Prodigy Disc Pro Tourin kiertuefinaali käyntiin Kuopiossa

Frisbeegolfin kotimainen kärkikiertue Prodigy Disc Pro Tour päättyy tänä viikonloppuna Kuopiossa, Puijon frisbeegolfradalla järjestettävään finaaliosakilpailuun. Osakilpailun järjestävät yhteistyössä Vuorelan Veikot ja Deep in the Forest.

Päätösosakilpailussa ratkotaan neljästä osakilpailusta koostuneen kiertueen loppusijoitukset. Kokonaiskiertueen pistelaskussa otetaan huomioon pelaajan kolme parasta osakilpailua.

Avoimen luokan kärkipaikalla on avauspäivän jälkeen virolainen Albert Tamm, joka pelasi kierroksensa bogey-freenä 12 alle parin (47 heittoa). Samuel Hänninen (Talin Tallaajat) on heiton päässä Tammista toisena (-11). Kolmossijaa jakavat puolestaan kokonaiskiertueella kakkosena oleva Väinö Mäkelä (Puskaputtaajat) ja kotimaisemissaan pelaava Mikael Räsänen (Deep in the Forest). Mäkelä ja Räsänen ovat yhden heiton päässä Hännisestä pelattuaan avauskierroksensa lukemiin 10 alle parin.

Marginaalit ovat hyvin pienet myös kärkisijojen taustalla: esimerkiksi 9 alle parin tuloksia Puijolla heitettiin avoimessa luokassa perjantaina yhteensä viiden pelaajan toimesta.

Albert Tamm. Kuva: SFL / Janne Mönkkönen

Naisten avoimessa luokassa kilpailu alkoi myös erittäin tasaisissa merkeissä. Avauspäivän jälkeen kilpailua johtaa kokonaiskiertueen kärkeä hallussaan pitävä Eveliina Salonen (Valkeakoski Disc Golf) kierroksella 57 heittoa (-2). Jenni Eskelinen (Oulun frisbeeseura) on toisena vain heiton päässä Salosesta. Heiton päässä Eskelisestä kolmossijaa jakavat par-tuloksella puolestaan Heidi Laine (Mikkelin Frisbeegolf) ja Kristin Tattar (Viro).


Eveliina Salonen. Kuva: SFL / Janne Mönkkönen

MP40-luokan kilpailua johtaa Teemu Holappa (Oulun Bogitikat) tuloksella 55 heittoa (-4). Markus Hyttinen (Vuorelan Veikot) on toisena (-2) ja jaetulla kolmossijalla Kalle Lehto (Frisbeegolfseura Kouvolan Lentävät Lautaset) ja Henri Salminen (Team Spirit) lukemissa 1 alle parin.

FP40-luokassa Riitta Savolainen (Frisbeegolfseura Kouvolan Lentävät Lautaset) avasi kierroksella 71 heittoa (+12).

MP50-luokassa kiertueen kokonaisvoittoa jahtaava Kari Vesala (Talin Tallaajat) avasi vakuuttavasti, ja johtaa kilpailua ensimmäisen kierroksen jälkeen tuloksella 57 heittoa (-2). Vesalan johtomarginaali kakkossijaa jakaviin Pertti Tuppuraiseen (Deep in the Forest) ja Petri Määräseen (Talin Tallaajat) on kaksi heittoa.

MP60-luokassa Marko Timonen (Liitokiekkoseura Mustavaris) nappasi tuntuvan johdon, ja pitää  avauspäivän jälkeen kärkeä hallussaan tuloksella 60 heittoa (+1). Arto Hyvönen (Deep in the Forest) on kahdeksan heiton päässä toisena, ja Ilari Niemipelto (Frisbeegolfseura 7k) puolestaan kolmantena.

Kilpailu jatkuu jälleen 15 minuutin väliaikalähdöin lauantaina klo 8 alkaen.

Livetulospalvelu

  • Kilpailun livetulospalvelu löytyy kilpailun aikana osoitteesta: https://metrix.live
  • Kilpailun Metrix-sivu kilpailuinfoineen ja osallistujaluetteloineen löytyy puolestaan täältä

Sosiaalinen media

Videotuotanto

  • Jokaiselta osakilpailupäivältä tuotetaan videomateriaalia. Videot kultakin kilpailupäivältä julkaistaan jälkituotantona muutaman päivän sisällä päivän päättymisestä.
  • Videotuotantoa Kuopion osakilpailusta julkaistaan Youtubessa: Natural Born Disc Golfer sekä päätöspäivältä myös Disc Golf Finland

Kilpailukoosteet

  • Suomenkieliset tiedotteet kunkin kisapäivän tapahtumista julkaistaan kiertueen nettisivuilla

Kuvia kilpailusta