Tampereen frisbeeseura ja Frisbeegolf Club Hyrylä joukkuefrisbeegolfin SM-kilpailuiden kärkipaikoilla

Joukkuefrisbeegolfin SM-kilpailut käynnistyivät tänään Keuruulla, Keurusselän frisbeepuiston ja Ison Kirjan Iso Heitto -radoilla. Kilpailuissa pelattiin avauspäivän aikana kaksi kierrosta. Mestaruuksista mitellään avoimessa ja sekaluokassa.

Tampereen frisbeeseura kiri avoimen luokan johtoon

Avoimen luokan kilpailu käynnistyi erityisesti kärjen osalta tasaisissa merkeissä. Avauskierroksen jälkeen kilpailua johti Deep in the Forest (Emil Pulkkinen, Mikael Räsänen, Arttu Räsänen, Veeti Saastamoinen) vain yhden heiton erolla Vuorelan Veikkoihin (Jesse Nieminen, Paavo Ahvenvaara, Lauri Vehniäinen, Saku Kiljunen). Myös kärkijoukkueiden takana tilanne oli tiivis. Jaetulla kolmannella sijalla olivat Nousten Frisbeegolf ja Joen Liitokiekko. Vain heiton päässä viidettä sijaa jakoi peräti neljä eri joukkuetta: Tampereen frisbeeseura, Tomoottajat Disc Golf, Nummelan frisbeeseura ja Talin Tallaajat.

Toisella kierroksella asetelmat muuttuivat. Kovimman kirivaihteen laittoi päälle Tampereen frisbeeseura. Joukkueen parit Kalle Lehtinen ja Jani Kleemola sekä Daniel Davidsson ja Aaro Koskela vastasivat kierroksen parhaasta ja kolmanneksi parhaasta kierrostuloksesta. Huippuveto nosti tamperelaisseuran kilpailun piikkipaikalle yhteistuloksella 226 heittoa. Johtomarginaali Talin Tallaajiin (Antti Mertanen, Joona Heinänen, Samuel Hänninen, Ismo Sutela) on neljä heittoa. Deep in the Forest ja Nummelan frisbeeseura (Joona Tuomela, Janne Hirsimäki, Aaro Tuomela, Niko Leskinen) jakavat kolmossijaa 240 heiton tuloksella.

Kuva: SFL / Emmi Leppänen

Frisbeegolf Club Hyrylä sekaluokan kärkipaikalla

Sekaluokan kilpailua johtaa avauspäivän jälkeen Frisbeegolf Club Hyrylä joukkueellaan Teemu Kaarela, Joni Luumi, Teemu Honkanen ja Silva Saarinen. Hyrylän joukkueen päivä lähti käyntiin väkevästi, ja joukkue johti kilpailua heti avauskierroksen jälkeen kuuden heiton erolla Joen Liitokiekon, Porvoon Frisbeegolfseuran, Jyväskylän Liitokiekkoilijoiden, Ähtärin Urheilijoiden ja Frisbeekotkien joukkueisiin.

Päivän toisella kierroksella Frisbeegolf Club Hyrylän johtomarginaali hieman kapeni. Hyrylän yhteistulos avauspäivän jälkeen on 239 heittoa. Ähtärin Urheilijat (Tuomas Autio, Aati Vesala, Anna-Sofia Haipus, Heikki Saunanen) on toisena 243 heitolla ja Oulun frisbeeseura (Ilkka Silkamo, Lasse Keränen, Jouni Huhtamäki, Jenni Engström) kolmantena 247 heitolla.

Kuva: SFL / Emmi Leppänen

Suomen mestaruudeksien kohtalot ratkeavat sunnuntaina. Kilpailun kolmas kierros käynnistyy klo 9 (avoin: Iso Heitto, seka: Keurusselkä) ja finaalikierros klo 14 (avoin: Keurusselkä, seka: Iso Heitto).