Amatöörien SM-kisat käynnistyivät Valkeakoskella – Teemu Honkanen aloitti huikaisevalla tuloksella

Amatöörien SM-kisat alkoivat Valkeakoskella, kun ensimmäiset ryhmät suuntasivat radalle aamuyhdeksältä. Viikonlopun aikana pelataan yhteensä kolme kierrosta. Mestaruuksista kilpaillaan viidessä eri luokassa: avoimessa luokassa (MA1), naisten avoimessa (FA1), 40-vuotiaissa miehissä (MA40), 40-vuotiaissa naisissa (FA40) sekä 50-vuotiaissa miehissä (MA50).

Honkanen nappasi ylivoimaisen johdon MA1-luokassa, Rautiainen valloitti piikkipaikan FA1-luokassa

Teemu Honkanen oli SM-kisojen avauspäivänä aivan omaa luokkaansa. Honkanen aloitti kierroksensa heittämällä peräti 15 peräkkäistä birdietä. Päivän päätti kolmen par-väylän putki, joten kierrostulokseksi muodostui huikaiseva -15. Tällä Honkanen johtaa MA1-luokkaa peräti kahdeksan heiton erolla seuraaviin. Jaetulla kakkossijalla ovat avauspäivän jälkeen Onni Arminen (-7) ja Matti Paussu (-7). Tuloksessa -6 on kolme pelaajaa, joten asetelmat ovat mukavan kutkuttavat.

Naisten FA1-luokan kärjessä on ensimmäisen päivän jälkeen Riikka Rautiainen tuloksella +3. Tiina Korve (+4) teki vahvan nousun toiselle sijalle heittämällä viimeiselle viidelle väylälle kolme birdietä. Kolmannen sijan jakavat Jonna Säkkinen (+6) ja Maria Pääkkönen (Joen Liitokiekko) (+6). Taustalla väijyy monta pelaajaa vain muutamien heittojen päässä, joten tilanne on vielä täysin auki.

Nieminen, Helin-Harinen ja Heiskanen kärkisijoilla

MA40-luokan avauspäivä eteni tasaisesti ja yhdeksän parasta pelaajaa on viiden heiton sisällä. Parhaiten suoritti Niclas Nieminen, joka on kärjessä tuloksella -5. Jani Löija (-4), Jari Lahtinen (-3) ja Raine Lappalainen (-2) eivät ole kuitenkaan järin kaukana. Lisäksi tuloksessa -1 on kaksi pelaajaa ja par-tuloksessa kolme pelaajaa.

FA40-luokassa oli selvemmät erot, tosin vain johtavan pelaajan kohdalla. Heidi Helin-Harinen heitti vakuuttavasti ja nappasi johtopaikan tuloksella +7. Helin-Harinen vältti suurimmat sudenkuopat ja pelasi tasaisesti heittäen huomattavasti enemmän par-tuloksia väylille kuin kukaan muu. Muiden sijojen osalta on tasainen taisto. Kirsi Lindholm (+17) ja Riina Körkkö (+18) ovat lähimmät kärjen haastajat. Kaukana mitalisijoilta eivät ole myöskään Anita Heino (+20), Riikka Salmén (+20) ja Mira Hujanen (+21).

MA50-luokan johdossa on Jani Heiskanen, joka selvitti 18 väylää par-tuloksella. Jouko Talja (+1) on vain heiton verran perässä. Jouni Salminen ja Janne Auvinen jakavat kolmostilan tuloksella +2. Luokan tilanne on mukavan tasainen, sillä esimerkiksi jaetulta 15. sijalta on kärkeen matkaa vain seitsemän heittoa.

Kilpailu käydään Valkeakosken Korkeakangas DGP:ssä, muokatulla 18-väyläisellä radalla.

Tulospalvelu: https://discgolfmetrix.com/1847129&view=result
Kisan Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/Frisbeegolfin-SM-2021-Amat%C3%B6%C3%B6rit-Valkeakoski-101526818449801

Lisätietoja kilpailunjohtaja Ossi Hariselta:
044-5849801
ossi.harinen@gmail.com

Teksti: Markus Viljanen