Euroopan suurin frisbeegolftapahtuma Tyyni kokosi yhteen yli 1000 pelaaja

Euroopan suurin frisbeegolftapahtuma, Tyyni, sivukisoineen pelattiin kuudella radalla 24.6.-4.7. Tyynen palkintopotti ja pelaajamäärä oli Euroopan suurin. Pääkilpailussa jaettiin 24 000 € palkintorahaa ja tapahtuman eri kisoissa oli yhteensä noin 1000 osallistujaa ja osallistumiskertoja kisoihin oli noin 2000.

Pääkisa, 635 pelaajan NBDG Tyyni sponsored by Latitude 64, miteltiin 1.–3.7. Pääkisan ensimmäinen kierros pelattiin torstaina 1.7. Ramirent Nevas Golf – pop-up radalla Sipoossa. Väylät oli rakennettu golf-väylille.

Ensimmäisen päivän päätteeksi MPO-luokan kärjessä olivat Oskari Vikström tuloksella -11, Luukas Rokkanen tuloksella -10, Ville Ahokas tuloksella -10 sekä Aapo Karhi tuloksella -9.

FPO-luokan kärjessä olivat Jenni Eskelinen tuloksella +2, Heidi Laine tuloksella +6, Olivia Kindsted +9 ja Maija Laitinen tuloksella +12. Viidentenä oli Christine Hellstern (GER), joka oli ensimmäisen päivän päätteeksi tuloksella +17.

Toisena päivänä Ford DGP:llä, Tuusulassa MPO -luokan kärkeen nousi Lauri Lehtinen kierrostuloksella -10, kokonaistulos Lehtisellä päivän päätteeksi oli -16. Jaetulla toisella sijalla tulivat Jesse Nieminen, Luukas Rokkanen kierroksen sekä Niklas Anttila vain heiton päässä Lehtisestä.

FPO-luokassa Jenni Eskelinen heitti uskomattoman eaglen väylällä 3. Sijoitukset eivät FPO-luokassa kierroksen jälkeen edelleen sama, joten Eskelinen, Laine ja Kindstedt jatkoivat kärkikolmikkona finaalikierrokselle Sibbe Disc Golfiin, Sipooseen.

Pääkisan voittajaksi MPO-luokassa kampesi Jesse Nieminen tuloksella -22. Lauri Lehtinen piti johtoa viimeiselle väylälle asti, mutta harmilliset 2 obta pudottivat Lehtisen jaetulle kolmannelle sijalle Luukas Rokkasen kanssa kokonaistuloksella -19. Lehtisen päivän tulos oli -3 ja Rokkasen -4. Toiseksi kipusi Joonatan Häme kokonaistuloksella -21. Päivän tulos Hämeellä oli -9, joka oli finaalikierroksen paras. Häme oli kisan kärjessä oman viimeisen väylänsä jälkeen, mutta Niemisen päätösväylän birdie ratkaisi voiton.

FPO-luokassa voiton vei Jenni Eskelinen kokonaistuloksella +9. Toiseksi tuli Heidi Laine kokonaistuloksella +15. Kolmanneksi tuli Olivia Kindsted kokonaistuloksella +21. Kindstedtin päivän tulos +5 oli FPO-luokan paras.