Olympiapäivä 6.9.

Olympiapäivä on kansainvälisesti tunnettu juhlapäivä, jota vietetään eri puolilla maailmaa. Olympiapäivä nostaa esiin huippu-urheilun varjoon helposti jäävää olympialiikkeen aatepohjaa, joka yhdistää urheilun, kulttuurin ja kasvatuksen.

Olympiapäivä sytyttää harrastamisen kipinän!

Harrastus tuo elämään paljon hyviä asioita: uusia taitoja ja onnistumisen kokemuksia, uusia ystäviä ja yhteisöllisyyttä sekä vaihtelua ja virkistystä normaaliarkeen. Parhaimmillaan uusi harrastus voi sytyttää kipinän, joka imaisee mukaansa ja antaa elämälle aivan uuden suunnan. Vain kokeilemalla voi tietää, mikä harrastuksista on se oma, itselle parhaiten sopiva juttu.

Pelkästään koronapandemian myötä yli 20 000 lasta ja nuorta on pudonnut ohjatun harrastustoiminnan parista urheiluseuroista – lasten ja nuorten hyvinvointi on juuri nyt ajankohtaisempaa kuin koskaan.

Syyskuussa 6.9. vietetään Olympiapäivää, joka käynnistää Harrastamisen Suomen malliin liittyvän lasten harrastusviikon. Mallin tavoitteena on, että jokainen lapsi ja nuori löytää itselleen mieluisan harrastuksen koulupäivän yhteyteen.

Liikuntakipinä löytyy urheiluseurasta

Olympiakomitea kannattaa laajasti valtion käynnistämää Harrastamisen Suomen mallia lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseksi koulupäivien aikana.

Harrastusviikon aikana 6.-10.9. oppilaille tarjotaan mahdollisuuksia kokeilla taiteen, kulttuurin, tieteen, liikunnan ja muiden alojen harrastustoimintaa – lasten toiveet ja oman paikkakunnan tarjonta huomioiden. Tänä vuonna Harrastusviikko järjestetään neljättä kertaa. Ideoita uusiin harrastuksiin voi käydä etsimässä ympäri vuoden Harrastusviikon verkkosivuilta.

Liikunta- ja urheiluharrastuksen löytämiseksi parhaan avun tarjoavat urheiluseurat kautta maan. Suomen frisbeegolfliiton seurat löydät täältä: https://frisbeegolfliitto.fi/jasenseurat/

Lue kaikki Olympiapäivästä Olympiakomitean sivuilta: https://www.olympiakomitea.fi/seuratoiminta/harrastaminen/kampanjat/olympiapaiva/