Joukkuefrisbeegolfin Suomen mestaruudet Turkuun ja Porvooseen 

Kaksipäiväiset joukkuefrisbeegolfin SM-kilpailut huipentuivat sunnuntaina Lohjalla. Suomen mestaruudet ratkaistiin avoimen ja sekaluokan kilpailuissa. Kummassakin luokassa oli mukana 18 nelihenkistä joukkuetta. 

SM-kilpailuissa pelattiin kumpanakin kilpailupäivänä kaksi kierrosta. Voittajat ratkottiin joukkueen kilpailussa heittämien heittojen lukumäärän perusteella. Kilpailut järjestettiin Laakspohjan ja Sammatin frisbeegolfradoilla. 

Tiukka mestaruustaisto avoimessa luokassa päättyi Frisbeegolfseura 7k:n voittoon

Avoimen luokan kärjessä oli avauspäivän jälkeen Vuorelan Veikot (Janne Mönkkönen, Jesse Nieminen, Niklas Anttila, Juuso Herranen) vain yhden heiton erolla kakkossijaa jakaviin Oulun frisbeeseuran (Jukka Tyni, Kristian Kuoksa, Juho Parviainen, Jan-Eerik Luukkonen) ja Frisbeegolfseura 7k:n (Toni Kuusisto, Severi Saviniemi, Topias Jokinen, Lenni Kemppainen) joukkueisiin. 

Asetelmat kärkijoukkueiden välillä vaihtuivat heti toisen kilpailupäivän avauskierroksella. Vauhdikkaimman startin finaalipäivään otti Oulun joukkue, joka siirtyi samalla niukasti kilpailun kärkipaikalle. Eroa 7k:n joukkueeseen oli kuitenkin vain yhden heiton verran. Kolmossijaa jakoivat Vuorelan Veikot sekä hienoa nousua tuloslistalla tehnyt järjestävän seuran Lohjan Liitokiekkoilijoiden joukkue (Raimo Sokka, Johannes Uotila, Juho Väisänen, Ville Koutonen). 

Kuva: SFL/Tuomo Rikman

Finaalikierroksella koko joukosta parhaaseen kierrostulokseen 19 alle parin ylsi Vuorelan Veikkojen joukkue. Huimalla kirillä joukkue nousi samalla tasatulokseen kilpailun kärkipaikalle Frisbeegolfseura 7k:n kanssa. Mestaruuttaan puolustanut Oulun joukkue jäi Veikoista ja 7k:sta lopulta heiton päähän ja nappasi kokonaistuloksissa SM-pronssia. Tasatilanteessa voitto ratkaistiin sudden death -ratkaisupelillä. Tiukan kilpailun päätteeksi mestareiksi kruunattiin 7k ennen myös viime vuonna SM-hopealle sijoittunutta Vuorelan Veikkojen joukkuetta. 

Porvoon Frisbeegolfseuralle sekaluokan SM-kultaa

Sekaluokan piikkipaikalla oli avauspäivän jälkeen Porvoon Frisbeegolfseuran joukkue (Marko Kindstedt, Olivia Kindstedt, Lassi Kronberg, Felix Olenius) kuuden heiton johtomarginaalilla. Seuraavilla sijoilla asetelmat olivat tasaväkiset: Oulun frisbeeseura (Jori Löytynoja, Mervi Syväluoma, Tomi Karjalainen, Eero Dahl) oli toisena yhden heiton erolla Puskasotureihin (Millis Sommarberg, Elias Luukkonen, Jonathan Buchter, Vili Neuvonen) ja kahden heiton erolla Ähtärin Urheilijoiden joukkueeseen (Heikki Saunanen, Anna-Sofia Haipus, Tuomas Autio, Aati Vesala) nähden.

Kuva: SFL / Mikko Loikkanen

Sunnuntaina kärkinelikosta vahvimmin avasivat Ähtärin Urheilijoiden joukkue (103 heittoa) ja Oulun frisbeeseura (104 heittoa). Porvoon Frisbeegolfseura ja Puskasoturit käyttivät kolmannella kierroksella kumpikin 108 heittoa. Näin myös tilanne mestaruuskamppailun suhteen tasaantui. Porvoon johtomarginaali Oulun joukkueeseen kaventui kahden heiton suuruiseksi, ja Ähtäri oli puolestaan vain heiton päässä oululaisista kolmantena. 

Kuva: SFL / Mikko Loikkanen

Finaalikierroksella Porvoon joukkue ei kuitenkaan luopunut enää johtoasemastaan. Joukkue heitti sekaluokan mestaruuteen yhteistuloksella 333 heittoa. Ähtärin Urheilijat otti hopeaa (336) ja Oulun frisbeeseura puolestaan pronssia (337 heittoa).