Blomroos viidenteen mestaruuteensa, Mäkelä ensimmäiseen

Jännittävät frisbeegolfin suomenmestaruuskisat ratkesivat Oulun Virpiniemessä sunnuntaina.

Avoin

Miesten kilpailusta muodostui todellinen trilleri aina viimeiseen väylään asti. Viimeiselle tiille asteltiin Väinö Mäkelän yhden heiton johdossa ja peräti 4 pelaajaa oli toisena vain yhden heiton päässä. Näistä Oskari Vikström ja Mikael Häme olivat jo maalissa, joten saattoivat vain odottaa, mitä Mäkelä sekä Daniel Davidsson ja Joonatan Häme tekevät.

Mäkelä pelasi avauksensa varmasti väylään. Davidssonilla ja Hämeellä olisi eaglella ollut mahdollisuus vielä tasoittaa peli, mutta toisaalta kumpikaan ei halunnut ottaa valtavaa riskiä, koska panoksena oli myös himmeämmät mitalit. Kaikki kolme päätyivät nostamaan birdiet, joten Mäkelälle kultaa yhden heiton erolla hopean jakaneisiin Davidssoniin ja Hämeeseen.

Mäkelä: ”Neljä vuotta tätä on haettu. En pysty nyt tätä pukemaan sanoiksi. Ehkä se realisoituu tässä muutaman päivän sisällä. Vikalla tiillä juttelin caddieni Tuukan kanssa, että kun saan kiekon väylälle, niin ollaan lähellä. Kun vielä lähestymisheitto päätyi ihan korin viereen, niin huh.”

Häme: ”Tiesin viimeisellä tiillä mikä on tilanne, että birdiellä Väinö voittaa. En kuitenkaan lähtenyt hakemaan eaglea, vaan otin varman heiton väylään.”

Davidsson: ”Viime viikolla voittamani nuorten euroopanmestaruuden jälkeen olin luottavainen ja ratakin sopi aika hyvin minulle. En kuitenkaan ehkä uskonut, että ihan näin pitkälle riittäisi.”

Väinö Mäkelän voittoputti
Kuva: Laura Heikkilä

 

Naiset

Naisten luokassa kapellimestarina toimi koko viikon Henna Blomroos (Rauman frisbee) ja finaalipäivä vain korosti ylivoimaa. Blomroos pelasi viimeisen kierroksen -4 ja koko kilpailun -9. Näin Blomroos otti peräti neljännen peräkkäisen Suomen mestaruutensa ja yhteensä uransa viidennen.

Blomroos piti finaalikierrosta positiivisena yllätyksenä, koska sää Oulussa oli vaikea. ”En todellakaan osannut odottaa näin suurta eroa, mutta tämä oli sellainen rata, että voi tapahtua mitä vaan kenelle vaan, jos ote vähänkään herpaantuu. Mahtavaa että oli paljon yleisöä radalla ja netissä ja yleisö kannusti.”

Blomroosin dynastian takana myös seuraavilta sijoilta löytyy odotetut nimet. Eveliina Salonen (Valkeakoski Disc Golf) otti neljättä kertaa peräkkäin hopeaa 9 heittoa Blomroosin takana ja 11 heittoa edellä pronssimitalin jakaneita Jenni Eskelistä (Oulun Frisbeeseura) ja Heidi Lainetta (Lahden frisbeegolfclub).

Salonen kommentoi, että ”alkukankeuden jälkeen viimeinen päivä ja koko kisat olivat ihan ok. Tyytyväinen olen.”

Mitalikolmikosta tunteellisin oli Eskelinen, joka sai täytettyä tavoitteensa kolmossijalla: ”Tää on mulle tosi iso juttu. Olen voittanut pronssia ja mä itken! Noi on kovia tyttöjä, Henna ja Eveliina ja mä oon heti niiden takan kolmantena.”

Myös Laine oli tyytyväinen sijoitukseensa ja kertoi, että lopussa jännitys oli ”ihan kauheeta. Ei pystynyt edes katsomaan kärjen tuloksia. Ensimmäinen kierrokseni oli ihan loistava, muut vaikeampia, mutta loppu parani ja pelasti päivän. Kiva jakaa pronssi Jennin kanssa.”

Henna Blomroosin voittoputti Kuva: Laura Heikkilä

 

Avoin top-10

1 Väinö Mäkelä -37
2 Joonatan Häme -36
2 Daniel Davidsson -36
4 Mikael Häme -35
4 Oskari Vikström -35
6 Elias Luukkonen -33
7 Lauri Lehtinen -32
8 Kristian Kuoksa -31
8 Seppo Paju -31
10 Niklas Anttila -30

Naiset avoin top-10

1 Henna Blomroos -9
2 Eveliina Salonen 0
3 Jenni Eskelinen 11
3 Heidi Laine 11
5 Jenni Karppinen 14
6 Nina Rajala 29
6 Olivia Kindstedt 29
8 Anni Mäkelä 30
9 Hannele Määttä 31
10 Anna-Sofia Haipus 36

Linkit ja yhteystiedot 

SM-kilpailuiden nettisivut: https://frisbeegolf-sm.fi 
Tulospalvelu ja lista ilmoittautuneista: https://discgolfmetrix.com/1764184&view=registration&sort_name=pdga_rating&sort_order=desc
Ratakartta: https://frisbeegolf-sm.fi/info/rata/
Instagram: @frisbeegolfsm
Facebook-sivut: https://www.facebook.com/FrisbeegolfSM/
Suorat lähetykset: Discgolfstream.com
Jälkilähetykset: Disc Golf Stream Youtube ja Disc Golf Finland youtubessa
Hashtagit: #frisbeegolfsm2021  #frisbeegolfliitto #frisbeegolfsm