Frisbeegolfin SM-kilpailut järjestetään Oulussa 19.-22.8.2021

Frisbeegolfin SM-kilpailut järjestetään Oulussa, Virpiniemi Disc Golf Parkissa 19.-22.8.2021. Nelipäiväisessä kilpailussa pelataan yksi kierros päivässä. Suomen mestaruudet ratkotaan avoimessa (MPO) ja naisten avoimessa luokassa (FPO).

Vuoden 2021 SM-kilpailujärjestelyistä vastaaa Oulun frisbeeseura yhdessä alueen muiden seurojen ja toimijoiden kanssa. Tapahtumapaikkana toimii Virpiniemen frisbeegolfrata Oulun Haukiputaalla, jossa on pelattu lukuisia kansallisia kisoja, esimerkiksi 2020 Amatöörien SM-kisat ja 2019 Prodigy Disc Pro Tourin osakilpailu.

Blomroos ja Anttila puolustavat Suomen mestaruuksiaan

Frisbeegolfin SM-kilpailuissa pelataan kahdessa eri luokassa, avoimessa luokassa ja naisten avoimessa luokassa. Yhteensä kilpailuun osallistuu 120 kotimaan kärkipelaajaa. 

Suomenmestaruuksia puolustavat Vuorelan Veikkojen Niklas Anttila ja Rauman frisbeen Henna Blomroos. Molemmat ovat aivan huippuvireessä, sillä kumpikin voitti myös frisbeegolfin Euroopan mestaruuden viime viikolla Tsekissä.

Molemmissa luokissa ovat mukana myös muut viime vuoden mitalistit. Avoimen luokan kakkonen Jesse Nieminen (Vuorelan Veikot) on varmasti nälkäinen ja tuore jäätyään pois EM-kisoista. Hallitseva pronssimitalisti Väinö Mäkelä (Dark Flight) on myös suosikkien joukossa varmistettuaan jo tämän vuoden Prodigy Disc Pro Tourin voiton. Paikallisista ykköshaastajaksi pitää nostaa järjestävän seuran Oulun Frisbeeseuran Kristian Kuoksa.

Naisten avoimessa luokassa Hennan ykköshaastajat ovat juuri EM-pronssia voittanut Eveliina Salonen (Valkeakoski Disc Golf) sekä kotikisassaan pelaava Jenni Eskelinen (Oulun frisbeeseura), joka sijoittui EM-kisoissa seitsemänneksi. Mustaksi hevoseksi voidaan nostaa junioreiden tuore Euroopan mestari Silva Saarinen (Riihimäen Frisbeegolf).

Kilpailunjohtaja Kajsa Wickström toivottaa kilpailijat ja katsojat tervetulleeksi Virpiniemeen

”Rataa on parin viikon ajan valmisteltu huippukuntoonsa kilpailijoita varten, ja kisoissa tullaan näkemään Virpiniemen uusia väyliä ensimmäistä kertaa tositoimessa. Olen erityisen iloinen siitä, että talkoisiin on osallistuttu yli seurarajojen, kiitoksia tässä vaiheessa kaikille talkoolaisille.

Toivon kilpailujohtajana erittäin tasaista kisaa, jossa ratkaisu siirtyy aina finaalikierroksen viimeiselle väylälle, jossa eagle on todellinen mahdollisuus – jos sitä uskaltaa hakea.”

SM-kilpailuiden kilpailuluokat: avoin luokka (MPO), naisten avoin (FPO)
Hallitsevat mestarit: Niklas Anttila (MPO), Henna Blomroos (FPO)
Nelipäiväiset kilpailut käydään väliaikalähdöin torstaista sunnuntaihin
Avoimen luokan kärkiryhmä aloittaa finaalikierroksensa sunnuntaina noin klo 15.30-16 välillä ja naisten kärkiryhmä noin klo 14.30-15.45 välillä

Linkit ja yhteystiedot 

SM-kilpailuiden nettisivut: https://frisbeegolf-sm.fi 
Tulospalvelu ja lista ilmoittautuneista: https://discgolfmetrix.com/1764184&view=registration&sort_name=pdga_rating&sort_order=desc
Ratakartta: https://frisbeegolf-sm.fi/info/rata/
Instagram: @frisbeegolfsm
Facebook-sivut: https://www.facebook.com/FrisbeegolfSM/
Hashtagit: #frisbeegolfsm2021  #frisbeegolfliitto #frisbeegolfsm

Kilpailunjohtaja:

Kajsa Wickström
040 529 7911
oulunfrisbeeseura@gmail.com