Las Vegas Challenge avaa ammattilaiskiertuekauden – suuri joukko suomalaisia pelaa alkuvuoden aikana Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa ammattilaispelaajien kausi käynnistyy tänään. Seuraavien kuukausien aikana pelataan useampi kilpailu, joissa suomalaisosanotto on ilahduttavan suurta.

Suomessa värjötellään vielä pakkasessa ja lumi peittää suurimmaksi osaksi maata, mutta rapakon takana Yhdysvalloissa ammattilaispelaajien kausi käynnistyy tänään, kun Las Vegas Challenge (24.-27.2.2022) aloittaa pitkän kisaputken. Seuraavien kuukausien aikana pelataan useampi kilpailu, joissa suomalaisosanotto on ilahduttavan suurta. 

Las Vegasissa nähdään loppuviikon aikana kolme suomalaista, kun Seppo Paju, Henna Blomroos ja Eveliina Salonen avaavat kisakautensa. Paju tekee toistaiseksi vain nopean visiitin Yhdysvaltoihin, mutta maailman parhaiden naispelaajien joukkoon kuuluvat Blomroos ja Salonen ovat reissun päällä peräti kahden kuukauden ajan.

”Kaksi ensimmäistä viikkoa olemme ainakin yhdysvaltalaispelaaja Jennifer Allenin kanssa ja loppureissun kisoissa puolestaan muiden suomalaisten pelaajien kanssa. Siirtymät ja osa suunnitelmista ovat vielä vähän auki, mutta eivätköhän nekin ajallaan selviä”, Salonen viestittää Las Vegasista.

Niin Salonen kuin Blomrooskin ovat innoissaan, kun mahdollisuus matkustaa Yhdysvaltoihin on taas pitkästä aikaa avautunut.

”Tuntuu mahtavalta olla taas pelaamassa täällä maailman parhaiden naisten kanssa. Kiva päästä aloittamaan kausi aikaisin”, Blomroos toteaa.

”Hienoa, kun pääsee pelaamaan kaikkien huippupelaajien kanssa ja näkee, millä tasolla tässä ollaan parin vuoden tauon jälkeen näissä kisoissa”, Salonen komppaa.

Kumpikin on keskittynyt harjoituskaudella puttipelin kehittämiseen. Niin Blomroosilla kuin Salosellakin riittää monipuolisuus ja heittopituus vertailussa maailman huippuihin, mutta puttipeli on huipputärkeä osa-alue, joka erottaa usein jyvät akanoista.

”Tällä kaudella tavoitteena on saada puttipeli takaisin kuntoon, pitää hauskaa ja katsoa sitä kautta mitä tapahtuu”, Salonen sanoo.

”Tavoitteena olisi kehittyä mahdollisimman paljon ja saada hyviä kisoja alle. Haluan pelata omaa hyvää peliäni, ja katsoa mihin se riittää”, Blomroos toteaa.

Salonen kertoo hänen viime kautensa olleen elokuun EM-kisoihin asti täydellinen ja hän oli kaikkeen tekemiseensä erittäin tyytyväinen. EM-kisoissa putti katosi kuitenkin kokonaan, mikä sekoitti koko pelin ja loppukausi oli hänen sanojensa mukaan täysi katastrofi.

”Sen loppukauden takia uuteen kauteen lähtö tuntuu vaikeammalta ja yritän lähteä ainakin ensimmäiseen kilpailuun ilman odotuksia”.

Blomroos oli viime kauteensa pääosin tyytyväinen, sillä hän voitti kaksi vuoden tärkeintä kisaa. Parannettavaa jäi kuitenkin paljon muissa kilpailuissa. Puttaamisen lisäksi lähipelin tasoa on tarkoitus kohentaa kauden aikana.

Las Vegasin jälkeen Salosen ja Blomroosin kisakalenterista löytyvät muun muassa Memorial Championship, Waco Annual Charity Open sekä Texas State Disc Golf Championships. Maaliskuun puolivälissä pelattavaan Waco Annual Charity Openiin heidän seurakseen saapuvat Mikael Häme ja Lauri Lehtinen. Maaliskuun lopun Texas State Disc Golf Championships -kilpailussa nähdään jo peräti kahdeksan suomalaispelaajaa.

Blomroos ja Salonen ovat tottuneet kiertämään kansainvälisiä kilpailuja yhdessä. Kuva: SFL/Susanna Lindqvist

 

Katso alta lopputalven ja kevään kilpailut, ja niiden toistaiseksi vahvistetut suomalaisosallistujat:

Las Vegas Challenge (24.-27.2.2022)
– Eveliina Salonen, Henna Blomroos, Seppo Paju

Memorial Championship (3.-6.3.2022)
– Salonen, Blomroos

Waco Annual Charity Open (11.-13.3.2022)
– Mikael Häme, Lauri Lehtinen, Salonen, Blomroos

The Open at Belton (18.-20.3.2022)
– Häme, Lehtinen

Texas State Disc Golf Championship (24.-27.3.2022)
– Lehtinen, Häme, Salonen, Blomroos, Niko Rättyä, Väinö Mäkelä, Luukas Rokkanen, Niklas Anttila

Dynamic Discs Music City Open (1.-3.4.2022)
– Salonen, Blomroos, Mäkelä, Rokkanen, Lehtinen, Anttila

PDGA Champions Cup (14.-17.4.2022)
– Salonen, Blomroos, Mäkelä, Rokkanen, Lehtinen, Anttila

Jonesboro Open (22.-24.4.2022)
– Rättyä, Mäkelä, Rokkanen, Lehtinen, Anttila, Tuomas Hyytiäinen

Dynamic Discs Open (28.4.-1.5.2022)
– Rättyä, Mäkelä, Rokkanen, Hyytiäinen, Lehtinen, Anttila

Kilpailujen seuraamiseen on useampia eri kanavia, kuten:
https://www.discgolfnetwork.com/
https://udisc.com/

Eri kilpailujen PDGA-sivut ovat toimiva apuväline seurantaan ja suomalaispelaajien somekanavista saa paljon lisää materiaalia.

Teksti: Markus Viljanen

Suomalaispelaajat olivat mukana Las Vegas Challenge -kilpailun lehdistötilaisuudessa. Suomalaiset vastailivat useiden toimittajien kysymyksiin livelähetyksessä hyväntuulisina ja kertoivat olevansa innoissaan mahdollisuudesta pelata pitkän tauon jälkeen taas USA:ssa. Haastatteluissa puhuttiin myös suomalaisen frisbeegolfin kasvusta ja lajin nopeasta kehittymisestä parin viimeisen vuoden aikana niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissa. Kuva: https://www.youtube.com/watch?v=j_VgQQqP8AI