Harrastamisen Suomen malli tarjoaa harrastuksia 400 000 lapselle ensi lukuvuonna

Aluehallintovirastojen myöntämällä valtionavustuksella toteutetaan harrastustoimintaa lähes 2000 koululla lukuvuonna 2022-2023. Moni kunta etsii parhaillaan uusia harrastustoiminnan järjestäjiä ensi vuodeksi.

Aluehallintovirastot ovat myöntäneet yhteensä 14,5 miljoonaa euroa valtionavustusta harrastamisen Suomen mallin toteuttamiseen. Avustukset on myönnetty 249 kunnalle lukuvuodelle 2022–2023.  Avustuksella kunnat järjestävät harrastustoimintaa lähes 2000 koululla noin 400 000 lapselle ja nuorelle.  Harrastamien Suomen mallin tavoite on mahdollistaa kaikille lapsille ja nuorille mieluisa sekä maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä.

Aluehallintovirastojen tuki myönnetään kunnille, mutta harrastusten järjestäjinä voivat toimia myös yksityisen tai kolmannen sektorin toimijat. Moni kunta etsii parhaillaan uusia harrastustoiminnan järjestäjiä ensi vuodeksi.

Mikäli harrastamisen Suomen malli kiinnostaa, kannatta tutustua oheiseen Harrastamisen Suomen mallin yhteyspisteen webinaaritallenteeseen (toiminnanjärjestäjän ABC) sekä harrastusten järjestäjille tehtyyn oppaaseen. Webinaarissa esitellään mm. mikä on harrastamisen Suomen malli, miksi toimintaan kannattaa lähteä mukaan ja millaista korvausta kunnat yleensä toiminnan järjestäjille maksavat.

Paikallisesti seuroja auttavat mm. liikunnan aluejärjestöt. Niiden yhteystiedot ovat löydettävissä täältä.

Kunnat ja niiden saamat Harrastamisen Suomen mallin avustukset lukuvuodeksi 2022-2023.

Lue Harrastamisen Suomen mallin tiedote kokonaisuudessaan täältä

Lue lisää Harrastamisen Suomen mallista.