Heinola DiscGolfPark Worldin Pro-rata maailman 5. paras frisbeegolfrata

UDisc-applikaatioon kirjatut arvostelut yllättivät positiivisesti radan perustaneen LDG:n. Viime vuonna Pro-rata rankattiin 77. parhaaksi.

Heinolan Lords of Disc Golf ry:n Kippasuo Pro-rata on valittu maailman viidenneksi parhaaksi frisbeegolfradaksi. Suomen frisbeegolfliitto onnittelee radan perustanutta LDG:tä valinnan johdosta!

Valinta perustuu maailmanlaajuisesti käytössä olevaan UDisc-applikaatioon kirjattuihin arvosteluihin. Tällä hetkellä maailmasta löytyy jo yli 13 000 rataa lähes 80 eri maasta. UDiscin sivuilla julkaistaan seuraavien päivien aikana neljän parhaimman joukkoon yltäneet radat. 

Uutinen on merkittävä LDG:lle, sillä yhdistys on tehnyt yli 16 vuotta töitä parempien frisbeegolfin harrastusmahdollisuuksien puolesta Heinolan alueella. LDG on tehnyt vuosien saatossa useita frisbeegolfratoja esimerkiksi lapsille ja amatööreille. Kippis2020-hankkeen avulla Pro-rata saatiin lopulliseen muotoonsa. 

LDG:n Jere Pohjankoski kiittää kaikkia radan menestymiseen vaikuttaneita henkilöitä ja tahoja: ”Kiitos tästä huimasta sijoituksesta kuuluu aivan jokaiselle Kippasuon menestystarinaa millä tahansa tavalla edistäneelle henkilölle, yritykselle tai toimijalle. Erityiskiitos kaikille LDG-jäsenille ja kullekin talkoissa touhunneille.” 

Kippasuo PRO DiscGolfPark nähtiin viime vuonna isojen kansallisten kilpailuiden näyttämönä. Radalla järjestettiin kotimaisen kärkikiertueen Prodigy Disc Pro Tourin päätösosakilpailu sekä Mastersluokkien SM-kilpailut.

 

Niklas Anttila Pro-radalla Prodigy Disc Pro Tourin päätösosakilpailussa. Kävelee ja katsoo kiekkoaan, taustalla kori ja kippiksen banderolli.

Niklas Anttila Pro-radalla Prodigy Disc Pro Tourin päätösosakilpailussa Heinolassa. Kuva: SFL/Riikka Sammalkorpi.

 

Aiheesta lisää Udiscin sivuilla:

World’s Best Disc Golf Courses 2022 (udisc.com)

World’s Best Disc Golf Courses: #5 Kippasuo Pro at Heinola DiscGolfPark World (udisc.com)