Women’s Global Events keräsi osallistujia eri puolilta maailmaa – suomalaismenestystäkin saatiin

PDGAn naisille ja tytöille suunnattuja WGE-kilpailuja järjestettiin tänä vuonna 6.-7. elokuuta 17 eri maassa. Suomessa WGE-kilpailuja järjestettiin neljällä paikkakunnalla.

PDGAn naisten komitean (Women’s Committee) johtama kilpailutapahtuma järjestettiin kuudetta kertaa 6.-7. elokuuta eri puolilla maailmaa. Joka toinen vuosi järjestettävä tapahtuma rantautui tänä vuonna 17 eri maahan, ja Suomessa WGE-tapahtuma järjestettiin Tuusulassa, Oulussa, Jyväskylässä ja Heinolassa.

WGE-tapahtumassa naiset pelaavat kaksi kierrosta, ja tulosten perusteella saadaan jokaisen tapahtumaan osallistuneen kilpailijan ns. kansainvälinen pistemäärä (Global Score). Myös tytöt voivat osallistua kilpailuun. Luokkien voittajat saavat muistopalkinnot.

Poimintoja suomalaismenestyksestä

Avoimen naisten luokan (FPO) voitti Sandi Hendel (pelasi Kanadassa). Toiseksi sijoittui Krister Knauer (pelasi Yhdysvalloissa) ja kolmanneksi Nid Ovathanasin (pelasi Yhdysvalloissa). Paras suomalainen tässä luokassa oli Kirsi Heikkinen sijoituksella 69. FP40-luokassa suomalaismenestystä saatiin Nina Rajalan sijoittuessa kuudenneksi. FP50-luokassa Kirsi Kaikkonen ylsi heitoillaan viidennelle sijalle. Voiton vei Yhdysvalloissa pelannut Barrett White. Suomalaismenestystä saatiin myös FP55-luokasta Nina Tarosen sijoittuessa seitsemänneksi. Parhaan tuloksen heitti Sherry Herzog (pelipaikka Yhdysvallat). FP60- ja FP65-luokassa ei ollut suomalaisedustusta, mutta FP70-luokassa voiton vei Tuire Leppänen.

Amatööriluokassa (FA1) paras suomalainen oli Iina Salminen sijalla 45. Muista amatööriluokista voidaan nostaa esille FA50-luokassa pelanneen Piitu Hollemon 12. sija, FA55-luokassa heittäneen Ritva Mustosen 8. sija, Riikka Sammalkorven 16. sija ja Sinikka Bäckin 17. sija. Tuija Venäläinen heitti puolestaan sijalle 11. FA60-luokassa.

Niin sanotussa Intermediate-luokassakin (amatööripelaajien rating alle 825) suomalaisia mahtuu 10 parhaan joukkoon Karoliina Loukojärven heittäessä yhdeksänneksi. Elina Roiha löytyy sijalta 14. Harrasteheittäjille suunnatussa luokassa (Recreational Women) paras suomalainen Neea Hiltunen ylsi kolmannelle sijalle. Kahdenkymmenen parhaan joukosta löytyy myös Sari Orjatsalo (13.) ja Maria Ahonen (14.)

FJ15-junioriluokissa menestystä sai Iida Lehtomäki 9. sijalla. FJ12-luokassa parhaiten heittänyt suomalainen oli Maisa Penttinen sijalla 16.

PDGAn naisten komitea

PDGA ja PDGAn naisten komitea ovat asettaneet tavoitteeksi tutustuttaa frisbeegolfin pariin yhä enemmän naisia järjestämällä enemmän eri tasoisille pelaajille tarkoitettuja kilpailuja. PDGA on julkaissut infopaketin vain naisille suunnatun kilpailun järjestäjille sekä naisten frisbeegolfliigan järjestäjille.

Lue lisää kilpailusta ja tuloksista: 2022 PDGA Women’s Global Event | Professional Disc Golf Association