Frisbeegolfin kärkikiertueen avauspäivänä haettiin asetelmia

Frisbeegolfin kotimaisen kärkikiertueen Prodigy Disc Pro Tourin avausosakilpailu käynnistyi perjantaina Talin frisbeegolfpuistossa, Helsingissä. Kolmipäiväisessä kilpailussa pelataan yhteensä kolme kierrosta väliaikalähdöin, kuudessa eri luokassa.

Avoimessa luokassa odotetun tasaista

Avoin luokassa kärkipaikan itselleen pelasi Vuorelan Veikkojen Jesse Nieminen tuloksella 53 (-8). Jessen tuloskortista löytyi 10 birdietä ja kaksi bogia, mikä riitti yhden heiton eroon Tuomas Autioon (Ähtärin Urheilijat). Kahden kärkimiehen takana on sitten todella tasainen pääjoukko: seuraavat 8 pelaajaa ovat 2 heiton sisällä. Tiukan radan selvitti ensimmäisellä kierroksella alle parin kaikkiaan 30 pelaajaa avoimessa luokassa ja kaksi pelaajaa MP40-luokassa.

Blomroos ja Salonen jakavat naisten avoimen kärkipaikkaa

Naisten avoimessa luokassa Henna Blomroos (Rauman Frisbee) ja  Eveliina Salonen (Valkeakoski Disc Golf) pitävät tiukasti kiinni ennakkosuosikin paikoistaan. Molemmat pelasivat tuloksen 64 (+3) ja jakavat kärkipaikan neljä heittoa Lahden frisbeeclubin Heidi Laineen edellä. Blomroos ja Salonen johtivat joukkoa etenkin dravitilastoissa, sillä heillä oli selvästi parhaat Strokes Gained Tee to Green -tilastot, joissa he voittivat muita pelaajia jopa yli 7 heittoa.

Mastersluokissa kärkipaikoilla Vuoristo, Aulu, Rajala, Seeck ja Kuikka

MP40-luokan kilpailun kärkipaikalla ovat tasatuloksessa Pasi Vuoristo (Vikings) sekä Tapani Aulu (Tomoottajat) tuloksella 60 heittoa (-1). Ari Penttala (Nummelan frisbeeseura) ja Ville Piippo (Team Hippo) jakavat kakkossijaa 61 heiton (E) lukemin. 

FP40-luokan kärkipaikkaa pitää hallussaan Järvenpään frisbeegolfin Nina Rajala lukemin 74 heittoa (+13). Susanna Virtanen (Ekenäs IF) on toisena ja Riitta Savolainen (Frisbeegolfseura Kouvolan Lentävät Lautaset) kolmantena. 

MP50-luokan kärjessä on Valkeakosken Peter Seeck lukemin 61 heittoa (E). Luokan kakkossijaa jakavat Petri Kotilainen (Urheiluseura Kivijärven Kivekkäät) ja Patrik Ekström (Ekenäs IF), jotka ovat avauskierroksen jälkeen 3 heittoa kärjestä.

MP60-luokkaa johtaa järjestävän seuran Talin Tallaajin Seppo Kuikka (+12) takanaan Batsin Jari Väyrynen (+17)

— 

Kilpailu jatkuu jälleen lauantaina väliaikalähdöin klo 9 alkaen. Sunnuntain finaalikierroksen lähdöt ovat alustavan aikataulun mukaan 15 minuutin välein klo 7.30 alkaen. 

Näin seuraat Talin osakilpailua

Talin osakilpailu ei ole avoin yleisölle johtuen vallitsevista koronarajoituksista. Kilpailutapahtumia voi seurata kuitenkin livetulospalvelun ja  sosiaalisen median kanavien välityksellä. Lisäksi kultakin kilpailupäivältä tullaan tekemään videotuotantoa.

Livetulospalvelu

Sosiaalinen media

Videotuotanto

  • Jokaiselta osakilpailupäivältä tuotetaan videomateriaalia. Videot kultakin kilpailupäivältä julkaistaan jälkituotantona muutaman päivän sisällä päivän päättymisestä: 2 ryhmää MPO:ta ja 1 ryhmä FPO:ta
  • Videotuotantoa julkaistaan Youtube-kanavilla: Natural Born Disc Golfer ja Disc Golf Finland

Kilpailukoosteet

  • Suomenkieliset tiedotteet kunkin kisapäivän tapahtumista julkaistaan kiertueen nettisivuilla

Kilpailujen aikataulut

Päiväkohtaiset alustavat aikataulut: https://protour.frisbeegolfliitto.fi/paivakohtaiset-aikataulut/