Pro-tourin kolmas osakilpailu huipentui Tampereen frisbeegolfkeskuksessa

Frisbeegolfin kotimaisen kärkikiertueen Prodigy Disc Pro Tourin kolmas osakilpailu huipentui tänään sunnuntaina Tampereen frisbeegolfkeskuksessa. Kiertueesta on jäljellä enää viimeinen osakilpailu, joka pelataan ensi viikolla Kuopiossa.

Anttila ja Salonen nappasivat toiset osakilpailuvoittonsa

Avoimessa luokassa päätöskierrokselle suunnattiin Niklas Anttilan (Vuorelan Veikot) johdolla, Väinö Mäkelän (Puskaputtaajat) ollessa toisena ja Jesse Niemisen (Vuorelan Veikot) kolmantena. Finaalipäivänä kärkikolmikosta parhaassa vireessä oli Mäkelä. Mäkelä heitti koko kisaviikonlopun parhaan Tampereen frisbeegolfkeskuksessa nähdyn yksittäisen kierrostuloksen, bogey-freen kierroksen 8 alle parin.

Huima loppukiri ei kuitenkaan aivan riittänyt Anttilan saavuttamiseen. Varmoin ottein läpi viikonlopun pelannut Anttila vei jo toisen osakilpailuvoittonsa Prodigy Disc Pro Tourilla lukemin 173 heittoa (-16). Mäkelä jäi Anttilasta yhden heiton päähän (-15). Nieminen piti kolmossijansa (-7) yhden heiton erolla neljänneksi sijoittuneeseen Daniel Davidssoniin (Tampereen frisbeeseura) nähden.

Niklas Anttila. Arkistokuva: SFL / Lauri Liuhto

Naisten avoimessa luokassa avauskierroksesta lähtien kärkipaikkaa hallinnut Eveliina Salonen (Valkeakoski Disc Golf) piti pintansa kilpailun loppuun saakka. Salonen nappasi toisen perättäisen osakilpailuvoittonsa pro-tourilla yhteisheitoin 204 (+15). Henna Blomroos (Rauman Frisbee) sijoittui Tampereella toiseksi (+26) ja Maija Laitinen (Rovaniemen Rolffarit) kolmanneksi (+38).

Eveliina Salonen. Arkistokuva: David Sarmas

Elo ja Viitanen pitivät pintansa — Vesala nousi MP50-luokan ykköseksi

MP50-luokassa Kari Vesala (Talin Tallaajat) kiri päätöskierroksella kuudennelta sijalta kilpailun voittoon, yhteistuloksella 213 heittoa (+24). Vesala heitti päätöspäivänä parhaan luokassa viikonlopun aikana nähdyn kierroksen tulokseen 1 yli parin. Vesalan voittomarginaali kokonaistuloksissa oli viisi heittoa. Ennen finaalikierrosta jaetulla kärkisijalla ollut Peter Seeck (Valkeakoski Disc Golf) sijoittui toiseksi (+29). Mikko Putaja (Tampereen frisbeeseura) ja Marko Rauha (Frisbeegolfseura 7k) jäivät Seeckistä heiton päähän ja jakoivat kolmossijan (+30).

Kari Vesala. Arkistokuva: SFL / Toni Laitiala

FP40-luokassa Anna Elo (Liitokiekkoseura Mustavaris) nappasi kolmannen perättäisen osakilpailuvoittonsa Prodigy Disc Pro Tourilla, ja varmisti samalla luokkansa kokonaiskiertueen voiton. Elon voittotulos Tampereella oli 240 heittoa (+51). Riitta Savolainen (Frisbeegolfseura Kouvolan Lentävät Lautaset) jäi Elosta 13 heittoa ja oli toinen.

MP40-luokassa käytiin tiukkaa mittelöä osakilpailuvoitosta. Pisimmän korren veti lopulta Ville Viitanen (Tampereen frisbeeseura). Luokan voitto irtosi kokonaistuloksella 204 heittoa (+15). Marko Hämäläinen (Hämeenlinnan Discaajat) ja Mikko Makkonen (Joen Liitokiekko) jäivät Viitasesta vain yhden heiton päähän ja jakoivat kakkossijan (+16).

Kilpailun tulokset Disc Golf Metrixissä

Sosiaalinen media

  • Prodigy Disc Europen tunnelmia tapahtumasta Instagramissa ja Facebookissa: @prodigydisceurope
  • Kiertueen virallinen Facebook-sivu
  • Frisbeegolfliiton Instagram: @frisbeegolfliitto
  • Viralliset hashtagit: #prodigydiscprotour &  #sflprotour

Videotuotanto

Jokaiselta osakilpailupäivältä tuotetaan videomateriaalia. Videot kultakin kilpailupäivältä julkaistaan jälkituotantona muutaman päivän sisällä päivän päättymisestä.

Videotuotantoa julkaistaan Youtubessa: Natural Born Disc Golfer sekä päätöspäivältä myös Disc Golf Finland