Amatööriluokkien Suomen mestaruuksista pelataan Oulussa

Oulun frisbeeseura järjestää frisbeegolfin amatööriluokkien SM-kilpailut 14.-16.8.2020 Oulussa, Virpiniemen frisbeegolfradalla. Suomen mestaruudet ratkotaan yhteensä viidessä eli kilpailuluokassa.

Kilpailuihin osallistumiskelpoisia ovat amatööristatuksella pelaavat frisbeegolfpelaajat. Pelaajalla on amatööristatus, mikäli hän ei ole vastaanottanut kilpailuissa rahapalkintoja. Ikärajattomien amatööriluokkien, Advanced (MA1) ja Advanced Women (FA1) lisäksi Suomen mestaruuksista pelataan 40-vuotiaiden naisten (FA40) sekä 40-vuotiaiden (MA40) ja 50-vuotiaiden (MA50) amatööriluokissa.

Kolmipäiväisessä kilpailussa pelataan yksi kierros päivässä väliaikalähdöillä. Kullakin kierroksella pelataan 18 väylää.

Mukana joukko viime vuoden SM-mitalisteja 

Viime vuonna Suomen mestaruudet amatööriluokissa ratkottiin Sipoossa. Mukana on myös joukko puolustavia SM-mitalisteja. FA40-luokassa kilpailevat muun muassa puolustava Suomen mestari Saija Anttila (Riihimäen Frisbeegolf) ja SM-hopeamitalisti Annemari Lumppio (Nummelan frisbeeseura).

MA50-luokassa mukana ovat puolestaan Simo Rantala (Disc Golf Vikings), joka oli viime vuonna SM-hopealla, ja Ilkka Moilanen (Vuorelan Veikot), joka sijoittui Sipoossa viime vuonna kolmanneksi.