Mastereiden SM-kilpailut 20.-23.8.2020 Turussa

Mastereiden SM-kilpailut järjestetään 20.-23.8.2020 Turussa Lausteen frisbeegolfpuistossa. Kilpailuiden järjestävänä seurana toimii Frisbeegolfseura 7k ry. Suomen mestaruudet ratkotaan yhteensä kuudessa eri luokassa.

Nelipäiväisissä SM-kilpailuissa pelataan yksi kierros päivässä 15 minuutin väliaikalähdöillä. Alustavan aikataulun mukaan torstain lähdöt ovat klo 9 alkaen ja muiden kilpailupäivien lähdöt klo 8 alkaen.

Lausteen frisbeegolfpuisto on toiminut ennenkin merkittävien frisbeegolfkilpailuiden areenana. Vuonna 2016 radalla järjestettiin frisbeegolfin SM-kilpailut. Vuonna 2018 radalla pelattiin puolestaan frisbeegolfin kotimaisen kärkikiertueen pro-tourin osakilpailu.  

Puolustavat mestarit mukana Turussa

Kaikkien luokkien puolustavat Suomen mestarit vuodelta 2019 ovat ilmoittautuneet mukaan kilpailuun.

MP40-luokassa mestaruuttaan puolustaa Janne Hirsimäki (Nummelan frisbeeseura). Hirsimäki kilpaili 6.-9.8. Sipoossa avoimen luokan SM-kilpailussa, sijoittuen jaetulle yhdeksännelle tilalle. FP40-luokassa mestaruuttaan puolustaa Nina Rajala (Järvenpään Frisbeegolf). Rajala sijoittui Sipoossa naisten avoimen luokan SM-kilpailussa puolestaan jaetulle kuudennelle sijalle. Ennakolta Hirsimäen ja Rajalan suurimmiksi haastajiksi voidaan lukea muun muassa kotimaisella pro-tourilla kiertuemestareiksi heittäneet Marko Hämäläinen (Hämeenlinnan Discaajat) ja Anna Elo (Liitokiekkoseura Mustavaris). 

Nina Rajala voitti FP40-luokan mestaruuden viime vuonna Vihdissä. Kuva: SFL / Miika Rajala

MP50-luokassa mestaruuttaan puolustaa Jouni Leskinen (Nummelan frisbeeseura) ja FP50-luokassa Kirsi Kaikkonen (Lohjan Liitokiekkoilijat). Myös MP60-luokan puolustava mestari Esko Jokinen (Joroisten Urheilijat) ja MP70-luokan puolustava mestari Pekka Sysimies (Talin Tallaajat) ovat ilmoittautuneet mukaan luokkiensa mestaruustaistoihin.

Linkit ja lisätietoja: