Salonen, Heinänen voittoon Heinolan Prodigy Disc Pro Tourilla

Prodigy Disc Pro Tourin kauden toinen osakilpailu kilpailtiin viikonloppuna Heinolassa

Naisten luokan voittoon jyräsi vakuuttavasti kaikki kolme kierrosta pelannut Eveliina Salonen (Valkeakoski Disc Golf). Salonen dominoi kilpailua alusta loppuun ja voitti lopulta 11 heiton erolla Henna Blomroosiin (Rauman Frisbee). Kolmanneksi kiilasi Viron Keiti Tätte.

Salonen oli tilastojen valossa kilpailun paras draivaaja ja toiseksi paras puttaaja, joten ykköspelaajasta ei jäänyt epäselvyyttä.

Eveliina Salonen tuulettaa voittoa. Kuva: Juha Kytö / Discgolfstream

Salonen hyppäsi voitolla suoraan kiertueen yhteispisteiden vitospaikalle, vaikka ei ollut mukana Helginsin osakilpailussa USA:n kiertueensa vuoksi. Kiertueen kärkipaikkaa pitää Helsingissä voittanut ja Heinolassa 5. sijoittunut Heidi Laine.

Silva Saarisen upea hole-in-one väylältä 7

https://youtube.com/shorts/DEF3PV9x2P8?feature=share

 

Heinänen voittoon katkaisupelissä

Miesten luokassa kilpailu oli äärimmäisen tasainen koko viikonlopun. Ensimmäisellä kierroksella kärkipaikoille itsensä pelanneet Joona Heinänen (Talin Tallaajat), Joni Peltonen (LMDG) ja Seppo Paju (Fore) pysyivät kärjessä tai aivan sen tuntumassa läpi kilpailun ja kävivät tiukkaa keskinäistä otatusta aina viimeiselle väylälle saakka.

Heinänen johti Peltosta yhdellä ja Pajua kahdella heitolla tultaessa päätösväylälle. Heinäsen avaus päätyi pelialueen ulkopuolelle, mikä avasi oven vielä kahdelle muulle. Molemmat heittivätkin varmat avaukset ja lähestymiset ja kirjasivat tuloskortteihinsa birdiet, joten Heinäsen oli pakko pelastaa par päästäkseen jatkoväylille. Heinänen upottikin upean putin 11 metristä kovan paineen alla joten ratkaisu siirtyi katkaisupeliin.

Peli ratkaistiin samalla väylällä ja nyt osat vaihtuivat kun Peltosen avaus päätyi OB-alueelle ja Heinänen avasi varmasti pelialueelle. Peltonen yritti vielä sisäänheittoa kaukaa, mutta kun se ei onnistunut, Heinänen sai tuulettaa ensimmäistä pro-tour-voittoaan. Peltoselle myös uran paras sijoitus tämän tason kilpailuissa. Paju sijoittui siis kolmanneksi vain 1 heiton päähän kärjestä.

Paju siirtyi samalla kiertueen kokonaispisteiden kärkeen oltuaan kolmas myös avauskilpailussa Helsingissä.

Miesten kilpailu Youtubessa:

 

Heinolan osakilpailun tulokset
https://discgolfmetrix.com/2032735
ja tilastot: https://udisclive.com/live/heinola2022

Tourin yhteispisteet https://discgolfmetrix.com/2032726
Viralliset kiertuesivut: https://protour.frisbeegolfliitto.fi

Kiertueen jälkilähetykset Youtubessa.

Suomeksi selostettuina Discgolfstream: https://www.youtube.com/channel/UCsrmSG6MHhU7aAwsq-ZhY8g
ja Disc Golf Finland: https://www.youtube.com/c/DiscGolfFinland/videos

englanniksi selostettuina More Disc Golf: https://www.youtube.com/watch?v=gANAASxFuec