Prodigy Disc Pro Tourilla Seppo Paju näytti ylivoimaa

Prodigy Disc Pro Tourin toinen osakilpailu Turussa jatkui sateisena ja tuulisena. Avoimessa luokassa Seppo Paju nousi Severi Saviniemen ohi, naisissa Salonen ja Tattar lähtivät omille teilleen.

Prodigy Disc Pro Tourin toisena kilpailupäivänä vaihteleva sää näytteli isoa osaa. Avoimen luokan parhaat pelasivat kierroksensa lähes sateettomassa säässä, mutta päivän aikana kastunut maa ja ajoittaiset kuurosateet tekivät pelaamisesta arvaamatonta. Tämän joutui toteamaan ensimmäisen kierroksen jälkeen johtanut Severi Saviniemi, joka ei pystynyt tänään toistamaan avauskierroksen ihmetekojaan. Yhteistuloksella 17 alle Aninkaisten frisbeegolfradan ihannetuloksen Saviniemi saa tyytyä toiseen sijaan ennen sunnuntain päätöskierrosta.

Tänään radalla oli vain yksi mies. Kierrokselle kolmannelta sijalta lähtenyt Seppo Paju. Hän hallitsi olosuhteet selvästi muita paremmin ja pystyi jopa parantamaan eilistä tulostaan reilusti. Lähes täydellistä avauspeliä esittänyt Paju käänsi kierroksen edukseen vasta takaysillä, jonka hän pelasi kuusi heittoa paremmin kuin Saviniemi, ja lopetti kierroksen kahdeksan birdien putkeen. Pajun kierrostulos -12 ja yhteistulos -19 antaa hänelle kahden heiton etumatkan Saviniemeen.

Kärjen takana tasaista

Toiselta sijalta lauantaihin lähtenyt Janne Hirsimäki pelasi tyylilleen uskollisesti erittäin varmaa peliä ja vältti bogit – vain birdiet jäivät puuttumaan. Hirsimäki tippui tuloksella neljä alle ihannetuloksen kisan kuudennelle sijalle. Muuten toinen kilpailupäivä sujui kärjen osalta eilisen kaltaisissa merkeissä. Pajun ja Saviniemen takana kolmatta sijaa jakavat Silver Lätt, Topias Jokinen ja Jani Nevala tuloksella 13 alle ihannetuloksen, hallitseva Suomen mestari Oskari Vikström löytyy sijalta 9 ja Pro Touria johtava Niklas Anttila edelleen kuudennelta sijalta.

Iltapäivällä kierrokselle lähteneet avoimen luokan 28 parasta pelaajaa pääsivät saivat heittää selvästi paremmassa kelissä kuin aamuryhmä, jolle sateinen ja tuulinen kierros osoittautui paljon eilistä vaikeammaksi. 

Aamulla aloittaneista pelaajista vain 13 ylsi miinuslukemille. Heistä parhaiten onnistui Jesse Nieminen tuloksella -7, jolla hän nousi yhteistuloksissa kymmenen parhaan joukkoon ennen päätöspäivää. Toinen nousija oli ehkä odotetustikin Viron Albert Tamm, joka pelasi tänään -5 ja nousi sijalta 30 sijalle 15. 

Naisten kilpailu jatkuu tasaväkisenä

Naisten luokan kilpailussa ennakkoon vahvimmaksi kaavailtu kolmikko piti järjestyksen ennallaan, mutta kärkikaksikko repäisi nyt tuntuvan kaulan kolmanteen. Viron Kristin Tattar ja Eveliina Salonen kortittivat kumpikin kunnioitettavasti -1 ja jatkavat voittokamppailussa vain heiton erolla toisiinsa. Henna Blomroos kohtasi tuntuvia vaikeuksia kierroksen alusta lähtien. Hallitseva Suomen mestari ja ensimmäisen tour-osakilpailun voittanut Blomroos takelteli etuysin peräti kuusi yli radan ihannetuloksen, mutta sai vielä kerättyä itsensä loppukierrokselle ja paikkaamaan vahinkoja kahdella birdiellä. Kierrostulos +5 tiputti hänet kahdeksan heiton päähän Tattarista. 

Master-luokissa tasainen päivä

Pro Master 40-luokassa pelattiin tasatahtiin. Avauspäivänä kuuden heiton kaulan kuronut Ville Piippo jo ottamassa entistäkin tuntuvamman eron Kalle Savoseen ja Marko Hämäläiseen, mutta bogi ja tuplabogi väylillä 9 ja 10. söivät helsinkiläisen tuloksesta terävimmän kärjen. Samaan aikaan Savonen ja Hämäläinen ryhdistäytyivät loppua kohden ja kaikki kolme tulivat maaliin sopuisassa tuloksessa -3, eli kärkikolmikossa mikään ei muuttunut eilisestä: Piippo johtaa kuuden heiton erolla Savoseen, jota Hämäläinen peesaa vain yhden heiton päässä. 

Neljäkymppisen kohokohdasta vastasi Jani Parkkonen, jonka tulos -5 oli paitsi päivän paras tulos, se olisi kovaa valuuttaa avoimessakin luokassa. Parkkonen nousi kovalla kierroksellaan tuloslistalla kahdeksan sijaa ja varmisti huomiselle finaalipäivälle paikan kärkikortissa. 

Viisikymppisissä kärjestä startanneen Marko Rauhan etumatka oli ennen tätä päivää yhdeksän heittoa – nyt se on enää kuusi. Kakkospaikalta lähtenyt Janne Louhi pystyi tuloksella +2 parantamaan paitsi eilistä tulostaan myös kaventamaan kaulaa Rauhaan, jolle sadekeli oli tällä kertaa liikaa. Rauhan tulos +5 on kahdeksan heittoa eilistä huonompi, mutta silti etumatka edelleen turvallisen oloinen. Kolmospaikkaa pitävä Jyrki Simolin pelasi erittäin vaiheikkaan kierroksen: tulokseen +8 mahtui vain neljä par-tulosta, mutta toisaalta joukossa oli myös neljä birdietä.

Naisten avoimessa 40+ -luokassa kolmen kärki mahtuu edelleen viiden heiton sisään. Kärjestä lauantaille lähtenyt Anna Elo johtaa yhä, mutta kakkoseksi nousi Anne Matilainen, joka kärkkyy vain neljän heiton päässä. Riitta Savolainen on kolmantena heiton Matilaisesta jääneenä.

Pro Master 60+ -luokan ainut osallistuja Ilari Niemipelto jatkaa tasaväkistä mittelöä omaa tulostaan vastaan. Hän pystyi lauantainakin osoittamaan toteen vanhan sanonnan “ei kierrosta ilman birdietä”, mutta väylän 11. triplabogi heikensi hänen tulostaan eiliseen nähden kahdella heitolla. Huomiseen Niemipelto lähtee yhteistuloksesta +16.

Kilpailun tulosseuranta: https://discgolfmetrix.com/1353785