Frisbeegolfin Suomen pro-tour käynnistyy Talin huipulta

Frisbeegolfin kotimaisen kärkikiertueen Prodigy Disc Pro Tourin kauden avaus kilpaillaan 6.-8.5.2022 Helsingissä, Talin frisbeegolfpuistossa. 

Prodigy Disc Pro Tour on frisbeegolfin Suomen kärkikiertue. Kiertueella pelataan avoimessa luokassa (MPO) sekä naisten avoimessa luokassa (FPO). Yksittäisten osakilpailusijoitusten lisäksi panoksena ovat kiertueen kokonaispisteet.

Kiertueella pelataan yhteensä 5 osakilpailua: Helsinki, Heinola, Oulu, Kuopio ja Tampere. Kukin kiertueen osakilpailu on kolmipäiväinen. Kokonaiskiertueen pistekilpailussa huomioidaan kunkin pelaajan neljä parasta osakilpailusijoitusta.  

Kotimaista huippufrisbeegolfia 

Kilpailusta odotetaan erittäin kovatasoista sekä miesten että naisten luokissa. Naisissa ennakkosuosikkeja ovat konkarit Heidi Laine (LFC) sekä Jenni Engström (OFS) ja kolmanneksi korkeimmalla ratingilla kilpailuun lähtevä Viron Kaidi Allsalu (Five Under). 

Avoimessa luokassa suurimmat odotukset kohdistuvat hallitsevaan Euroopan mestariin Niklas Anttilaan (VV), juuri European Pro Tourin avauskilpailun voittaneeseen Daniel Davidssoniin (TFS) sekä moninkertaiseen kiertueen kokonaiskilpailun voittajaan Seppo Pajuun (FORE).

Kilpailua voi seurata perjantaista sunnuntaihin kiertueen live-lähetyksissä, päivittäisissä jälkilähetyksisssä sekä live-tulospalveluissa. 

Kärkiryhmät aloittavat päivittäin kierroksensa noin klo 15-16 ja ovat maalissa noin 18-19.30

live-lähetykset: www.discgolfstream.com (osittain maksullinen)
Tulospalvelut: https://udisclive.com/live/helsinki2022 ja
https://discgolfmetrix.com/2032728 
Viralliset kiertuesivut: https://protour.frisbeegolfliitto.fi

 

Suomen kartta, jossa osakilpailut merkittynä pallukoilla ja etualalla juuri kiekon heittänyt mies.

Kuva: Prodigy Disc Pro Tour 2022