Prodigy Disc Pro Tour huipentuu viikonvaihteessa Puijolla

Frisbeegolfin kotimaisen kärkikiertueen Prodigy Disc Pro Tourin päätösosakilpailu pelataan perjantaista sunnuntaihin 31.7.-2.8.2020 Kuopiossa Puijon frisbeegolfradalla. Osakilpailun järjestävät yhteistyössä Vuorelan Veikot ja Deep in the Forest.

Päätösosakilpailussa ratkotaan neljästä osakilpailusta koostuneen kiertueen loppusijoitukset. Kokonaiskiertueen pistelaskussa otetaan huomioon pelaajan kolme parasta osakilpailua.

Kokonaiskiertueen voittajat ratkotaan Kuopiossa

Ennen päätösosakilpailua avoimen luokan kiertuetta johtaa kaksi pro-tour-voittoa tällä kaudella napannut Niklas Anttila (Vuorelan Veikot), joka pääsee kiertuehuipennuksessa pelaamaan kotimaisemissaan. Anttila on tarrannut tiukasti kiinni kokonaiskiertueen voittoon. Toisena oleva Väinö Mäkelä (Puskaputtaajat) voi kuitenkin vielä saavuttaa kolmannen perättäisen kiertuemestaruutensa, mikäli hän voittaa Kuopiossa, ja Anttila on korkeintaan neljäs.

Naisten avoimessa luokassa kiertuetta johtaa tällä hetkellä Eveliina Salonen (Valkeakoski Disc Golf) ennen Henna Blomroosia (Rauman Frisbee). Blomroosilla on vielä mahdollisuus päästä Salosen kanssa kokonaiskiertueella tasapisteisiin, mikäli hän voittaa osakilpailun Kuopiossa. Jos kaksi tai useampia pelaajia päätyy kiertueen lopuksi tasapisteisiin sijoille 1-3, verrataan pelaajien sijoituksia niissä osakilpailuissa, joista heille lasketaan pisteet yhteispisteisiin. Pohjois-Savoon kaksikkoa haastamaan saapuu muun muassa virolainen EM-pronssimitalisti Kristin Tattar.

MP40-luokassa kilpailee muun muassa kiertueella kolmantena oleva Kalle Lehto (Frisbeegolfseura Kouvolan Lentävät Lautaset). FP40-luokasta Kuopiossa pelaa puolestaan Riitta Savolainen (Frisbeegolfseura Kouvolan Lentävät Lautaset), joka on kokonaiskiertueella toisena.

MP50-luokassa Kuopiossa nähdään Helsingin ja Tampereen osakilpailut voittanut Kari Vesala (Talin Tallaajat), jolla on vielä mahdollisuus kohota luokan kiertuemestariksi. MP60-luokan kiertuetta johtava Ilari Niemipelto (Frisbeegolfseura 7k) on niin ikään mukana Kuopion kiertuefinaalissa.

Päätösosakilpailussa pelataan perjantaista sunnuntaihin, yksi kierros päivässä väliaikalähdöin.

Livetulospalvelu

  • Kilpailun livetulospalvelu löytyy kilpailun aikana osoitteesta: https://metrix.live
  • Kilpailun Metrix-sivu kilpailuinfoineen ja osallistujaluetteloineen löytyy puolestaan täältä

Sosiaalinen media

Videotuotanto

  • Jokaiselta osakilpailupäivältä tuotetaan videomateriaalia. Videot kultakin kilpailupäivältä julkaistaan jälkituotantona muutaman päivän sisällä päivän päättymisestä.
  • Videotuotantoa Kuopion osakilpailusta julkaistaan Youtubessa: Natural Born Disc Golfer sekä päätöspäivältä myös Disc Golf Finland

Kilpailukoosteet

  • Suomenkieliset tiedotteet kunkin kisapäivän tapahtumista julkaistaan kiertueen nettisivuilla

Veikkauksen Voittajaveto

  • Veikkauksella on käynnissä Kuopion osakilpailun Voittajaveto avoimesta ja naisten avoimesta luokasta. Pelikohteet sulkeutuvat perjantai-aamuna.
  • Huom! Vedonlyönti on liiton kurinpitosääntöjen mukaan kiellettyä henkilöiltä, jotka osallistuvat vedonlyönnin kohteena olevaan kilpailuun pelaajana tai toimitsijana.