Lumppio ja Talvensola hopealle ja pronssille MM-kisoissa

Annemari Lumppio saavutti mastereiden MM-kisoissa hopeaa ja Sinna Talvensola ylsi junioreiden MM-kisoissa pronssille.

Mastereiden ja junioreiden MM-kilpailut pidettiin tänä vuonna Peoriassa, Illinoisin osavaltiossa Yhdysvalloissa 12.-16. heinäkuuta. Michigan-järveen rajoittuvan osavaltion keskellä sijaitsevassa Peorian, reilun 110 000 asukkaan, kaupungissa pidetyt kilpailut päättyivät suomalaisittain iloisiin tunnelmiin. Annemari Lumppion (Nummelan frisbeeseura) heitot toivat FA40-luokasta hopeaa. Sinna Talvensola (Jyväskylän Liitokiekkoilijat) ylsi puolestaan junioreiden MM-kisoissa FJ18-luokassa pronssille. 

Tasainen peli siivitti Lumppion hopealle

Lumppio katsoo kameraan, kädessään pään yläpuolella taulu hopeasijasta. Taustalla vihreää nurmikkoa ja puita.

Lumppio kädessään mastereiden FA40-luokan hopeasijasta kertova palkinto. Kuva Lumppion Instagram-tililtä, julkaistaan kuvan omistajan luvalla.

 

Mastereiden FA40-luokan finaali pelattiin Northwood Bluen 18-väyläisellä radalla. Finaalissa oli käytössä 9 väylää. Lumppio pelasi finaalin tuloksella 32 (+3) ja jäi kisan voittaneesta yhdysvaltalaisesta Charlotte Christensenistä vain yhden heiton päähän. Lopputuloksissa Lumppion tulos oli viiden kierroksen jälkeen +39 ja heittotulos 359. Lumppio hävisi voittajalle 8 heitolla. Pronssia heittänyt yhdysvaltalainen Kacie Gallagher jäi lopputuloksissa seitsemän heiton päähän Lumppiosta.

Lumppio kertoo olevansa tyytyväinen sijoitukseensa ja kisan sujuneen odotetusti: 

– Kisa lähti heti hyvin käyntiin ja pelasin tasaista peliä kaikki viisi kierrosta. Erityisesti draivit pysyivät hyvin väylällä ja lähipeli oli hyvää.

Lumppio viihtyi mainiosti kaikilla kolmella kilpailuradalla, vaikka olosuhteet olivat haastavat: 

– Kentät olivat todella upeita ja monipuolisia. Kierrokset olivat toki pitkiä ja kuumuus sekä ilmankosteus tuntuivat haastavilta. Finaalikierros yleisön edessä oli ikimuistoinen kokemus ja kaiken kaikkiaan kisa oli mahtava kokemus.

Lumppion kisataival jatkuu jo ensi viikolla Mastereiden SM-kisoissa 28.-31.7. Oulussa.

Talvensola onnistui paineiden keskellä

Talvensola Peoriassa. Kuva Talvensolan Instagram-tililtä, julkaistaan kuvan omistajan luvalla.

 

Junioreiden FJ18-luokan finaalin näyttämönä toimi mastereiden finaalin tavoin Northwood Blue -rata. Finaalikierroksella heiteltiin 9 väylällä. Sinna Talvensolan finaalikierros päättyi tulokseen 32 (+4). Kisoista pronssia saavuttanut Talvensola hävisi kultaa voittaneelle yhdysvaltalaispelaajalle Victoria Eriacho-Paulille kahdella heitolla. Lopputuloksissa Talvensolan tulos oli +31 ja heittotulos 392. Eriacho-Paul voitti yhteistuloksella 373. Hopeaa tuloksella 387 voittaneeseen yhdysvaltalaiseen Emily Weathermaniin eroa jäi Talvensolalla vain viisi heittoa.

Talvensolan tavoitteena oli päästä finaaliin, mutta koko kisan ajan kärkikortissa mukana pysyminen yllätti 17-vuotiaan pelaajan:

– Vaikka finaalipaikka oli tavoitteena, en olisi osannut odottaa olevani niin lähellä sitä jo alusta alkaen. Olen ylpeä siitä, että pelini pysyi niin tuloksellisesti kuin heittojenkin kannalta jotakuinkin kasassa, vaikka paineet ja jännitys olivat suuret. Vaikka kaikki ei aina suunnitelman mukaan mennytkään, olivat kierrokset pääosin nousujohteisia ja siihen olen varsin tyytyväinen. Jossain kohtaa kisaa näytti, että mahdollisuuksia olisi voinut olla parempaankin, mutta halusin pelata varmaa peliä ja pyrkiä pitämään podium paikan ilman turhia riskejä.

Avoimet puistoradat miellyttivät Talvensolaa ja tarjosivat sopivasti haasteita:
 
– Radat olivat mukavaa vaihtelua niihin mitä Suomessa on tullut pelattua. Oli kiva päästä heittämään avoimempaa puistorataa, toisaalta mikään rata ei kuitenkaan ollut pelkkää neppailua, koska tehokkaasti aseteltujen suojapuiden takia piti kiinnittää huomiota heittolinjoihin, eikä voinut vain paiskata täysillä koria kohti. 

Talvensolan kilpailutaival jatkuu elokuun alussa muun muassa Keski-Suomen AM-tourilla ja Junioreiden SM-kilpailuissa 13.-14.8. Jyväskylässä, Hiiskan kotiradalla. Sitä ennen on aikaa totutella ajatukseen MM-kisojen pronssimitalista:

– Ehkä sitä ei ole vielä oikein tajunnut, että on oikeasti päässyt mitalisijoille MM-kisoissa ja luulen että ymmärrys sen hienoudesta iskee vähän myöhemmin omaankin tajuntaani, pohtii Talvensola.

Suomen frisbeegolfliitto onnittelee Lumppiota ja Talvensolaa mitaleista!