Niklas Anttila ja Henna Blomroos frisbeegolfin Suomen mestareiksi

Frisbeegolfin SM-kilpailut huipentuivat tänään sunnuntaina Sipoossa, Sibbe Disc Golfin radalla. Päätöspäivän ohjelmassa oli neljäs ja samalla viimeinen pelikierros.

Niklas Anttila avoimen luokan ykkönen — voitto ratkottiin ratkaisupelillä

Avoimessa luokassa Vuorelan Veikkoja edustava Niklas Anttila piti ennen finaalikierrosta hallussaan kärkipaikkaa tuloksella 25 alle parin. Seurakaveri Jesse Nieminen oli kuitenkin vain kolmen heiton päässä. Väinö Mäkelä (Puskaputtaajat) oli kolmantena (-19) ja Janne Hirsimäki (Nummelan frisbeeseura) neljäntenä (-16).

Marginaali Anttilan ja Niemisen välillä pysyi kierroksen edetessä tasaisena. Ero kuitenkin kaventui kierroksen loppupuolella, ja väylän 14 jälkeen kaksikon välillä oli enää vain yksi heitto. Päätösväylällä Nieminen kirjautti tuloskorttiinsa parin, kun taas Anttilan tulos oli bogey. Pelaajien päädyttyä tasatulokseen 208 heittoa (-32) voiton ratkaiseminen siirtyi sudden death -ratkaisupelin varaan. 

Ensimmäisellä ratkaisupeliväylällä Anttila onnistui saamaan avausheittonsa aivan korin viereen, ja heitti helpon birdieputin koriin. Niemisen avaus jäi korista kauemmaksi. Pitkä putti meni ohi korista, ja Niemisen tulos ratkaisuväylältä oli lopulta par. Tämän myötä Suomen mestariksi kruunattiin tiukan mestaruusmittelön päätteeksi Anttila. Aiemmin kuopiolainen on voittanut muun muassa 18-vuotiaiden Suomen mestaruuden vuonna 2018 sekä joukkuefrisbeegolfin MM-kultaa Suomen joukkueessa vuonna 2019. 

”Tiukoille se meni, mutta nyt on aivan huikea fiilis. En oikein vielä tajua, mitä on tapahtunut, mutta kyllä se siitä pikkuhiljaa alkaa realisoitumaan. Ratkaisupeli jännitti hieman, mutta enemmän keskityin heittooni ja fiilikseni oli luottavainen”, Anttila summasi tunnelmiaan.  

Niklas Anttila. Kuva: SFL / Sami Ranta

Kolmantena finaalikierrokselle suunnannut Mäkelä onnistui hänkin pitämään sijoituksensa loppuun saakka. Mäkelän pronssiin oikeuttanut tulos oli 214 heittoa (-26). 

Henna Blomroos Suomen mestariksi neljättä kertaa

Naisten avoimen luokan kärkiryhmä suuntasi finaalikierrokselle mielenkiintoisista asetelmista. Henna Blomroos (Rauman Frisbee) nousi lauantain kierroksella kärkeen ja johti kilpailua (10 yli parin) kolmen heiton erolla Valkeakoski Disc Golfin Eveliina Saloseen (+13) nähden. Jenni Eskelinen (Oulun frisbeeseura) oli kolmantena (+20), mutta Heidi Laine (Mikkelin Frisbeegolf) oli aivan kintereillä lukemissa +24. 

Päätöskierroksella Blomroos jatkoi vahvaa peliään, eikä antanut Salosen kuroa etumatkaansa kiinni. Blomroos pelasi viikonlopun toiseksi parhaan kierroksensa (59, -1), ja varmisti Suomen mestaruuden yhteistuloksella 249 heittoa (+9). Salonen otti puolestaan hopeaa tuloksella 254 heittoa (+14).

Mestaruus oli Blomroosille uransa neljäs, edelliset mestaruutensa hän on voittanut vuosina 2014, 2018 ja 2019.

Henna Blomroos. Kuva: SFL / Jani Ahosola

”Nyt tuntuu tosi hyvältä. Alkukauteni oli todella hyvä, mutta kauden keskivaiheen pelasin huonosti. Nyt kahdella viimeisellä kierroksella tuntui, että peli on taas löytynyt. Viimeisellä kierroksella en tehnyt myöskään mitään isoja mokia, tai jos tein, niin sain paikattua ne aika hyvin”, Blomroos kommentoi.   

Kilpailun pronssisijasta käytiin finaalikierroksen aikana erittäin tasaväkistä taistelua Eskelisen ja Laineen välillä. Laine avasi pelinsä kaksikosta räväkämmin ja kiri Eskelisen ohi kolmospaikalle. Eskelinen pisti kuitenkin kampoihin, ja tasoitti tilanteen jälleen väylällä 10. Kaksi väylää myöhemmin Laine otti jälleen birdiellään kolmossijan haltuunsa, ja piti asemansa kierroksen loppuun saakka. Laineelle siis pronssia tuloksella 264 heittoa (+24) kahden heiton erolla Eskeliseen.

Tulokset Disc Golf Metrixissä

Kuvapankki kilpailuista

Sosiaalinen media

Viralliset nettisivut

Videotuotanto

  • Kilpailusta tuotetaan yhteensä 9 kierrosvideota seuraavalla suunnitelmalla: 1. kierros FPO Feature-ryhmä + kaksi MPO Feature-ryhmää, 2. kierros FPO ja MPO kärkiryhmät, 3. kierros FPO ja MPO kärkiryhmät, 4. kierros FPO ja MPO kärkiryhmät 
  • Kilpailukierrokset julkaistaan NBDG:n Youtube-kanavalla suomeksi selostettuna.