Amatööriluokkien SM-kilpailut huipentuivat aurinkoisessa Oulussa

Amatöörien SM-kilpailut Virpiniemessä, Oulussa huipentuivat sunnuntaina jännittävään finaalikierrokseen aurinkoisessa säässä.

Jännittävimmät käänteet nähtiin tällä kertaa MA1-luokassa, jossa kakkoskortista kierrokselle lähtenyt Hao Kanerva (Jyväskylän Liitokiekkoilijat) teki kovaa nousua. Kanerva aloitti takaysin peräti kuudella pirkolla, ja ainoa kauneusvirhe takalenkillä on bogye väylällä 16, kaikki muut väylät hän pirkotti. Kanervan kierrostulos oli -8, ja yhteistulos viikonlopulta -11. Kärjestä kierrokselle lähtenyt Aaro Mäkinen (Jämsän frisbeegolf) sai hieman hitaamman alun. Sen sijaan jaetulta kakkossijalta finaalikierrokselle lähtenyt Juhani Rytilä (Oulun frisbeeseura) onnistui välttämään bogeyt, ainoa sellainen tuli hasardin kautta ykkösväylällä. Rytilä otti pirkkoja tasaiseen tahtiin, ja ennen viimeistä väylää hän ja Kanerva olivat tasoissa tuloksessa -11. Rytilä onnistui pitkällä putilla pirkottamaan viimeisen väylän, ja nousi Suomen mestariksi yhteistuloksella -12. Kanervalle hopeaa ja Mäkiselle pronssia.

MA1-luokan kärkikolmikko. Kuva: SFL / Kajsa Wickström

FA1-luokassa kärjestä finaalikierrokselle lähtenyt Jenni Karppinen (Disc Klupi Kuhmoinen) kasvatti johtoaan loppua kohden, ja maaliin tultaessa hänen yhteistuloksensa +16 oli naisten kovin. Sonja Laine (Jyväskylän Liitokiekkoilijat) pelasi itsensä hopealle tuloksella +21. Pronssista nähtiin jännittävä taistelu, kun Mervi Syväluoma (Oulun frisbeeseura) teki hyvää tulosta kakkoskortissa ja nousi ennen viimeistä väylää pronssiin kiinni. Suvi Yläpurasella (Arctic Circle Disc Golf) oli hieman vaikeuksia, mutta hän onnistui hienolla avauksella viimeisellä väylällä ottamaan pirkon, joka nosti hänet tasatulokseen Syväluoman kanssa tulokseen +28. Näin ollen saimme kaksi pronssimitalistia tänä vuonna.

FA1-luokan kärkipelaajat. Kuva: SFL / Kajsa Wickström

MA40-luokassa ei nähty suuria muutoksia tuloslistassa eilisen nähden. Mika Kumpula (Oulun frisbeeseura) jatkoi tasaisia otteita välttäen suuria virheitä. Kumpulan kierrostulos -1 ja yhteistulos -7 riitti mestaruuteen. Jouni Räinä (Oulun frisbeeseura) pelasi niin ikään tasaisesti, ja hänen yhteistuloksensa -5 toi hänelle hopeaa. Kolmanneksi kokonaistuloksella -3 sijoittui Terho Hautala (Frisbeegolf Ruka).

MA40-luokan kärkipelaajat. Kuva: SFL / Kajsa Wickström

FA40-luokassa Annemari Lumppion (Nummelan frisbeeseura) johto kasvoi finaalissa yhdellä heitolla, ja Lumppio kirkasti viime vuoden hopeamitalinsa kultaiseksi yhteistuloksella +37. Hopeaa nappasi puolustava mestari Saija Anttila (Riihimäen frisbeegolf), yhteistuloksella +41. Heini Lindroos (Joen Liitokiekko) pelasi finaaleissa parhaan kierroksensa näissä kisoissa, ja kierrostulos +11 toi hänelle tällä kertaa pronssia. Lindroosin yhteistulos +43.

FA40-luokan kärkikolmikko. Kuva: SFL / Kajsa Wickström

Jännittävää ja tiukkaa oli myös MA50-luokassa, jossa Ilkka Moilanen (Vuorelan Veikot) ja Timo Pirkola (Urheiluseura Ruukin Into) olivat tasatilanteessa ennen viimeistä väylää. Moilanen upotti mahtavan putin, pirkko korttiin ja mestaruus kotiin yhteistuloksella +4. Hopeaa siis Pirkolalle, yhteistuloksella +5. Pronssia luokkansa kovimman kierrostuloksen, eli +2, pelanneelle Pasi Pyyköselle (Lahden Frisbee Club), yhteistuloksella +7.

MA50-luokan palkitut. Kuva: SFL / Kajsa Wickström

Onnittelut kaikille mestareille ja muille mitalisteille!

Teksti: Kajsa Wickström