Sekaparifrisbeegolfin SM-kisat pelataan Jyväskylän Laajiksessa 10.-11.7.2021.

Parifrisbeegolfissa kilpaillaan nimensä mukaisesti parina. Sekaparifrisbeegolfissa parin muodostavat mixed-luokassa ja naisten luokassa kilpailevat pelaajat.

Kilpailussa heitetään kolme kierrosta Laajiksen vaativalla radalla (par 58). Lauantaina pelataan kaksi kierrosta ja sunnuntain finaalikierroksen jälkeen on saatu selville Suomen kovakuntoisimmat sekaparit. Suomen mestaruudet ratkaistaan Pro Open (MPO), Pro Master 40+ (MP40), Pro Master 50+ (MP50) ja Juniorit ≤ 18 (MJ18) luokissa. Yhteensä kilpailuun osallistuu noin 50 paria.

Suomen kärkinaiset mukana Pro Open -luokassa

Pro Open -luokassa nähdään kaksi Euroopan kovinta naisheittäjää. Huippukunnossa olevat Eveliina Salonen (Valkeakoski Disc Golf) ja Luukas Rokkanen (Woodpeckers Disc Golf, Akaa) yrittävät kirkastaa viime vuotisen hopeamitalinsa kultaiseksi. Henna Blomroos (Rauman Frisbee) puolustaa mestaruuttaan Laajiksessa kilpaillen tänä vuonna Teemu Montosen (Rauman Frisbee) kanssa. 

 
Suomen kolmanneksi rankattu pelaaja Heidi Laine (Mikkelin Frisbeegolf) tuntee hyvin Laajiksen radan ja on mukana kisassa taistelemassa mitaleista Sasu Rökmanin kanssa. 
 

Kiilaa kärkitaisteluun pyrkii lyömään myös useampi Keskisuomalainen pari. Sinna Talvensola (Jyväskylän Liitokiekkoilijat) ja Toni Jaatinen (Joen Liitokiekko, Joensuu) sijoittuivat viime vuonna viidenneksi ja hakevat tänä vuonna paikkaa kolmen kärjessä. Lisäksi muun muassa Henna ja Jani Saukko (Jyväskylän Liitokiekkoilijat), Sonja Laine ja Matias Puikkonen (Jyväskylän Liitokiekkoilijat) sekä Tinja Väisänen (Dark Flight Disc Golf, Hyvinkää) ja Tuukka Kivioja (Tomoottajat Disc Golf, Kankaanpää) saattavat taistella kärkisijoista tutulla radalla.

Pro Master 40+ -luokassa mukana paljon viime vuoden menestyjiä

Saija Anttila (Riihimäen frisbeegolf) lähtee Laajikseen hakemaan toista peräkkäistä mestaruuttaan kilpaillen tällä kertaa Jani Parkkosen (Talin Tallaajat) kanssa. Edellisvuoden hopeamitalipari Riitta Savolainen ja Kalle Lehto (Kouvolan Lentävät Lautaset) sekä pronssimitalistit Nina Rajala (Järvenpään Frisbeegolf) ja Riku Tähtinen (Pieksämäen Palloilijat) tulevat tarjoamaan kovan haasteen.

SM-kisoissa kokemus on valttia ja on mielenkiintoista nähdä myös miten kymmeniä SM-mitaleja vuosien saatossa haalineet Anna Elo ja Marko Timonen (Liitokiekkoseura Mustavaris, Pori) sekä Anne Matilainen (Frisbeegolfseura 7k, Turku) ja Tapani Aulu (Tomoottajat Disc Golf, Kankaanpää) pystyvät haastamaan viime vuoden menestyjiä.

Ylelä ja Moilanen puolustamaan mestaruuttaan

Pro Master 50+ -luokassa Taina Ylelä ja Maco Moilanen (Joroisten Urheilijat) saapuvat Jyväskylään puolustamaan mestaruuttaan. Viime vuoden hopeamitalisti Pirjo Hollemo (Team Hippo, Espoo) on saanut vierelleen kokeneen Kari Vesalan (Talin Tallaajat) mitalijahdissa. Kirsi Kaikkonen (Lohjan Liitokiekkoilijat) ja Heikki Savolainen (Talin Tallaajat) lähtevät kirkastamaan vuoden 2020 pronssisijaansa.

Tervetuloa seuraamaan kilpailua

Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy. Turvaväleistä ja hygieniasta tulee pitää huolta sekä jättää reilu etäisyys pelaajiin.

Kilpailun järjestelyistä vastaa Jyväskylän Liitokiekkoilijat yhteistyössä Suomen Frisbeegolfliiton kanssa.

 

Tulospalvelu: https://discgolfmetrix.com/1736240
Kisan FB: https://fb.me/e/Wzfzf6sk

Lisätiedot:
Mikko Poikonen
Jyväskylän Liitokiekkoilijat ry.
Sekaparifrisbeegolfin SM-kisojen mediavastaava

040-8268 375