34 suomalaista frisbeegolfin EM-finaalikierrokselle – Suomella 5 kärkisijaa!

EM-kisojen kolmas päivä toi uutta jännitystä pelaajille, koska neljännelle, eli lauantain finaalikierrokselle pääsee mukaan jokaisesta luokasta puolet pelaajista mahdolliset tasasijat huomioituna.

Perjantaina ensimmäisinä Konopiště Meadows -radalle suomalaisista lähtivät FJ19-luokan pelaajat. Silva Saarinen jatkoi vakuuttavaa peliään ja nousi nopeasti takaisin kisan kärkeen. Upea -4 kierros nosti Silvan kokonaistulokseksi -6 ja hän johtaa kisaa viiden heiton turvin ennen Ruotsin Matilda Ringbomia. Olivia Kindstedt jatkoi tasaisen varmaa peliään ja on aivan mitalisijojen tuntumassa kokonaistuloksella +6, joka on kuusi heittoa kolmannella sijalla olevan Puolan Weronika Zieminskan par-tuloksen takana. Sonja Laine sijoittui yhdeksänneksi kokonaistuloksella +20 ja jäi yhden sijan päähän finaalipaikasta.

Silva ja Olivia ennen päivän kierrosta. Kuva: Susanna Lindqvist

MJ19-luokkaa hallitsee tasaisen varmaa peliä pelannut Daniel Davidsson jo huiman 11 heiton erolla seuraavaan. Danielin kokonaistulos on -30. Muista suomalaisista Elias Luukkonen on hyvissä asemissa neljäntenä yhden heiton päässä kolmannesta ja kahden heiton päässä toisesta sijasta. Eliaksen kokonaistulos on -17. Myös kaikki tämän luokan suomalaiset pelaavat huomisessa finaalissa. Sijoitukset ja tulokset kolmannen kierroksen jälkeen: Lauri Hämäläinen 9 (-14),  Jooa Saari 10 (-13), Severi Saviniemi 13 (-9) ja Topias Jokinen T19 (-2).

MPO-luokassa Niklas Anttila säilytti johtoasemansa myös finaalikierrokselle. Ruotsin Linus Carlsson pelasi vakuuttavan -16 kierroksen ja on nyt kahden heiton päässä Anttilasta. Niklaksen kokonaistulos kolmen kierroksen jälkeen on -34. Joona Heinänen jatkoi hyviä suorituksia myös tänään ja nousi tuloksissa jo kolmannelle sijalle. Todella hieno nousu ensimmäisen päivän jälkeiseltä T37 sijalta. Väinö Mäkelä jakaa neljännen sijan Saksan Simon Lizotten kanssa tuloksella -23. Niko Rättyä on parin heiton päässä sijalla 6 (-21). Tästäkin luokasta kaikki pelaavat lauantain finaalikierroksella. Seppo Paju, Samuel Hänninen, Luukas Rokkanen ja Oskari Vikström ovat kaikki tasatuloksessa (-17) sijalla 13. Tuomas Hyytiäinen on sijalla 39 (-9) ja Toni Jaatinen sijalla T50 (-4).

Koko kilpailun ajan kärjessä ollut Eveliina Salonen jatkaa finaalikierrokselle ykköspaikalta FPO-luokassa kokonaistuloksella -12. Henna Blomroos (-7) nosti Suomen kaksoisjohtoon ennen Viron Kristin Tattaria (-6) ja Keiti Tätteä (+3). Jenni Eskelinen on kolmannen kierroksen jälkeen sijalla 6 (+12), Heidi Laine sijalla T7 (+13) ja Maija Laitinen sijalla 16 (+26). Finaalikierrokselta karsiutuivat Terhi Tuorilainen, jonka lopullinen sijoitus on 24. (+46) ja Senja Kantanen, jonka sijoitus on 26. (+48).

Kuva: Susanna Lindqvist

FP40-luokassa Slovakian Katka Bodová (-8) menee omia menojaan toisena olevan Sveitsin Natalie Holloköin ollessa jo 9 heittoa perässä. Suomen parhaasta sijoituksesta kolmannen kierroksen jälkeen vastaa Saija Anttila, joka on sijalla 8 kokonaistuloksella +18. Aivan Saijan perässä jaetulla 10. sijalla ovat Annemari Lumppio ja Mari Kaipio kokonaistuloksella +20. Heidi Könssi ylsi vielä mukaan sijalta T15 finaalikierrokselle tuloksella +25. Finaalikierrokselta pois karsiutuneen Susanna Lindqvistin sijoitus kilpailussa on 23 (+39).

Suomen FP40-luokan pelaajat ennen torstain kierrosta. (Kuva: Susanna Lindqvist)

 

 

Eilinen tiukka kisa jatkui MP40-luokassa myös tänään. Ville Piippo lähtee huomiselle finaalikierrokselle tasatuloksessa (-39) tanskalaisen Karl Johan Nybon kanssa. Tähän mennessä Ville on toinen luokan kahdesta pelaajasta, jotka ovat pelanneet bogey freen -kisan. MP40-luokan kaikki suomalaiset pääsivät mukaan finaalikierrokselle.  Muiden sijoitukset ja tulokset ovat: Marko Hämäläinen 8 (-27), Juhani Vainio T10 (-24), Tapani Aulu 12 (-23) ja Teemu Malmelin T14 (-21).

Kuva: Susanna Lindqvist

Viisikymppisissä molemmat pelaajat selvittivät tiensä lauantain finaalikierrokselle. FP50-luokassa Pirjo Hollemon sijoitus on 6. tuloksella +34 ja MP50-luokassa Kari Vesalan sijoitus on T9 tuloksella -11.

 

Viralliset tulokset:  

EDGF 2021 European Disc Golf Championship: https://www.pdga.com/tour/event/50171

EDGF 2021 European Junior Disc Golf Championship: https://www.pdga.com/tour/event/50169

EDGF 2021 European Masters Disc Golf Championshiphttps://www.pdga.com/tour/event/50170

 

Seuraa kisoja:

Tulosten liveseuranta UDiscissä: https://udisclive.com/live/edgc2021

Disc Golf Team Finland https://www.facebook.com/discgolfteamfinland

Suomen frisbeegolfliitto https://www.facebook.com/frisbeegolfliitto