Frisbeegolfin junioreiden SM-kilpailuissa kova taso

Espoon Äijänpellon radalla ratkottiin frisbeegolfin SM-mitalit 15- ja 18-vuotiaiden junioreiden luokissa.

Sekä lauantain että sunnuntain sää oli hyvä lukuunottamatta sunnuntaiaamupäivän lyhyttä sade- ja ukkoskuuroa. Rata oli erinomaisessa kunnossa ja se sai paljon kiitosta pelaajilta.

Kipailu oli joka luokassa kovatasoinen ja tiukka. Kolmikierroksisen kilpailun voittajat ratkesivat vasta aivan lopussa – molemmissa poikien luokissa vasta uusinnan jälkeen.

18-vuotiaiden tyttöjen luokan suurimman pystin vei kotiinsa Turun 7kn Essi Hölsö yhteistuloksella +35, neljä heittoa edellä Harjavallan Disc Golfin Emilia Kalliota. Palkintopallille nousi myös Sonja Laine (Jyväskylän liitokiekkoilijat).

Kuva: Laura Heikkilä / SFL

15-vuotiaissa tytöissä mestaruuden pokkasi Jemina Koskela (Oulun frisbeeseura) luokkansa ainoana kilpailijana.

MJ15-luokassa Joonas Mäkelä (Harjavallan Disc Golf) teki mahtavan nousiun viimeisellä kierroksella pelaamalla 1015 reitatun tuloksen -8. Tällä hän nousi upeasti uusintaan voitosta seurakaverinsa Onni Ruususen kanssa.

Ratkaisupeliä oli seuraamassa suuri joukko katsojia. Katsottavaa riitti, koska harjavaltalaiskaksikon ratkaisu venyi peräti viidennelle uusintaväylälle. Onni Ruusunen upotti ratkaisuväylällä 9-metrisen putin, kun taas Joonas Mäkelän putti osui yläpantaan.

Pronssimitali matkasi Juuso Timoselle (Nätkin annukat) 8 heittoa kärjen takana.

MJ18-luokassa kilpailu oli vielä tiukempi, sillä kisan kolme parasta lähvivät viimeiselle väylälle tasatilanteessa -16. Eroa ei saatu, joten jatkorei’ille lähti koko kolmikko. Tasaisesti koko kisan pelanneet Nestori Tuhkanen (Mikkelin frisbeegolf), Eemi Pantsari (Joen Liitokiekko) ja Kasperi Pakarinen (Deep in the Forest) aloittivat katkaisupelin väylältä 1, jolla kaikki saivat avauksen puttausetäisyydelle.

Patsari ja Pakarinen missasivat kuitenkin putin, kun taas Tuhkanen puttasi birdie-puttinsa varmasti sisään ja vei mestaruuden. Patsarille ja Pakariselle tuomisina jaettu SM-hopea.

Tuoreen mestarin Nestori Tuhkasen tavoitteena on seuraavaksi avoimen luokan Suomen mestaruus.

MJ18 ja FJ18 kärkiryhmistä julkaistaan videokoosteet NBDG:n Youtube-kanavalla.
Kuvat: Laura Heikkilä, Toni Laitiala / SFL