Mastereiden SM-kilpailut käyntiin Turussa

Frisbeegolfin mastereiden SM-kilpailut käynnistyivät tänään torstaina Turussa, Lausteen frisbeegolfpuistossa. Avauspäivän ohjelmassa oli kilpailun ensimmäinen kierros. Nelipäiväinen tapahtuma huipentuu sunnuntaina 23.8. pelattavaan finaalikierrokseen. Frisbeegolfseura 7k:n järjestämissä SM-kilpailuissa ratkotaan Suomen mestaruudet yhteensä kuudessa eri mastersluokassa.

FP40-luokan kärkipaikkaa pitää avauspäivän jälkeen hallussaan Anna Elo (Liitokiekkoseura Mustavaris) tuloksella 8 yli parin. Puolustava mestari Nina Rajala (Järvenpään Frisbeegolf) on toisena vain yhden heiton päässä Elosta (+9). Riitta Savolainen (Frisbeegolfseura Kouvolan Lentävät Lautaset) on kilpailussa kolmantena (+13). 

Anna Elo. Arkistokuva: David Sarmas

MP40-luokan kärkisijaa jakavat Kimmo Lehtonen (Frisbeegolfseura FORE Turku) ja Mikko Kaakinen (Frisbeegolfseura 7k) kierrostuloksella 2 alle parin. Vain yhden heiton päässä kilpailun jaetulla kolmossijalla ovat puolestaan Jori Löytynoja (Oulun frisbeeseura), Kalle Savonen (Frisbeegolfseura 7k) sekä luokan puolustava Suomen mestari Janne Hirsimäki (Nummelan frisbeeseura). Luokassa nähtiin torstaina myös kaikkiaan neljä par-kierrostulosta, joten asetelmat kärjen tuntumassa ovat tasaiset. 

FP50-luokan kilpailua johtaa ensimmäisen kierroksen jälkeen puolustava Suomen mestari Kirsi Kaikkonen (Lohjan Liitokiekkoilijat) tuloksella 16 yli parin. Riina Kotamäki (Nummelan frisbeeseura) on toisena (+19) ja Tuire Leppänen (Frisbeegolfseura Mandon Kiertäjät) kolmantena (+24). MP50-luokassa vahvimman avauksen kilpailulleen sai puolestaan viime vuonna SM-pronssille heittänyt Mikke Haaranen (Wirmo DiscGolf Mynämäki). Haaranen pelasi avauskierroksella tuloksen 1 yli parin. Kari Vesala (Talin Tallaajat) on toisena (+3) ja Peter Seeck (Valkeakoski Disc Golf) kolmantena (+5).

Myös 60- ja 70-vuotiaiden luokissa tilanteet avauskierroksen jälkeen ovat tasaiset. MP60-luokan kärjessä on puolustava Suomen mestari Esko Jokinen (Joroisten Urheilijat) tuloksella 9 yli parin. Heikki Riekki (Oulun frisbeeseura) ja Matti Alén (Nummelan frisbeeseura) jakavat kakkossijaa (+11). MP70-luokan kilpailua johtaa Jorma Toivainen (Frisbeegolf Kauhajoki) tuloksella 20 yli parin. Ari Lehtiranta (Nummelan frisbeeseura) on vain yhden heiton päässä Toivaisesta toisena. Jaetulla kolmannella tilalla ovat puolustava Suomen mestari Pekka Sysimies (Talin Tallaajat) ja Keijo Koskelainen (Järvenpään Frisbeegolf) tuloksella +25.

Kilpailu jatkuu perjantaina toisella kierroksella. Kierros pelataan 15 minuutin väliaikalähdöillä klo 8 alkaen.

Linkit ja lisätietoja: