Valintakriteerit EM-kisoihin 2021

EM-kisojen valintakriteerien päivitys

Vuodelta 2020 siirretyt EM-kilpailut pyritään järjestämään 9.-15.8.2021 Konopištěssä Tsekissä. Kuten aiemmin tiedotettiin, vuoden 2020 henkilökohtaiset paikat säilyvät, eli joukkueeseen aiemmin nimetyt pelaajat ovat edelleen nimettyinä kilpailuihin. Kilpailun juniori-luokkien yläikärajaa nostettiin 19 vuoteen, jotta kaikki junioreiden kilpailuihin osallistumassa olleet voivat osallistua luokkiin myös 2021.

Henkilökohtaisten paikkojen lisäksi kisoihin voi päästä myös maapaikoilla. Suomen maapaikat jaetaan alkukesällä 2021 noudattaen pitkälti alkuperäistä kriteeristöä, mutta jatkaen näyttöaikaa vuodelle 2021.

Valintakriteerit (päivitykset tummennettu):

  1. Vuoden 2019 sekä 2020 Suomen mestarit luokissa MPO, FPO ja MP40 saavat kyseiseen luokkaan paikan EM-kisajoukkueeseen 2021. Ansaittu edustuspaikka on luokkakohtainen, eli paikan saa joukkueeseen vain samaan luokkaan, missä voitti Suomen mestaruuden.
  2. Valitaan 3/4 joukkueen jäsenistä huomioimalla pelaajan kolmen parhaan kilpailun keskiarvorating. Lasketaan pelaajan kolmen parhaan kilpailun rating-keskiarvo vuosilta 2019 ja 2020, sekä niistä vuoden 2021 kilpailuista, joista ehtii tulla lopulliset ratingit ennen valintoja. (Vain loppuun asti pelatuista kilpailuista ja vain vähintään 2 kierroksen kilpailuista.)
  3. Lisäksi täydennetään joukkuetta vuosien 2019-2021 näytöillä.

Hallitus on päättänyt ottaa keskiarvoratingin laskennassa huomioon toukokuun 2021 rating-päivitykseen mukaan ehtivät kilpailut. SFL on suoraan yhteyksissä pelaajiin valintakriteerien mukaisessa järjestyksessä, minkä jälkeen joukkue julkaistaan. Mikäli EM-kisat siirretään tai perutaan, ilmoitetaan tästä jo valituille pelaajille.