Toinen kierros pelattu mastereiden SM-kilpailuissa

Frisbeegolfin mastereiden SM-kilpailuissa Turussa, Lausteen frisbeegolfpuistossa pelattiin tänään perjantaina 21.8.2020 toinen pelikierros. Nelipäiväiset SM-kilpailut saavuttivat samalla puolivälinsä.

FP40-luokassa tiukka taisto kilpailun kärkipaikasta jatkui Anna Elon (Liitokiekkoseura Mustavaris)ja Nina Rajalan (Järvenpään frisbeegolf) välillä. Avauspäivän jälkeen Elolla oli yhden heiton johto Rajalaan nähden, mutta toisella kierroksella asetelma kääntyi toisin päin. Puolustava mestari Rajala pelasi Eloa kaksi heittoa paremman kierroksen, ja siirtyi kärkipaikalle kokonaistuloksella 147 heittoa (+21). Elo on vain yhden heiton päässä toisena. Myös kolmossijasta käydään tasaväkistä kamppailua. Viidellä heitolla kierrostulostaan parantanut Soile Mutikainen (Disc Golf Hyvinkää) siirtyi yhden heiton turvin Riitta Savolaisen (Frisbeegolfseura Kouvolan Lentävät Lautaset) edelle ja pitää hallussaan kilpailun kolmospaikkaa (+25).

Myös MP40-luokassa toinen kierros toi tullessaan liikettä tuloslistoille. Puolustava Suomen mestari Janne Hirsimäki (Nummelan frisbeeseura) paransi kierrostulostaan torstailta kahdella heitolla lukemiin 3 alle parin, ja nappasi samalla haltuunsa kärkipaikan. Kilpailun ollessa puolivälissä, on Hirsimäen yhteistulos 122 heittoa (-4). Hirsimäen tapaan jaetulta kolmossijalta toiselle kierrokselle ponnistanut Kalle Savonen (Frisbeegolfseura 7k) siirtyi puolestaan kokonaistuloksissa yhden sijan ylöspäin kakkostilalle (-1). Myös Ville Piippo (Team Hippo) ja Juhani Vainio (Tampereen frisbeeseura) kohensivat asemiaan. Kaksi par-kierrostulosta pelannut Piippo on nyt tuloslistalla kolmantena. Vainio on puolestaan neljäntenä vain yhden heiton päässä Piiposta, ja täydentää näin huomisen kärkiryhmän. 

Janne Hirsimäki. Kuva: SFL / Miika Rajala

FP50-luokassa Kirsi Kaikkonen (Lohjan Liitokiekkoilijat) vahvisti johtoasemaansa. Toisen kierroksen jälkeen Kaikkonen pitää piikkipaikkaa hallussaan tuloksella 153 heittoa (+27). Johtomarginaali Riina Kotamäkeen (Nummelan frisbeeseura) nähden kasvoi perjantaina 11 heiton suuruiseksi. Kotamäki on kilpailussa toisena (+38). Pirjo Hollemo (Team Hippo) nousi kolmanneksi (+49).

Kirsi Kaikkonen. Kuva: SFL / Miika Rajala

Avauspäivän jälkeen MP50-luokassa toisena ollut Kari Vesala (Talin Tallaajat) nousi kärkeen ohi Mikke Haarasen (Wirmo DiscGolf Mynämäki). Vesala paransi kierrostulostaan perjantaina kahdella heitolla. Vesalan kärkipaikkaan oikeuttava kokonaistulos on 130 heittoa (+4). Ensimmäisen kierroksen piikkipaikalla ollut Haaranen on toisena (+6). Neljän heiton päässä Haarasesta kolmossijaa jakavat Marko Rauha (Frisbeegolfseura 7k) ja Janne Sandholm (Padasjoen Frisbeegolf). 

MP60-luokassa päivän parhaasta kierrostuloksesta 5 yli parin vastasi Jari Hannula (Wirmo DiscGolf Mynämäki). Hienon kierroksen myötä Hannula siirtyi luokan kokonaistuloksissa kärkeen yhteistuloksella 146 heittoa (+20). Heikki Riekki (Oulun frisbeeseura) säilytti asemansa kakkospaikalla (+22), kun taas Markku Tohni (Pirkanmaan Frisbeegolf) siirtyi niukasti Matti Alénin (Nummelan frisbeeseura) edelle kolmospaikalle (+24). 

MP70-luokassa tilanne jatkuu erittäin tasaisissa merkeissä. Avauspäivän jälkeen toisena ollut Ari Lehtiranta (Nummelan frisbeeseura) nousi kilpailun kärkeen yhteisheitoin 167 (+41). Keijo Koskelainen (Järvenpään Frisbeegolf) ja Jorma Toivainen (Frisbeegolf Kauhajoki) ovat kuitenkin vain yhden heiton päässä jaetulla kakkossijalla. 

Lauantaina SM-kilpailuiden ohjelmassa on kilpailun kolmas kierros ja ”Moving Day”, jonka myötä ratkaistaan lähtötilanteet sunnuntaiselle päätöskierrokselle. Lauantain kierros pelataan 15 minuutin väliaikalähdöillä klo 8 alkaen (FP40 kärkiryhmä klo 8.30, FP50 klo 9, MP70 klo 9.30, MP50 klo 11.30, MP40 klo 15 ja MP60 klo 15.45).

Linkit ja lisätietoja: