Huipputason finaalit Heinolassa

Prodigy Disc Pro Tourin päätösosakilpailu pelattiin Heinolassa 3.-5.9.

Ville Ahokas (Lords of Disc Golf) ja Lauri Lehtinen (Jyväskylän liitokiekkoilijat) kävivät tasaväkistä kamppailua läpikoko kilpailun ja viimeisen kierroksen aikanakaan ero ei missään vaiheessa ollut kahta heittoa enempään suuntaan eikä toiseen. Molemmat pelasivat huipputasolla koko kilpailun ja kirittivät toisiaan aina vain parempiin suorituksiin ja viimeiselläkin kierroksellä nähtiin aivan uskomattomia draiveja, lähäreitä ja putteja.

Aivan lopussa tiukan kisan hermopeli alkoi näkyä, kun molemmille tuli joitakin epätyypillisiä virheitä, mikä vuoron perään avasi mahdollisuuden kummallekin. Toiseksi viimeisellä väylällä Lehtisen avaus ei osunut saareen, eikä puttikaan onnistunut drop zonelta, mutta Ahokas puttasi oman pitkän puttinsa OB:lle, joten molemmille bogey, eikä tälläkään väylällä tilanne muuttunut. Ero pysyi siiis yhdessä heitossa viimeiselle väylälle asti. Kun siinä molemmat lähestyivät toiset heittonsa aivan korin viereen ja ottivat birdien, sai Lehtinen tuulettaa osakilpailuvoittoa tuloksella -18. Kolmanneksi nousi Mikael Häme (Lahden frisbeegolfclub) rataennätystä sivuavalla -10:llä.

Lehtinen kommentoi: ”Ville johti yhdellä ennen viimeistä kierrosta ja sitä lähdettiin haastamaan. Tiesin että Ville tulee tosi hyvin pelaamaan pelaamaan täällä eikä piirunkaan vertaa periksi – eikä kyllä tehnyt. Sillä oli älyttömiä pelastuksia tuolla. Sitten vasta viimeisellä väylällä kääntyi mulle.

Kiertueen kokonaispisteissä voiton vei Väinö Mäkelä (Dark Flight), toiseksi Lauri Lehtinen ja kolmanneksi Niklas Anttila (Vuorelan Veikot).

FPO

Naisten luokassa Heidi Laine (Lahden Frisbeeclub) onnistui pitämään johdon alusta loppuun. Viimeisen kierroksen +2 siivitti Laineen lopulta selvään neljän heiton voittoon ennen Henna Blomroosia (Rauman Frisbee).

Laine kuvaili pitkään jahtaamaansa voittoa näin: ”Tästä oon haaveillut pitkään et voittaisin Even ja Hennan samassa kisassa. Ei niitä oo tainnut kukaan voittaa moneen vuoteen. Aina jompikumpi on ollut ykkönen. Omat heitot oli hyviä väylää pitkin ja lähäritkin osui yleensä hyvin niin ei suurempia katastrofeja tullut”

Kolmanneksi kisassa sijoittui kiertueen kokonaiskilpailun jo aiemmin varmistanut Eveliina Salonen (Valkeakoski Disc Golf). Salonen voitti kaikki neljä edellistä kilpailua. Blomroos oli jokaisessa osakilpailussa kakkonen, samoin tourilla. Laine sijoittui kolmanneksi kokonaiskilpailussa.

Masterluokat

Masterit-40-luokassa Vampulan Jari Madekivi oli aivan omaa luokkaansa. Yhteistulos -3 riitti käsittämättömään 9 heiton voittoon ennen Talin Tallaajien Janne Lindbergiä (+6)Kolmanneksi sijoittui tourin voittaja Juhani Vainio (Tampereen frisbeeseura) (+10).

Nelikymppisten naisten luokassa kisan ja tourin voitti Nina Rajala (Järvenpään Disc Golf). Rajala pelasi upean päätöskierroksen +4 ja venytti näin eron 15 heiton mittaiseksi Riitta Savolaiseen (Kouvolan Lentävät Lautaset). Rajala nappasi tourilta neljä voittoa ja täydet 400 pistettä. Savolainen nousi kisan kakkossijallaan myös tourin kakkoseksi.

Masterit-50-luokassa Kari Vesala (Talin Tallaajat) otti kisan voiton vahvalla pelillä tuloksella +12. Viimeisellä kierroksella kakkoseksi nousi Ekenäs IF:n Patrik Ekström (+17).  Jori Löytynojan (OFS) +19 riitti kolmossijaan. Kakkossija riitti varmistamaan myös tourin kokonaisvoiton Patrik Ekströmill, Kari Vesala sijoittui toiseksi.

Masterit-60-luokassa Seppo Kuikka (Talin Tallaajat) vei kisan lopputuloksella +42 kolme heittoa edellä Ilari Niemipeltoa (7k). Seppo Kuikka voitti myös tourin kokonaiskilpailun. Tourilla toiseksi sijoittui Jari Väyrynen.

Inhimillisen erehdyksen vuoksi kilpailun ja tourin palkinnot toimitetaan myöhemmin. SFL pahoittelee sekaannusta.