Disc Golf Team Finlandilla menestyksekäs finaalipäivä – Anttila, Blomroos, Davidsson ja Saarinen Euroopan mestareiksi! Piipolle hopeaa, Saloselle ja Heinäselle pronssia!

Nelipäiväiset Tšekin Konopištěssä järjestetyt Euroopan mestaruuskilpailut olivat suomalaisille juhlaa. Suomen 38 henkinen Disc Golf Team Finland saavutti neljä kultamitalia, yhden hopean ja kaksi pronssia.

 

Euroopan mestarit Niklas Anttila ja Henna Blomroos.
Kuva: Jenni Eskelinen

Niklas Anttila voitti Euroopan mestaruuden avoimessa luokassa. Anttila kävi koko viimeisen kierroksen tiukkaa taistelua Ruotsin Linus Calrssonin kanssa. Viimeiselle väylälle mentäessä Anttila oli yhden heiton johdossa ja onnistui säilyttämään sen varmalla par-pelillä. Mitali kaulassa palkintojen jaosta tavoitettu Anttila kommentoi voittoaan: ”Tämä on ollut yksi pitkäaikainen unelmani ja nyt se toteutui. Ekaa kertaa EM-kisoissa ja heti voitto. Tuntuu aivan mahtavalta.” Anttila nimeää seuraavaksi tavoitteekseen MM-kilpailut.   Samassa kärkiryhmässä Anttilan kanssa finaalissa pelannut Joona Heinänen sijoittui hienosti pronssille. Heinänen oli tyytyväinen sijoitukseensa ”Hyvältä maistuu. 17 vuoden harrastamisen jälkeen alkaa tulla tulosta. Katsoin tuloksia vasta viimeisten väylien kohdalla ja huomasin että on vielä parin heiton etumatka. Molemmat viimeiset taipuivat par:iin ja se riitti.”

Henna Blomroos uusi kolmen vuoden takaisen Euroopan mestaruutensa naisten avoimessa luokassa pelaamalla parhaan kierroksensa finaalissa. Finaalikierrokselle johtoasemasta lähtenyt Eveliina Salonen sijoittui vaikean neljännen kierroksen jälkeen pronssille Viron Kristin Tattarin ottaessa hopeaa. Tilanne kolmen kärjessä eli koko finaalin ajan ja jännitys säilyi viimeiselle väylälle asti. Finaalikierrokselle kakkossijalta lähtenyt Blomroos kommentoi voittoaan kilpailun jälkeen ”Kisa meni loppujen lopuksi ihan hyvin ja sain uusittua mestaruuteni. Pelasin neljä aika tasaista kierrosta ja tällä kertaa se riitti voittoon. Tämä oli vuoden ensimmäinen voittoni ja se tuntuu ihan hyvältä.”

 

 

Euroopan mestarit Daniel Davidsson ja Silva Saarinen.
Kuva: Jenni Eskelinen

Junioreiden puolella huimassa johdossa finaaliin lähtenyt Daniel Davidsson varmisti odotetusti Euroopan mestaruuden MJ19-luokassa kuuden heiton erolla seuraavaan. Davidsson kommentoi peliä ja viimeisen kierroksen tunnelmia voiton jälkeen: ”Peli rullasi tosi hyvin kolmella ensimmäisellä kierroksella. Jokaiseen osa-alueeseen pystyi luottamaan eikä mitään isompia virheitä tapahtunut. Viimeiselle kierrokselle lähdettiin pelaamaan samalla pelikirjalla, mutta draivi oli heikompaa eikä paikoille päässyt. Turvallinen johtokin saattoi vaikuttaa tulokseen, eikä parasta saanut tänään ulosmitattua, mutta tietenkin voittoon pitää olla erittäin tyytyväinen.”

Silva Saarinen voitti Euroopan mestaruuden FJ19-luokassa. Saarinen viimeisteli voittonsa ottamalla kahdelle viimeiselle väylälle birdiet ja nosti näin eron toiseksi tulleeseen viiteen heittoon. Silva kertoi, että ensimmäisen kierroksen jälkeen voitto alkoi tuntua mahdollisuudelta ja kun se tuli, tuntui hyvältä. ”Viimeisen kierroksen 17. väylän avauksen jälkeen tiesin, että se oli siinä. Se oli niin lähellä, että ei siinä voinut enää ohi putata.” Toisena suomalaisena finaalissa pelannut Olivia Kindstedt sijoittui hienosti neljänneksi.

MP40-luokassa pelattiin erittäin tasainen ja jännittävä finaalikierros, jossa ratkaisu saatiin vasta viimeisellä väylällä Tanskan Karl Johan Nybon ja Suomen Ville Piipon ollessa ennen väylää tasatilanteessa. Piippo pelasi väylältä birdien, mutta Nybo onnistui alittamaan senkin pelaten väylän 2 alle parin eli eagleen. Ville Piippo sijoittui siten hienosti hopealle. Koko kilpailun ajan yli oman ratinginsa pelannut Piippo kommentoi hopeaa tuoreeltaan ”Elämäni paras kisa. Neljä suonarikierrosta ei riittänyt tällä kertaa. Pelasin yli odotusten, mutta jos kulkee niin silloin pitää pystyä voittamaan eikä jäädä hopealle.” 

KJ Nybom ja Ville Piippo kilpailun ratkeamisen jälkeen.
Kuva: Susanna Lindqvist

 

Suomen frisbeegolfliitto onnittelee tuoreita Euroopan mestareita ja mitalisteja! Kokonaisuutena Suomen joukkue edusti Tšekissä upeasti ja mitalien lisäksi saavutettiin useita pistesijoja.

EM-pronssimitalistit Joona Heinänen ja Eveliina Salonen.
Kuva: Jenni Eskelinen

Disc Golf Team Finlandin lopulliset sijoitukset:

MPO

1.Niklas Anttila

3.Joona Heinänen

6.Väinö Mäkelä

9.Luukas Rokkanen

13.Niko Rättyä

18.Seppo Paju

18.Oskari Vikström

22.Samuel Hänninen

37.Tuomas Hyytiäinen

43.Toni Jaatinen

FPO

1.Henna Blomroos

3.Eveliina Salonen

6.Heidi Laine

7.Jenni Eskelinen

16.Maija Laitinen

24.Terhi Tuorilainen

26.Senja Kantanen

MP40

2.Ville Piippo

8.Marko Hämäläinen

9.Juhani Vainio

12.Tapani Aulu

15.Teemu Malmelin

FP40

9.Annemari Lumppio

12.Mari Kaipio

14.Heidi Könssi

14.Saija Anttila

23.Susanna Lindqvist

MP50

7.Kari Vesala

FP50

6.Pirjo Hollemo

MJ19

1.Daniel Davidsson

5.Elias Luukkonen

9.Lauri Hämäläinen

12.Severi Saviniemi

12.Jooa Saari

20.Topias Jokinen

FJ19

1.Silva Saarinen

4.Olivia Kindstedt

9.Sonja Laine

 

Viralliset tulokset: 

EDGF 2021 European Disc Golf Championship: https://www.pdga.com/tour/event/50171

EDGF 2021 European Junior Disc Golf Championship: https://www.pdga.com/tour/event/50169

EDGF 2021 European Masters Disc Golf Championship: https://www.pdga.com/tour/event/50170

 

Kilpailusta on tuotettu videomateriaalia jälkituotantona:

MPO-luokan kärkikortit: SpinTV: https://www.youtube.com/user/TheSpinTVcom

FPO-luokan kärkikortit: More Disc Golf: https://www.youtube.com/channel/UCJJzKH19F0C88KRxCL1bD-w

Lisätietoja: https://edgc2021.com

 

Yhteystiedot:

Tapani Aulu, toiminnanjohtaja@frisbeegolfliitto.fi, puh. 050 5960310
Disc Golf Team Finlandin kapteeni ja Suomen frisbeegolfliiton toiminnanjohtaja

Laura Heikkilä, pj@frisbeegolfliitto.fi, puh 040 8258899
Suomen frisbeegolfliiton puheenjohtaja