Suomen frisbeegolf-ammattilaiset Eveliina Salonen ja Henna Blomroos maailmanlistan kakkonen ja kolmonen

Eveliina Salonen (Valkeakoski Disc Golf) on PDGA:n rating-listan mukaan tällä hetkellä maailman toiseksi paras pelaaja. Henna Blomroos (Rauman Frisbee) on samalla listalla kolmantena.

Henna Blomroos ja Eveliina Salonen, parifrisbeegolfin tuoreet mestarit, kuvassa keskellä.
Kuva: SFL / Petri Anttiroiko

 

Suomalainen frisbeegolfin ammattilaispelaaja Eveliina Salonen (Valkeakoski Disc Golf) on Frisbeegolfin kattojärjestö Professional Disc Golf Associationin (PDGA) rating-listan mukaan tällä hetkellä maailman toiseksi paras pelaaja. Salosella on naisten frisbeegolfin pro-luokassa 978 rating-pistettä. Henna Blomroos (Rauman Frisbee) on samalla listalla kolmantena, heti Salosen perässä 977 pisteellään.

Maailman naiskärkipelaajan ykkössijaa pitää tällä hetkellä yhdysvaltalainen Paige Pierce, jolla on PDGA:n rating-pisteitä 988. Kymmenen parhaan joukkoon mahtuu neljäntenä listalla olevan virolaisen Kristin Tattarin lisäksi pelkästään yhdysvaltalaisia pelaajia.

 

www.pdga.com

 

Molemmat suomalaiset ovat pelanneet läpi kauden huipputasolla: Blomroos on voittanut tänä vuonna sekä Euroopan että Suomen mestaruudet ja Salonen EM-pronssia, Prodigy Disc Pro Tourin sekä SM-hopeaa.

Henna Blomroos on naisten luokan frisbeegolfin kaksinkertainen Euroopan mestari (2021 ja 2018) ja hallitseva Suomen mestari. Eveliina Salonen on voittanut urallaan muun muassa MM-hopeaa (2018) sekä EM-kultaa (2016) ja EM-hopeaa (2018).