Mastereiden SM-kilpailuissa nähtiin tiukkoja mestaruuskamppailuja

Frisbeegolfin mastereiden SM-kilpailuiden jännittävät loppuratkaisut koettiin tänään sunnuntaina Turussa, Lausteen frisbeegolfpuistossa. Nelipäiväisten SM-kilpailuiden päätöspäivänä ohjelmassa oli kilpailun viimeinen kierros. Suomen mestaruuksista kilpailtiin yhteensä kuudessa eri luokassa. Kilpailunjärjestäjänä toimi Frisbeegolfseura 7k ry.

Hirsimäki vei MP40-luokan tiukan mestaruusmittelön

MP40-luokassa finaalikierrokselle suunnattiin tilanteessa, jossa puolustava mestari Janne Hirsimäki (Nummelan frisbeeseura) johti kilpailua kolmen heiton erolla Ville Piippoon (Team Hippo) ja kuuden heiton erolla Juhani Vainioon (Tampereen frisbeeseura) nähden. Kolmikosta vahvimman alun kilpailulleen sai Vainio, joka pelasi kierroksen ensimmäisellä puolikkaalla kaikkiaan kuusi birdietä. Samalla hän kuroi umpeen eroaan Hirsimäkeen ja Piippoon, ja nousi lopulta kilpailun kärkeen.

Tämän jälkeen tiukkaa voittokamppailua käytiin eritoten Hirsimäen ja Vainion välillä. Ero pelaajien välillä pysyi maksimissaan kahden heiton suuruisena. Ennen finaalikierroksen viimeistä väylää tilanne kaksikon väillä oli tasan. Viimeinen väylä osoittautui ratkaisevaksi, kun Hirsimäki pelasi bogeyn ja Vainio puolestaan tupla-bogeyn. Näin Hirsimäki voitti toisen perättäisen MP40-luokan Suomen mestaruutensa lukemin 246 heittoa (-6) ennen huiman kirin käynnistänyttä Vainiota (-5). Piippo sijoittui puolestaan SM-pronssille (+4).

Janne Hirsimäki. Kuva: SFL / Miika Rajala

Rajala tasaisen taiston päätteeksi FP40-luokan mestaruuteen

FP40-luokassa puolustava mestari Nina Rajala (Järvenpään Frisbeegolf) ja Anna Elo (Liitokiekkoseura Mustavaris) jatkoivat finaalikierroksella erittäin tasaista kamppailuaan Suomen mestaruudesta. Päätöskierrokselle suunnattiin asetelmasta, jossa Rajala johti kilpailua yhden heiton marginaalilla Eloon nähden.

Tiukka tilanne tasoittui heti kierroksen avausväylällä. Kaksikko jatkoi tasatahtiin, kunnes kierroksen keskivaiheilla Elo nappasi kärkipaikan haltuunsa viiden väylän ajaksi. Väylän 13 par-tuloksellaan Rajala kuitenkin tasoitti jälleen tilanteen. Lopullisesti Rajala otti piikkipaikan jälleen haltuunsa väylällä 16 pelatessaan parin, kun taas Elon oli tyytyminen tripla-bogeyyn. Rajala ei tämän jälkeen enää luopunut paikastaan ja heitti näin toiseen perättäiseen FP40-luokan Suomen mestaruuteensa.

Nina Rajala. Kuva: SFL / Miika Rajala

Rajalan SM-kultaan oikeuttanut kokonaistulos oli 291 heittoa (+39). Elo jäi Rajalasta lopulta kahden heiton päähän ja otti hopeaa. Pronssille sijoittui Disc Golf Hyvinkään Soile Mutikainen (+47).

Kaikkoselle kolmas perättäinen mestaruus FP50-luokassa

FP50-luokan kilpailua avauskierrokselta alkaen johtanut Kirsi Kaikkonen (Lohjan Liitokiekkoilijat) heitti Turussa kolmanteen perättäiseen FP50-luokan Suomen mestaruuteensa. Kaikkosen voittotulos oli 307 heittoa (+55). Myös Riina Kotamäki (Nummelan frisbeeseura) piti asemansa ja nappasi SM-hopeaa (+95). Virva Pääskysmäki (Lohjan Liitokiekkoilijat) pelasi finaalipäivänä parhaan kierroksensa, ja nousi sen myötä kolmen heiton takamatkalta pronssisijalle (+111).

Kirsi Kaikkonen. Kuva: SFL / Miika Rajala

Vesalalle MP50-luokan SM-kultaa

Talin Tallaajia edustava Kari Vesala nousi MP50-luokan kärkipaikalle kilpailun toisella kierroksella, eikä tämän jälkeen enää luopunut asemastaan. Näin Vesala palasi luokan Suomen mestariksi vuoden tauon jälkeen yhdeksän heiton voittomarginaalin turvin. Voittoon oikeuttanut kokonaistulos oli 264 heittoa (+12). Marko Rauha (Frisbeegolfseura 7k) sijoittui hopealle (+21) ja Jouni Leskinen (Nummelan frisbeeseura) pronssille (+22).

Hannula MP60-luokan ykkönen

MP60-luokan mestariksi heitti niin ikään johtoasemasta finaalikierrokselle suunnannut Jari Hannula (Wirmo DiscGolf Mynämäki). Hannulan mestaruustulos oli 295 heittoa (+43). SM-hopealle sijoittui Oulun frisbeeseuraa edustava Heikki Riekki (+50) ja pronssille Esko Jokinen (Joroisten Urheilijat) tuloksella +51.

Kuva: SFL / Miika Rajala

MP70-luokan mestaruus Toivaiselle

MP70-luokassa kärkikolmikon asetelmat säilyivät finaalikierroksella ennallaan. Suomen mestaruuden voitti Jorma Toivainen (Frisbeegolf Kauhajoki) tuloksella 337 heittoa (+85). Ari Lehtiranta (Nummelan frisbeeseura) jäi Toivaisesta neljä heittoa ja oli toinen (+89). Pronssille sijoittui Keijo Koskelainen (Järvenpään Frisbeegolf) tuloksella +97.