Disc Golf Team Finlandin EM-kilpailujen toinen päivä – suomalaiset kärjessä neljässä luokassa!

Loistavasti alkaneiden EM-kilpailujen toiseen kilpailupäivään lähdettiin hyvissä suomalaisasemissa.

Torstaina ensimmäisenä oli lähtövuorossa Konopiště Meadows -radalla MP50-luokka ja Franz Ferdinand -radalla MJ19-luokka. MP50-luokassa Kari Vesala pelasi tänään hienon bogey free -kierroksen tuloksella -6. Karin yhteistulos kahdelta päivältä on -10 ja sijoitus nousi kuusi pykälää viidennelle sijalle. FP50-luokassa Pirjo Hollemo lähti toiseen päivään jaetulta neljänneltä sijalta ja on toisen päivän jälkeen sijalla 6 tuloksella +24.

MJ19-luokassa lähdettiin toiseen päivään herkullisesta tilanteesta, jossa kuuden parhaan joukossa oli neljä suomalaista.

Daniel Davidsson säilytti kärkipaikkansa ja kasvatti eroa toisena olevaan muutamalla heitolla Danielin kokonaistulos on kahden kierroksen jälkeen -20. Kaikki suomalaiset pelasivat tänään radan pakkasen puolelle. Suurimman nousun teki Severi Saviniemi, joka nosti sijoitustaan 10 pykälää ylöspäin sijalle 12 (-5). Muiden luokan suomalaisten sijoitukset ja tulokset: Elias Luukkonen 4. (-12), Lauri Hämäläinen T7 (-9), Jooa Saari T10 (-8), Topias Jokinen T18 (-2).

Junioreiden jälkeen Franz Ferdinand -radalle lähtivät avoimen luokan naispelaajat.

FPO-luokassa Eveliina Salonen ja Henna Blomroos ottivat ensimmäisenä päivänä kaksoisjohdon ennen Viron Kristin Tattaria ja Norjan Lykke Lorenzenia. Torstaina Eveliina pelasi huikean -7 kierroksen nostaen kokonaistulokseksi -11. Kierroksen alustava rating on 1019, joka on tähän mennessä ainoa naisten tonnin ylitys näissä kisoissa.

Henna Blomroos ja Kristin Tattar jakavat toisen päivän jälkeen kakkossijan kokonaistuloksella -5. Kymmenen parhaan tuloksen joukkoon mahtuvat vielä Jenni Eskelinen T6 (+8) ja Heidi Laine T10 (+10). Muiden luokan suomalaisten sijoitukset ja tulokset: Maija Laitinen T14 (+16), Terhi Tuorilainen 24 (+30) ja Senja Kantanen 25 (+31).

Kuva: Martin Jaroš.

Konopiště Meadows -radalla MP40-luokassa Ville Piippo nousi kärkeen viimeisen väylän birdiellä ja johtaa kilpailua yhden heiton erolla jaetulla kakkossijalla oleviin Ruotsin Anders Svärdiin ja Tanskan Karl Johan Nyboon. Villen kokonaistulos on kahden kierroksen jälkeen huikea -25. Kilpailu on kovaa MP40-luokassa ja bogeihin ei ole varaa. Juhani Vainio nousi hienolla -12 kierroksella 15 sijaa ylöspäin sijalle T11 (-16). Muiden luokan suomalaisten sijoitukset ja tulokset: Marko Hämäläinen T8 (-18), Tapani Aulu 10 (-17) ja Teemu Malmelin T18 (-13)

FP40-luokassa suomalaisten parhaasta sijoituksesta vastasivat yhdessä Mari Kaipio ja Saija Anttila molempien ollessa toisen kierroksen jälkeen tuloksissa sijalla 10 (+13). Aivan Marin ja Saijan kintereillä yhden heiton päässä on Annemari Lumppio sijalla 13 (+14). Muiden luokan suomalaisten sijoitukset ja tulokset: Heidi Könssi T14 (+16) ja Susanna Lindqvist 22 (+27). Myös FP40 pelaa Konopiště Meadows -radalla.

Viimeisenä tänään Konopiště Meadows -radalle suuntasi FJ19, jossa Silva Saarinen otti ensimmäisenä päivänä vahvan johtoaseman hienolla -4 tuloksella ja alustavalla 949 ratingilla. Torstain kierroksen jälkeen Silva jatkaa kakkospaikalta yhden heiton päässä kärkipaikasta kokonaistuloksen ollessa edelleen pakkasen puolella (-2). Olivia Kindstedt pelasi par-tuloksen ja nousi kaksi sijaa jaetulle nelossijalle. Kahden kierroksen jälkeen Olivian tulos on +5. Sonja Laine on kahden kierroksen jälkeen sijalla 11 (+17).

Viimeisenä Franz Ferdinand -radalla pelanneessa MPO-luokassa hallitseva Suomen mestari Niklas Anttila aloitti kisan jaetulta kakkossijalta, mutta nousi nopeasti kisan kärkeen. Huikea -13 kierros (alustava rating 1068) nosti Niklaksen kokonaistuloksen -23 heittoon. Kilpailussa on toisena Ruotsin Josef Berg (-18) ja kolmantena hallitseva Euroopanmestari saksalainen Simon Lizotte (-17).

Päivän kovimmasta noususta vastasi Joona Heinänen, joka nousi peräti 30 sijaa ylöspäin upean -12 kierroksen (alustava rating 1061) seurauksena ja on nyt jaetulla seitsemännellä sijalla. Väinö Mäkelä ja Niko Rättyä jakavat viidennen sijan tuloksella -15. Muiden luokan suomalaisten sijoitukset ja tulokset: Luukas Rokkanen T14 (-12), Oskari Vikström T14 (-12), Samuel Hänninen T18 (-11), Seppo Paju T18 (-11), Tuomas Hyytiäinen T39 (-7) ja Toni Jaatinen T54 (-1).

Kilpailut jatkuvat huomenna perjantaina kolmannella kierroksella, jonka jälkeen on cut. Parhaat 50 % joka luokasta pääsevät jatkoon lauantain finaalikierrokselle.

Ota Facebookissa seurantaan Disc Golf Team Finland https://www.facebook.com/discgolfteamfinland

Tulokset UDisc-livessä: https://udisclive.com/live/edgc2021