Suomen joukkue erinomaisissa lähtöasetelmissa torstain otteluihin

Suomen joukkuefrisbeegolfin MM-joukkue urakoi ensimmäisen kilpailupäivänsä Kroatiassa puhtaalla pelillä Espanjaa, Portugalia ja Ranskaa vastaan. Hollantia vastaan voitettiin lukemin 6-2.

Suomen joukkueen avajaisputit avajaisseremonioissa. Kuva: SFL.

 

Suomen 10-henkinen Disc Golf Team Finland -joukkue pelaa Kroatian Varaždinissa järjestettävissä MM-kisoissa puolustavana mestarina. Vuonna 2019 joukkuefrisbeegolfin MM-kisoissa kultaa voittaneen maan edustajana Suomen joukkue sai kunnian nousta avajaisjuhlien lavalle heittämään niin sanotut avajaisputit. Avajaiset pidettiin tiistai-iltana ja joukkueiden ohjelmassa oli muun muassa läpi kaupungin taivaltaneeseen avajaiskulkueeseen osallistuminen. 

Espanja pääsi säikäyttämään ensimmäisellä väylällä

Ennakkosuosikin mahdollisista paineista huolimatta Suomen joukkue onnistui aloittamaan kisaurakan mallikkaasti Varaždinin helteisessä säässä. Ensimmäinen ottelu pelattiin paikallista aikaa klo 9, ja vastassa oli joukkuefrisbeegolfin maailmanlaajuisella rating-listalla 14. sijalla oleva Espanja. Parigolfissa pelaajina olivat Kirsi Kaikkonen ja Justine Bitka sekä miesten puolella Kristian Kuoksa ja Samuel Stenman. Singleissä eli yksilöotteluissa pelaamassa nähtiin Sami Mäkipörhölä ja Tapani Aulu. Suomalaiset veivät voiton puhtaalla pelillä 8-0 Espanjaa vastaan. Espanjalaisten kovat pelitaidot tulivat esiin jo pelin alkumetreillä:

– Espanja säikäytti heti ekalla väylällä. Hirmu pitkän avauksen veti toinen ja toinen veti puskien läpi parkkiin lähärin. Tasuri siihen sinniteltiin, kertaa Kaikkonen ensimmäisen väylän tapahtumia.

Puhdas peli Portugalia ja Ranskaa vastaan – Hollannista voitto lukemin 6-2

Toinen ottelu pelattiin paikallista aikaa klo 11 Portugalia vastaan. Portugalin rating on kisoihin osallistuvista joukkueista heikoin, ja maa on rating-listalla sijalla 43. Heittämässä olivat Kuoksan, Bitkan ja Aulun lisäksi Tero Jaatinen, Emilia Kallio ja Heikki Saunanen. Aulu ja Saunanen kisasivat singleissä, muut parigolfissa. Puhdas peli siivitti joukkueen myös Portugalia vastaan 8-0 voittoon.

Kolmannessa iltapäivän ottelussa joukkue pelasi rating-listalla sijalla 24. olevaa Hollantia vastaan. Singlepeleistä tuli yksi voitto ja yksi häviö. Parigolfeista suomalaiset hakivat voitot, joten ottelut päättyivät Hollantia vastaan lukemiin 6-2. Saunasen single-ottelu päättyi 3-1 voittoon: 

– Alussa muutama putti meni ohi, mutta mukavasti lähti peli kulkemaan, toteaa Saunanen.

Keskiviikon viimeisessä ottelussa suomalaiset urakoivat etukäteen arvioituna päivän kovinta vastustajaa Ranskaa vastaan. Ranska komeilee rating-listalla sijalla 10. Haastavasta vastustajasta huolimatta sekä parigolf- että single-ottelut päättyivät kaikki suomalaisten voittoon.

Torstaina vastassa Italia ja Saksa

Joukkueen kilpailutaival jatkuu torstaiaamuna paikallista aikaa klo 8.30 Italiaa vastaan. Saksa kohdataan klo 10.30 paikallista aikaa.

– Vakuuttava alku koko joukkueelta ja hyvä draivi päällä kautta linjan. Pelaajat ovat päässeet tutuiksi keskenään ja sinuiksi ratojen kanssa. Huomenna jatketaan vielä Italiaa ja Saksaa vastaan ja lounastauon jälkeen on jo ensimmäinen pudotuspeli. Nyt ruokaa, lepoa ja latausta ja aamulla jatkuu, kertoo joukkueen kapteenina toimiva Aulu keskiviikkoillan tunnelmista.

Kuvia ja videoita voit katsella Disc Golf Team Finlandin Facebook-sivulla.

Tuloksia voit seurata WTDGC:n sivuilta.