistettä.” kertoo Tero kierroksen jälkeen. Peli kulki hyvin, eikä kumpikaan ollut kierroksen aikana juurikaan ongelmissa. Lopputuloksena voitto ja kaksi pistettä Suomelle.

Samassa ryhmässä pelannut Justine otti kolmen heiton etumatkan kierroksen alkupuolella, mutta muutaman väylän jälkeen vastustaja otti heitot kiinni. Kierros päättyi lopuksi tasapeliin molempien voitettua yhdet väylät kierroksen lopussa. Yksi piste Suomelle. Toisessa ryhmässä Daniel ja Sami pelasivat lähes koko kierroksen tasapisteissä vastustajaparin kanssa. Liettua onnistui voittamaan yhden väylän enemmän ja vei siis kaksi pistettä. Kristian voitti oman pelinsä näytöstyyliin väylävoitolla 7-2 ja toi kaksi arvokasta pistettä Suomelle. Suomi voitti erittäin tiukan ottelun tuloksella 5-3 ja eteni perjantaina pelattavaan semifinaaliin ja kahdeksan parhaan joukkueen joukkoon.  

Myös iltapäivän kierroksesta kuvattiin Facebook-liveä Disc Golf Team Finlandin tilille. Voit käydä katsomassa videon linkin takaa.    

Kilpailu jatkuu huomenna perjantaina klo 10.00 paikallista aikaa (klo 11 Suomen aikaa) USA:ta vastaan. 

Kuvia ja videoita voit katsella Disc Golf Team Finlandin Facebook-sivulla.

Tuloksia voit seurata WTDGC:n sivuilta.