Junioreiden SM-kisat Jyväskylässä 13.-14.8.

Juniorit mittelöivät SM-titteleistä Jyväskylän Hiiskan frisbeegolfradalla tulevana viikonloppuna.

Juniorit kisaavat frisbeegolfin Junioreiden SM-kisoissa Jyväskylän Hiiskan frisbeegolfradalla 13.-14. elokuuta. Jyväskylän Liitokiekkoilijoiden järjestämissä SM-kisoissa pelataan neljässä eri luokassa (MJ18, FJ18, MJ15 ja FJ15). Kilpailuun on rekisteröitynyt yhteensä 86 pelaajaa. 

Lauantain kilpailupäivä käynnistyy klo 9 ensimmäisellä kierroksella, ja jatkuu klo 15 toisella kierroksella. Sunnuntain finaalipäivänä kilpailijat starttaavat klo 9 golflähdöillä 10 minuutin välein.

18-väyläinen Hiiskan rata tunnetaan haastavana frisbeegolfratana. Rata on perustettu hiekkakuoppa-alueelle, ja koostuu enimmäkseen melko pitkistä ja avoimista väylistä. Järjestävä seura Jyväskylän Liitokiekkoilijat on yli 200 juniorijäsenellään Suomen suurin frisbeegolfin junioriseura.

Alle 19-vuotiaiden poikien luokassa luvassa tiukka mittelö

SM-kisoihin karsittiin kesän aikana pelaajia tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestetyllä juniorikiertueella. Kiertue koostui kuudesta osakilpailusta. SM-kilpailuun ovat lunastaneet paikan myös edellisvuoden Junioreiden SM-kilpailun voittajat Nestori Tuhkanen MJ18-luokasta (Mikkelin frisbeegolf), Essi Hölsö FJ18-luokasta (Frisbeegolfseura 7 k), Onni Ruusunen MJ15-luokasta (Harjavallan DiscGolf) ja Jemina Koskela FJ15-luokasta (Oulun frisbeeseura).

Heistä kisaamassa nähdään tänä vuonna Onni Ruusunen, joka kuuluu MJ18-luokan ennakkosuosikkeihin. Suuri mielenkiinto kohdistuu myös muun muassa Euro Tourilla Virossa viidenneksi sijoittuneen Teemu Talikaisen (FrisbeeGolfClub Hyrylä) peliin. Eetu Tuomisen (Lempäälän Kiekko) neljäs sija Pro tourilta Oulusta sekä toinen sija junioritourin Ähtärin osakilpailusta antavat myös odottaa hyvää tulosta. Huomio kohdistuu myös esimerkiksi Juuso Heikkisen (Valkeakoski Disc Golf) peliin. Heikkinen sijoittui Ähtärin osakilpailussa viidenneksi. 

FJ18-luokassa seurataan mielenkiinnolla vastikään junioreiden MM-kilpailuissa Yhdysvalloissa pronssia saavuttaneen Sinna Talvensolan (Jyväskylän  Liitokiekkoilijat) heittoja. Hän saa kovan vastuksen junioritourin Karkkilan osakilpailun voittaneesta Nelli Forsbergista (Lohjan Liitokiekkoilijat). 

MJ15-luokan pelaajista kovimmalla tasolla on pelannut viime aikoina esimerkiksi Karkkilan junioritourin osakilpailun voittanut Matias Hiltunen (Nousten frisbeegolf), Oulun junioritour-osakilpailun voittanut Mikael Hautala (Frisbeegolf Ruka) ja Rasmus Koski (Nousten frisbeegolf), joka heitti junioritourilla Karkkilassa toiseksi.

Yleisö on tervetullut seuraamaan kisaa paikan päälle. Yleisölle on kilpailuun vapaa pääsy. MJ18-luokan finaalia voi seurata jälkilähetyksenä myös Disc Golf Finlandin Youtube-kanavalta.

Lue lisää kilpailusta frisbeegolfin SM-sivustolta: Frisbeegolfin SM-kilpailut: Juniorit (frisbeegolf-sm.fi)

Kilpailun Metrix-sivu (ilmoittautuneet, tulospalvelu): Frisbeegolfin SM – Juniorit 2022 (discgolfmetrix.com)