PDGA Europen hallitukseen Antti Taronen

Heinäkuussa pidettiin PDGAn ja PDGA Europen hallituksen vaalit.

PDGA:n hallitukseen ja PDGA Europen hallitukseen valittiin heinäkuussa uusia jäseniä. Äänioikeutettuja oli PDGAn vaaleissa yhteensä 108 004 PDGAn jäsentä. Heistä äänensä jätti heinäkuun aikana 19 182. Äänestysprosentti oli täten 17,76 %. Äänestäneiden määrä kasvoi viime vuodesta lähes tuhannella. Äänioikeutettuja oli edellisvuoteen verrattuna noin 18 000 enemmän.

Suomalaisia äänioikeutettuja oli yhteensä 4267 ja heistä äänestyslipukkeen palautti 13,83 %. Suomalaisten äänestysprosentti oli hieman korkeampi kuin esimerkiksi ruotsalaisten (12,40 %) tai norjalaisten (9,46 %), mutta jäi jonkin verran jälkeen kanadalaisten (19,20 %) ja yhdysvaltalaisten  (18,34 %) äänestysprosenteista. Virolaiset äänestivät hieman suomalaisia ahkerammin (14,22 %). 

PDGA:n ja PDGA Europen hallitukseen valitut aloittavat toimessa syyskuun alussa ja jäsenyys hallituksessa päättyy elokuun lopussa 2025. 

PDGA:n hallitukseen yhdysvaltalainen ja hollantilainen

PDGAn hallitukseen valittiin yhdysvaltalainen Conrad Damon ja hollantilainen Laura Nagtegaal. Tänä vuonna hallitukseen oli ehdolla yhteensä 13 ehdokasta. Kaksi eniten ääniä saanutta ehdokasta valittiin hallitukseen. 

PDGA:n hallitus on voittoa tavoittelematon järjestö, jonka toimintaa ohjaavat PDGA:n säännöt ja ohjeistukset. Hallitus kokoontuu puolivuosittain ja etäkokouksia pidetään yhdessä PDGA:n henkilökunnan kanssa kuukausittain. Hallituksen vastuualueisiin kuuluu toiminnanjohtajan esimiehenä toimiminen, vuosibudjetointi, hallituksen jäsenehdokkaiden nimeäminen vaaleihin sekä PDGA:n jäsenten edustaminen lajin ja yhdistyksen tulevaisuutta edistettäessä.

PDGA Europen hallitukseen Antti Taronen

Antti Taronen valittiin PDGA Europen hallitukseen kolmivuotiselle kaudelle.

 

PDGA Europen hallitukseen valittiin kolme eniten ääniä saanutta ehdokasta. Riihimäkeläinen Antti Taronen valittiin viiden ehdokkaan joukosta eniten ääniä saaneena hallitukseen. Taronen kuuluu muun muassa SFL:n mastersjaostoon. Suomen frisbeegolfliitto onnittelee Tarosta valinnasta!

Muut valitut ovat Bogi Bjarnason Islannista sekä Zoë Winfield Englannista. Tänä vuonna PDGA Europen hallitukseen oli ehdolla yhteensä 5 ehdokasta. 

PDGA Europe on voittoa tavoittelematon järjestö, joka on rekisteröity Suomessa ja jonka toimintaa ohjaavat PDGA Europen säännöt ja ohjeistukset. Yhdistyksen vastuulla on PDGA Europen työntekijöiden johtaminen, yhdistyksen budjetti, Euro Tourin johtaminen sekä linjausten, projektien ja ohjelmien hallinnointi ja toteuttaminen. 

Hallituksen jäsenet osallistuvat kuukausittain pidettäviin etäkokouksiin, vähintään kerran vuodessa pidettävään hallituksen kokoukseen sekä yhdistyksen vuosikokoukseen. 

PDGAn uutinen vaaleista: 2022 PDGA Global and Europe Board of Directors, State/Provincial

Lue Tarosesta julkaistu ehdokasesittely: Get to Know the Five Candidates for the PDGA Europe Board of Directors | Professional Disc Golf Association

 

Muokattu 9.8. Äänioikeutettuja edellisvuoteen verrattuna 18 000 enemmän (ei 98 000).