Prodigy Disc Pro Tour jatkuu Tampereella

Frisbeegolfin kansallinen kärkikiertue Prodigy Disc Pro Tour jatkuu jälleen 24.-26.7.2020 Suomen vaikeimmaksi arvioidulle Tampereen frisbeegolfkeskuksen radalle. Ennakkoasetelmat lupaavat kilpailusta äärimmäisen tasaista peliä kuten tähänkin saakka. 

Kun yhteensä neljän osakilpailun kiertueesta on pelattu puolet, ennakkoasetelmat lupaavat Tampereelle erittäin tasaista kamppailua kiertueen kärkipelaajien välillä. Avoimessa luokassa vahvoilla ovat kaksi viikkoa sitten Turussa voittanut, Frisbeegolfseura 7k:ta edustava Seppo Paju (yhteispisteissä kolmas), kiertueen kärkipaikkaa pitävä Severi Saviniemi(Frisbeegolfseura 7k) sekä yhteispisteiden kakkonen Niklas Anttila (Vuorelan Veikot).

Seppo Paju voitti pro-tourin edellisen osakilpailun Turussa. Kuva: David Sarmas

Suuri mielenkiinto kohdistuu myös lajin kattojärjestön PDGA:n rating-pisteissä laskettuna Suomen tämän hetken ykköspelaajaan Väinö Mäkelään (Puskaputtaajat). Jyväskyläläinen sijoittui heinäkuun alussa Tampereen frisbeegolfkeskuksessa pelatussa Wild Card Openissa toiseksi. Paikallista panosta voittokamppailuun odotetaan hallitsevalta 18-vuotiaiden Suomen mestarilta, Tampereen Frisbeeseuran Daniel Davidssonilta, joka pääsee haastamaan Suomen parhaimmiston kotiradallaan.

Naisten luokassa maailman parasta frisbeegolfia

Naisten avoimessa luokassa odotetaan nähtävän jälleen tiukkaa kamppailua Eveliina Salosen (Valkeakoski Disc Golf) ja Henna Blomroosin (Rauman Frisbee) välillä. Maailman parhaisiin pelaajiin kuuluvat Salonen ja Blomroos ovat vuorotelleet kahden kärkisijan välillä pitkin kautta, mutta Turun osakilpailussa heidän väliinsä kiilasi virolainen Kristin Tattar.

Eveliina Salonen johtaa naisten avoimen luokan pro-touria kahden osakilpailun jälkeen. Kuva: David Sarmas

Salonen on kokonaispisteiden kärjessä kahden pelatun osakilpailun jälkeen. Tattar ei kilpaile Tampereella, mutta sen sijaan haasteen Saloselle ja Blomroosille heittävät muun muassa Heidi Laine (Mikkelin Frisbeegolf) ja Jenni Eskelinen (Oulun frisbeeseura).

Ikäluokissa kokonaispisteet kierteellä

MP40-luokassa kilpailee kiertueen kakkospaikkaa pitävä Marko Hämäläinen (Hämeenlinnan Discaajat). Hämäläisen kovimmat haastajat tilastojen valossa ovat ainakin Kalle Lehto (Frisbeegolfseura Kouvolan Lentävät Lautaset) ja Tuomas Kaukomaa (Talin Tallaajat).

Kokonaispisteet ovat mastereissa menneet pahasti kierteelle. Mikäli Hämäläinen napsii Tampereella kiertuepisteitä, hän nousee kiertueen kärkeen ohi Ville Piipon (Team Hippo), joka ei ole mukana Tampereella. Kokonaispisteisiin lasketaan kolme parasta kilpailua, joten kiertueen ratkaisu siirtyy joka tapauksessa kuun vaihteeseen ja Kuopioon.

FP40-luokassa Anna Elo (Liitokiekkoseura Mustavaris) johtaa kiertuetta puhtaasti kahdella voitolla. Hän voi varmistaa kokonaiskiertueen edukseen voittamalla Tampereella. Kiertueen kakkospaikalla olevalta Riitta Savolaiselta (Frisbeegolfseura Kouvolan Lentävät Lautaset)  nousu kiertuevoittoon vaatisi kummankin jäljellä olevan osakilpailun voittoa.

MP50-luokassa Tampereen kilpailusta odotetaan Marko Rauhan (Frisbeegolseura 7k) ja Kari Vesalan (Talin Tallaajat) taistoa. Vain Rauha on osallistunut sekä Helsingin että Turun osakilpailuihin, mutta kun kunkin pelaajan pisteisiin lasketaan kolme parasta kilpailua, Vesalalla on aivan yhtä hyvät mahdollisuudet voittaa kokonaiskiertue kuin Rauhalla.


Prodigy Disc Pro Tourin Tampereen osakilpailussa pelataan yhteensä kolme kierrosta väliaikalähdöin. Lähdöt ovat alustavan aikataulun mukaan päivittäin perjantaista sunnuntaihin klo 8 alkaen 15 minuutin välein.

Livetulospalvelu

  • Kilpailun livetulospalvelu löytyy kilpailun aikana osoitteesta: https://metrix.live
  • Kilpailun Metrix-sivu kilpailuinfoineen ja osallistujaluetteloineen löytyy puolestaan täältä

Sosiaalinen media

Videotuotanto

  • Jokaiselta osakilpailupäivältä tuotetaan videomateriaalia. Videot kultakin kilpailupäivältä julkaistaan jälkituotantona muutaman päivän sisällä päivän päättymisestä.
  • Videotuotantoa Tampereen osakilpailusta julkaistaan Youtubessa: Natural Born Disc Golfer sekä päätöspäivältä Disc Golf Finland

Kilpailukoosteet

  • Suomenkieliset tiedotteet kunkin kisapäivän tapahtumista julkaistaan kiertueen nettisivuilla