Frisbeegolfin kotimainen kärkikiertue Prodigy Disc Pro Tour käynnistyy Helsingistä

Frisbeegolfin kotimaisen kärkikiertueen Prodigy Disc Pro Tourin avausosakilpailu järjestetään 14.-16.5.2020 Helsingissä, Talin frisbeegolfpuistossa. Kilpailun osallistujalistalla ovat käytännössä kaikki Suomen huippupelaajat, muun muassa lukuisia arvokisamitalisteja joka luokassa.

Prodigy Disc Pro Tour on frisbeegolfin kotimainen kärkikiertue. Kiertueella pelataan avoimessa luokassa (MPO), naisten avoimessa luokassa (FPO) sekä mastersluokissa. Yksittäisten osakilpailusijoitusten lisäksi panoksena ovat kiertueen kokonaispisteet.

Kiertueella pelataan yhteensä 5 osakilpailua: Helsinki, Tampere, Turku, Kuopio ja Heinola. Kukin kiertueen osakilpailu on kolmipäiväinen. Kokonaiskiertueen pistekilpailussa huomioidaan kunkin pelaajan neljä parasta osakilpailusijoitusta.  

Kauden avaavan Helsingin osakilpailun järjestelyistä vastaa paikallinen frisbeegolfseura Talin Tallaajat ja kiertueen pääyhteistyökumppani Prodigy Disc. Helsingin osakilpailu pelataan tiukoin koronavarotoimenpitein ilman yleisöä. Kilpailusta tuotetaan videotuotantoa jälkilähetyksinä aina kilpailukierrosta seuraavana päivänä.

Luvassa kotimaista huippufrisbeegolfia

Mukaan Talin osakilpailuun on ilmoittautunut käytännössä kaikki kotimaan kärkinimet joka luokassa. Avoimessa luokassa kilpailevat edelliskausien kiertuemestarit: vuosina 2018-2020 kiertueen voittanut Väinö Mäkelä (Dark Flight Disc Golf, Hyvinkää) sekä vuosien 2015-2017 kokonaiskiertueet voittanut Seppo Paju (Fore, Turku). Mukana ovat kaikki viime vuoden kiertueen 10 parasta lukuunottamatta Viron Albert Tammia, joka ei matkustusrajoitusten vuoksi pääse osallistumaan.

Naisten avoimessa luokassa kilpailevat muun muassa viime vuonna tourin voittanut Eveliina Salonen (Valkeakoski Disc Golf) sekä hallitseva EM- ja SM-kultamitalisti Henna Blomroos (Rauman Frisbee). Viime vuoden kiertueella luokan kokonaispistekilpailun voitti Salonen ennen Blomroosia sekä kolmanneksi sijoittunutta, niin ikään Talissa kilpailevaa Heidi Lainetta (Mikkelin frisbeegolf). 

Myös mastersluokkien kilpailuihin kohdistuu ennakolta runsaasti mielenkiintoa. Muun muassa MP40-luokan hallitseva kiertuemestari Marko Hämäläinen (Hämeenlinnan Discaajat) ja MP50-luokan kiertueen viime vuonna voittanut Kari Vesala (Talin Tallaajat) osallistuvat Talin osakilpailuun.

Näin seuraat Talin osakilpailua

Talin osakilpailu ei ole avoin yleisölle johtuen vallitsevista koronarajoituksista. Kilpailutapahtumia voi seurata kuitenkin livetulospalvelun ja  sosiaalisen median kanavien välityksellä. Lisäksi kultakin kilpailupäivältä tullaan tekemään videotuotantoa.

Livetulospalvelu

Sosiaalinen media

Videotuotanto

  • Jokaiselta osakilpailupäivältä tuotetaan videomateriaalia. Videot kultakin kilpailupäivältä julkaistaan jälkituotantona muutaman päivän sisällä päivän päättymisestä: 2 ryhmää MPO:ta ja 1 ryhmä FPO:ta
  • Videotuotantoa julkaistaan Youtube-kanavilla: Natural Born Disc Golfer ja Disc Golf Finland

Kilpailukoosteet

  • Suomenkieliset tiedotteet kunkin kisapäivän tapahtumista julkaistaan kiertueen nettisivuilla

Kilpailujen aikataulut

Päiväkohtaiset alustavat aikataulut: https://protour.frisbeegolfliitto.fi/paivakohtaiset-aikataulut/

Edit: lisätty Disc Golf Finland videotuotantoon 13.5. klo 12.00