Helsingin Prodigy Disc Pro Tourin kilpailu ratkesi viimeisellä väylällä

Heidi Laine voittoon viimeisellä putilla

Naisten luokassa kilpailun kärki pysyi tasaisena läpi kilpailun ja viimeisten 1,5 kierroksen aikana kärjessä kävi peräti 5 eri pelaajaa. Jännitys säilyi aivan kalkkiviivoille asti kun viimeiselle väylälle lähdettäessä oli vielä kolmella heittäjällä täysi mahdollisuus voittoon. Lopulta voiton korjasi ennakkoon parhaiten reitattu Heidi Laine (Lahden frisbeeclub) yhden heiton erolla ennen Jenni Karppista (JLK) joka puolestaan voitti Jenna Hirsimäen (FGCH) yhdellä heitolla. Kilpailun suurena yllättäjänä voidaan pitää jaetulle neljännelle sijalle tullutta juniori-ikäistä Emilia Kalliota (SiikSi), joka johtikin kilpailua pariin otteeseen.

Kuoksa vakuuttavaan voittoon viimeisellä kierroksella

Finaalikierrokselle keulasta lähteneet Niklas Anttila (VV) ja Kristian Kuoksa (OFS) sekä heidän takanaan Seppo Paju (Fore) erottuivat muista nopeasti. Paju pelasi kierroksen toiseksi parhaan tuloksen (-3), mutta ei pystynyt saavuttamaan edellämeneviä. Kipailusta tuli lopulta tiukka kahden kauppa, kun kierroksen puolivälissä puhdasta peliä pelannut Kuoksa sai parilla onnekkaallakin puuosumalla Anttilan kiinni ja vahvoja otteita jatkaen pääsi edelle. Anttila tasoitti pelin vielä kerran väylällä 13, mutta Kuoksa otti uudestaan heiton johdon väylällä 15.

Väylällä 16 Kuoksalle tarjottiin jo ratkaisun avaimia, mutta lyhyt ylämäkiputti jäi saamatta. Näin jännitys pysyi kahdelle viimeiselle väylälle. Vaikalta saariväylältä molemmat nappasivat upeasti birdien, joten viimeinen väylä ratkaisi. Kumpikin avasi noin 10 metriin ja Anttila pisti ensin aavistuksen kauempaa puttinsa varmasti koriin. Kuoksan hermot pitivät ja hän sai niukkaakin niukemmin myös puttinsa sisään ja vei näin voiton yhden heiton erolla yhteistuloksella -18 Anttilan -17 vastaan. Kuoksalle voitto oli ensimmäinsen tällä tasolla avoimessa luokassa. Pajun tulos -11 riitti selkeään kolmanteen sijaan muiden jäädessä selvästi taakse.

Kiertue jatkuu jo kolmen viikon kuluttua Heinolan osakilpailulla, jonne saadaan mukaan myös useita kevään USA:n ammattilaiskiertueelta palanneita Suomen ja Viron huippupelaajia.

Helsingin osakilpailusta on tarjolla jälkilähetykset Youtubessa.