Prodigy Disc Pro Tour #4 – Kuopio, 30.7-1.8.2021 – sunnuntai

Prodigy Disc Pro Tourin Kuopion osakilpailun pelattiin pieni sateen ja Prodigy Disc Pro Tourin Kuopion osakilpailun finaalikierros pelattiin pieni sateen ja ukkosen uhka päällä. Pahimmat sateet ja ukkoset kuitenkin kiersivät Puijon mäen ja päivä pelattiin muutamaa sadekuuroa lukuunottamatta hyvissä olosuhteissa.

Avoimessa luokassa Niklas Anttila (Vuorelan Veikot, Siilinjärvi) hallitsi hermonsa ja säilytti paikkansa kärkipaikalla kierrostuloksella -8. Niklaksen yhteistulos oli -27.

Anttila kertoi, että kotiyleisön edessä oli mahtava pelata ja peli tuntui varmalta koko ajan. Kotirataansa Anttila kommentoi: ”Suuret virheet välttämällä täällä pärjää”.

Kolmen heiton päähän toiseksi nousi Tuomas Hyytiäinen (Dark Flight Disc Golf, Hyvinkää) hienolla -10 kierroksella. Kolmannen sijan jakoivat Jaakko Kankare (Fore Turku) ja Samuel Hänninen (Talin Tallaajat, Helsinki) yhteistuloksella -22. Kolmannen kierroksen ja koko viikonlopun parhaan tuloksen -14 pelasi Lauri Lehtinen (Jyväskylän Liitokiekkoilijat), mikä riitti nostamaan hänet kahdeksannelle tilalle. Laurin kierroksen alustava rating on uusi Suomen ennätys 1091.

Naisten luokassa päivän parhaan tuloksen pelasi Eveliina Salonen (Valkeakoski Disc Golf), joka kiersi kentän -3 tulokseen.

Salosen peli oli hänen omien sanojensa mukaan tasaisen varmaa koko viikonlopun ajan. ”Toisella kierroksella pari huonoa väylää pudottivat vähän rytmistä, jolloin peliin tuli vähän puristamista, mutta ihan ok meni koko ajan kuitenkin.”

Tämän kierroksen myötä Eveliina Salonen varmisti myös koko kilpailun ja kiertueen voiton. Kakkoseksi pelasi Henna Blomroos (Rauman frisbee) yhteistuloksella -3 ja kolmanneksi Heidi Laine (Lahden Frisbeeclub) kuusi heittoa kakkosesta jääneenä.

Naiset-40-luokassa päivän parhaasta tuloksesta vastasi Riitta Savolainen tuloksella +4. Tämä ei kuitenkaan riittänyt voittoon, kun Nina Rajala (Järvenpään frisbeegolf) pelasi +6 kierroksen ja varmisti näin Puijon osakilpailun voiton neljän heiton erolla yhteistuloksella +19. Kolmanneksi heitti Susanna Virtanen (Ekenäs IF) yhteistuloksella +30.

Masterit-40-luokassa voittoa jouduttiin hakemaan uusinnassa Juhani Vainion (Tampereen frisbeeseura) ja Kimmo Lehtosen (Fore Turku) välillä. Kummankin kolmen kierroksen yhteistulos oli -8. Uusinta ratkesi dramaattisesti ensimmäisellä uusintaväylällä, kun Juhani Vainion lähestyminen osui outtikeppiin ja jäi outin puolelle. Juhanille tuloksena bogey ja kun samaan aikaan Kimmo Lehtonen teki varmaan parin, voitto matkasi Turkuun. Kolmanneksi heitti Petri Virtanen (Team Spirit) yhteistuloksella -7.

Masterit-50-luokassa nähtiin myös erittäin tiukkaa kisailua. Ilkka Moilanen (Vuorelan Veikot, Siilinjärvi) varmisti voiton viimeisellä väylällä viiden metrin putilla yhden heiton erolla ennen Jouni Salmista (Deep In The Forest, Kuopio). Ilkan yhteistulos oli +4. Mikko Rättyä (Ylivieskan frisbeekarhut) heitti kolmanneksi yhteistuloksella +7.

Masterit-60-luokassa Esko Jokinen (Joroisten urheilijat) varmisti voiton viimeisen kierroksen +9 tuloksella. Jari Väyrynen heitti (KKP Bats, Nurmijärvi) +7 kierroksen mutta se ei kuitenkaan riittänyt kuin kakkossijaan. Eskon yhteistulos oli +24 ja eroa miesten välille kertyi seitsemän heittoa.

Prodigy Disc Pro Tour jatkuu Heinolan Kippasuon finaaliosakilpailulla
3-5.9

Tourin yhteispisteet: https://discgolfmetrix.com/1591810
Kilpailun tulokset: https://www.pdga.com/tour/event/53211

 

Livetulospalvelu

Sosiaalinen media

Videotuotanto

  • Jokaiselta osakilpailupäivältä tuotetaan videomateriaalia. Videot kultakin kilpailupäivältä julkaistaan jälkituotantona muutaman päivän sisällä päivän päättymisestä: 2 ryhmää MPO:ta ja 1 ryhmä FPO:ta
  • Videotuotantoa julkaistaan Youtube-kanavilla: Natural Born Disc Golfer ja Disc Golf Finland

Kilpailukoosteet

  • Suomenkieliset tiedotteet kunkin kisapäivän tapahtumista julkaistaan kiertueen nettisivuilla

Tourin yhteispisteet: https://discgolfmetrix.com/1591810