Prodigy Disc Pro Tourin päätösosakilpailu huipentuu huomenna

Frisbeegolfin kotimaisen kärkikiertueen Prodigy Disc Pro Tourin finaaliosakilpailussa Kuopiossa pelattiin tänään toinen kierros. Huomenna sunnuntaina pelataan osakilpailun viimeinen kierros, ja ratkotaan samalla myös vuoden 2020 kiertuemestaruuksien kohtalot. Neljästä osakilpailusta koostuvan kiertueen pistelaskussa otetaan huomioon pelaajan kolme parasta osakilpailua.

Kuopiossa kilpailuareenana toimii Puijon frisbeegolfrata. Osakilpailun järjestävät yhteistyössä Vuorelan Veikot ja Deep in the Forest.

Mäkelä nousi avoimen ykköspaikalle — kiertuemestaruuden ratkaisut nähdään sunnuntaina

Avoimen luokan kilpailua johti avauspäivän jälkeen Albert Tamm (Viro) heiton erolla Samuel Hänniseen (Talin Tallaajat) ja kahden heiton erolla Väinö Mäkelään (Puskaputtaajat) ja Mikael Räsäseen (Deep in the Forest) nähden.

Toisella kierroksella nelikosta parhaimpaan vireeseen ylsi Mäkelä, joka pelasi toistaiseksi parhaan Puijon osakilpailussa nähdyn kierrostuloksen 45 heitolla (-14). Mäkelän kierrokseen sisältyi 15 birdietä, 2 paria ja yksi bogey. Mainiolla vedollaan Mäkelä nappasi samalla luokan kärkipaikan haltuunsa lukemin 94 heittoa (-24). Toisena on Tamm (97, -21) ja kolmantena kaksi -10 kierrosta nakuttanut Räsänen.

Väinö Mäkelä. Kuva: SFL / Jari-Pekka Heimola


Kokonaiskiertueen voittokamppailun kannalta tilanne ennen finaalikierrosta on jännittävä. Jotta tällä hetkellä kiertueella toisena oleva Mäkelä yltäisi kolmanteen perättäiseen kiertuemestaruuteensa, on hänen otettava Kuopiossa voitto, ja lisäksi tällä hetkellä kiertuekärkeä pitävä Niklas Anttila (Vuorelan Veikot) saa olla tällöin korkeintaan neljäs. Ennen finaalikierrosta Anttila on sijalla 25, yhdeksän heiton päässä kilpailun kolmannesta sijasta.

Salonen jatkaa naisten avoimen johdossa

Naisten avoimessa luokassa toiselle kierrokselle suunnattiin tasaisesta asetelmasta, jossa Eveliina Salonen (Valkeakoski Disc Golf) piti kilpailun kärkipaikkaa hallussaan heiton erolla Jenni Eskeliseen (Oulun frisbeeseura) ja kahden heiton erolla Kristin Tattariin (Viro) ja Heidi Laineeseen (Mikkelin Frisbeegolf) nähden.

Lauantain kierroksella mittelö osakilpailusijoituksista tiivistyi. Peräti kolme pelaajaa, Salonen, Tattar ja Laine, ylsivät hienoon kierrostulokseen 53 heittoa (-6).  Tämän myötä Salonen jatkaa edelleen Kuopion osakilpailun kärjessä (110 heittoa, -8). Tattar ja Laine jakavat kilpailun kakkossijaa lukemissa 112 heittoa (-6).

Eveliina Salonen. Kuva: SFL / Anna-Kaisa Savinainen


Salonen pitää myös kokonaiskiertueen kärkisijaa tiukasti hallussaan. Henna Blomroosilla (Rauman Frisbee) on mahdollisuus siirtyä  Salosen kanssa kokonaiskiertueella tasapisteisiin, mikäli hän voittaa Kuopion osakilpailun. Ennen finaalikierrosta Blomroos on kahdeksan heiton päässä ykköspaikasta. Jos kaksi tai useampia pelaajia päätyisi kiertueen lopuksi tasapisteisiin sijoille 1-3, verrataan pelaajien sijoituksia niissä osakilpailuissa, joista heille lasketaan pisteet yhteispisteisiin.

Lehto ja Seeck nousivat luokkiensa kärkeen

FP40-luokassa Riitta Savolainen (Frisbeegolfseura Kouvolan Lentävät Lautaset) paransi kierrostulostaan perjantain lukemista viidellä heitolla. Kahden kierroksen jälkeen Savolainen on yhteistuloksessa 137 heittoa (+19).

MP40-luokassa Savolaisen tapaan Kouvolan Lentäviä Lautasia edustava Kalle Lehto nousi lauantain aikana kilpailun kärkeen. Avauspäivän jälkeen jaetulla kolmossijalla ollut Lehto pelasi lauantain kierroksensa lukemiin 53 heittoa (-6). Kahden kierroksen jälkeen Lehto on yhteislukemissa 111 heittoa (-7). Avauspäivän jälkeen kilpailua johtanut Teemu Holappa (Oulun Bogitikat) on vain yhden heiton päässä toisena. Kolmossijaa jakavat Markus Hyttinen (Vuorelan Veikot) ja Henri Salminen (Team Spirit) lukemissa 2 alle parin.

Myös MP50-luokassa kärkeen nousi lauantain aikana uusi nimi. Peter Seeck (Valkeakoski Disc Golf) pelasi kierroksensa 3 alle parin ja siirtyi ykköspaikalle kokonaistuloksella 116 heittoa (-2). Vain yhden heiton päässä kilpailun kakkospaikalla on Janne Louhi (Lohjan Liitokiekkoilijat) ja kolmantena, kahden heiton päässä Seeckistä on puolestaan eilispäivän johtaja Kari Vesala (Talin Tallaajat). Asetelmat ennen päätöskierrosta ovat siis hyvin tasaiset.

MP60-luokassa kärkikolmikon järjestys säilyi lauantain kierroksella muuttumattomana. Ennen päätöskierrosta kilpailua johtaa Marko Timonen (Liitokiekkoseura Mustavaris) tuloksella 123 heittoa (+5). Arto Hyvönen (Deep in the Forest) on toisena (+13) ja Ilari Niemipelto (Frisbeegolfseura 7k) kolmantena (+17).

Kuopion osakilpailun ja samalla kiertueen viimeinen kierros pelataan sunnuntaina klo 8 alkaen väliaikalähdöin. Naisten avoimen luokan kärki avaa kierroksensa klo 10.15 ja avoimen kärki klo 14.45.

Livetulospalvelu

  • Kilpailun livetulospalvelu löytyy kilpailun aikana osoitteesta: https://metrix.live
  • Kilpailun Metrix-sivu kilpailuinfoineen ja osallistujaluetteloineen löytyy puolestaan täältä

Sosiaalinen media

Videotuotanto

  • Jokaiselta osakilpailupäivältä tuotetaan videomateriaalia. Videot kultakin kilpailupäivältä julkaistaan jälkituotantona muutaman päivän sisällä päivän päättymisestä.
  • Videotuotantoa Kuopion osakilpailusta julkaistaan Youtubessa: Natural Born Disc Golfer sekä päätöspäivältä myös Disc Golf Finland

Kilpailukoosteet

  • Suomenkieliset tiedotteet kunkin kisapäivän tapahtumista julkaistaan kiertueen nettisivuilla

Kuvia kilpailusta