Frisbeegolfin junioreiden SM-kilpailut käynnistyivät Ähtärissä — puolustavat mestarit vahvoilla

Frisbeegolfin junioreiden SM-kilpailut käynnistyivät tänään Ähtärissä, Mustikkavuoren frisbeegolfradalla. Avauspäivänä kussakin luokassa pelattiin kaksi kierrosta. SM-kilpailut huipentava kolmas kierros pelataan huomenna sunnuntaina väliaikalähdöin. 

Ähtärin Urheilijoiden järjestämässä junioreiden SM-tapahtumassa ratkotaan viikonlopun aikana yhteensä neljän eri luokan Suomen mestaruudet: 18-vuotiaiden poikien (MJ18) ja tyttöjen (FJ18) sekä 15-vuotiaiden poikien (MJ15) ja tyttöjen (FJ15). 

Puolustavat mestarit kärkipaikoilla

FJ18-luokassa kilpailun kärkipaikkaa pitää avauspäivän jälkeen hallussaan luokan puolustava Suomen mestari Olivia Kindstedt (Porvoon Frisbeegolfseura). Kindstedt otti johtopaikan haltuunsa jo kilpailun avauskierroksen aikana. Kahden kierroksen jälkeen Kindstedtin johtolukemat ovat 146 heittoa (+10). Kilpailussa toisena on Anni Mäkelä (Vampulan Urheilijat) lukemissa 155 heittoa (+19). Jyväskylän Liitokiekkoilijoita edustavat Sonja Laine ja Sinna Talvensola jakavat kolmossijaa tuloksessa 167 heittoa (+31).  

Olivia Kindstedt. Kuva: SFL / Heikki Saunanen

Myös MJ18-luokan johtopaikalla on puolustava Suomen mestari, viime vuonna Riihimäellä mestaruuden vienyt Daniel Davidsson (Tampereen frisbeeseura). Avauskierroksella hole-in-onenkin heittäneen Davidssonin yhteistulos on 121 heittoa (-15). Tasaisesti kaksi kierrosta 5 alle parin pelannut Rasmus Saukkoriipi (Frisbeegolfseura 7k) on toisena, viiden heiton päässä Davidssonista. Kolmossijaa jakavat Eetu Muhonen (Mikkelin Frisbeegolf) ja Juuso Heikkinen (Valkeakoski Disc Golf). Muhonen ja Heikkinen ovat niukasti vain heiton päässä kakkossijasta.

Oikarinen ja Luukkonen 15-vuotiaiden piikkipaikoilla 

FJ15-luokan johdossa on puolestaan Sanni Oikarinen (Arctic Circle Disc Golf) lukemissa 185 heittoa (+49). Jemina Koskela (Oulun frisbeeseura) on toisena (219, +83). Oikarinen oli viime vuonna luokan SM-mittelössä kolmas ja Koskela neljäs.

Kuva: SFL / Heikki Saunanen

MJ15-luokassa pelaava Elias Luukkonen (Puskasoturit) vastasi parhaasta lauantaina Ähtärissä nähdystä kierrostuloksesta. Luukkonen pelasi päivän toisen kierroksensa hienoihin lukemiin 11 alle parin. Toisen kierroksen tuloksellaan Luukkonen siirtyi myös luokan johtopaikalle ohi Mikael Hautalan (Frisbeegolf Ruka). Luukkosen yhteistulos avauspäivältä on 118 heittoa (-18), Hautala on neljän heiton päässä toisena. Kolmantena kilpailussa on Ossi Valkeajärvi (Frisbeegolfseura 7k). Viime vuonna Riihimäellä Luukkonen sijoittui SM-hopealle ja Valkeajärvi SM-pronssille.