Tasainen mittelö Suomen mestaruuksista jatkui mastereiden SM-kilpailuissa

Frisbeegolfin mastereiden SM-kilpailut jatkuivat perjantaina Oulussa, Pikkaralan frisbeegolfkeskuksessa. Mestaruuksista mitellään seitsemässä eri kilpailuluokassa. Nelipäiväisissä SM-kilpailuissa pelataan yksi kierros päivässä väliaikalähdöin.

Määttä ja Mäkipörhölä 40-vuotiaiden kärkipaikoilla

FP40-luokan kärjessä jatkaa perjantain jälkeen Hannele Määttä (BSC Disc Golf Team). Määtän yhteistulos kahden kierroksen jälkeen on 141 heittoa (+11). Johtomarginaali mestaruuttaan puolustavaan Nina Rajalaan (Järvenpään Frisbeegolf) kasvoi kymmeneen heittoon. Annemari Lumppio (Nummelan frisbeeseura) jatkaa kilpailussa kolmantena.

MP40-luokassa toiselle kierrokselle suunnattiin kolmen pelaajan jaetusta johtoasemasta. Toisella kierroksella kolmikosta parhaassa vauhdissa oli Sami Mäkipörhölä (Jätkän Kiekko). Mäkipörhölä pelasi kierroksensa lukemiin 60 heittoa (-5), ja siirtyi näin yksin kilpailun kärkipaikalle yhteistuloksella 121 heittoa (-9). Kahden heiton päässä toista sijaa jakavat puolustava mestari Heikki Saunanen (Ähtärin Urheilijat) ja Marko Hämäläinen (Hämeenlinnan Discaajat).

Kuva: SFL / Kajsa Wickström

50-vuotiaiden kärkisijoilla tasaista

FP50-luokassa Kristiina Sylman (Talin Tallaajat) nousi tasoihin kilpailua aiemmin yksin johtaneen Kirsi Kaikkosen (Lohjan Liitokiekkoilijat) kanssa. Kummankin tulos kahden päivän jälkeen on 136 heittoa (+20). Kilpailussa kolmantena on Piitu Hollemo (Team Hippo).

Kuva: SFL / Kajsa Wickström

Myös MP50-luokan kärkipaikka on jaettu: Jori Löytynoja (Oulun frisbeeseura) ja Marko Rauha (Frisbeegolfseura 7k) pitävät ykkössijaa hallussaan yhteistuloksella 132 heittoa (+2). Vain heiton päässä kolmossijaa jakavat Ari Penttala (Nummelan frisbeeseura), Jani Ketonen (Fribahullut) ja Ville Piippo (Team Hippo).

Leppänen ja Koivunen 60-vuotiaiden johtopaikoilla

FP60-luokassa asetelmat olivat avauspäivän jälkeen erittäin tasaväkiset. Perjantaina parhaassa vireessä oli Tuire Leppänen (Frisbeegolfseura Mandon Kiertäjät), joka nousi kolmannelta sijalta kärkipaikalle. Leppäsen yhteistulos kahden kierroksen jälkeen on 153 heittoa (+37). Tuula Alatalo-Hussein (HaU Disc Golf Club Haapavesi) on heiton päässä toisena. Kolmantena on Lahja Määttä (Frisbeegolf Club Keinukallio).

MP60-luokassa Olavi Koivunen (Ahonkylä Seura) nousi kilpailun kärkipaikalle ohi Risto Moisasen (BSC Discgolf Team) ja Juha Pohjalaisen (Talin Tallaajat). Koivusen johtotulos kahden päivän jälkeeon on 115 heittoa (-1). Moisanen jatkaa kilpailuaan toiselta sijalta, Pohjalainen on kolmantena.

Jokinen ykkösenä MP70-luokassa

MP70-luokan johtoa jakoivat avauspäivän jälkeen Esko Jokinen (Vuorelan Veikot) ja Markku Tohni (Nokian frisbeeseura). Perjantaina Jokinen paransi kierrostulostaan peräti seitsemän heittoa lukemiin 57 heittoa (-1) ja nousi yksin kilpailun kärkipaikalle. Jokisen yhteistulos kahden päivän jälkeen on 121 heittoa (+5). Johtomarginaali toisena olevaan Tohniin on yhdeksän heittoa. Per-Erik Maukkonen (Loviisan frisbeegolf) nousi kilpailussa puolestaan kolmanneksi.


Lauantaina kolmas kierros pelataan väliaikalähdöin 15 min välein n. klo 8.30–15.45. Lähtöjärjestys luokittain: FP50, FP60, MP50, MP60, MP70, MP40 ja FP40. SM-kilpailut huipentava finaalikierros pelataan sunnuntaina.

Linkit ja lisätietoja: