Frisbeegolfin kotimainen kärkikiertue jatkuu Turussa

Frisbeegolfin kotimaisen kärkikiertueen Prodigy Disc Pro Tourin toinen osakilpailu järjestetään 10.-12.7.2020 Turussa, Aninkaisen frisbeegolfradalla. 

Neljästä osakilpailusta koostuva Prodigy Disc Pro Tour on frisbeegolfin kotimainen kärkikiertue. Kiertueella pelataan avoimessa luokassa (MPO), naisten avoimessa luokassa (FPO) sekä mastersluokissa. Yksittäisten osakilpailusijoitusten lisäksi panoksena ovat kiertueen kokonaispisteet. Kokonaiskiertueen pistekilpailussa huomioidaan kunkin pelaajan kolme parasta osakilpailusijoitusta.

Kukin kiertueen osakilpailu on kolmipäiväinen. Osakilpailun järjestelyistä Turussa vastaa paikallinen Frisbeegolfseura FORE Turku. Kiertueen pääyhteistyökumppani on Prodigy Disc Europe Oy.

Kotimaista huippufrisbeegolfia — mukana myös Viron kärkipelaajia

Kauden avanneessa Helsingin osakilpailussa avoimen luokan voiton vei Niklas Anttila (Vuorelan Veikot) ennen kakkossijan jakaneita Väinö Mäkelää (Puskaputtaajat, Laukaa) ja Severi Saviniemeä (Frisbeegolfseura 7k, Turku). Koko kolmikko on mukana myös Turussa, saaden kovan haasteen muilta huippuheittäjiltä. Mukana ovat myös muun muassa pro-tourin moninkertainen kiertuemestari Seppo Paju (Frisbeegolfseura 7k), hallitseva Suomen mestari Oskari Vikström (Jyväskylän Liitokiekkoilijat) sekä Viron Albert Tamm, joka sijoittui Helsingissä täpärästi neljänneksi.

Naisten avoimessa luokassa hallitseva EM- ja SM-kultamitalisti Henna Blomroos (Rauman Frisbee) voitti kauden avauksessa niukasti MM-hopeamitalisti Eveliina Salosen (Valkeakoski Disc Golf). Turkuun kaksikkoa saapuu haastamaan muun muassa virolainen Kristin Tattar, joka nappasi viime vuonna Major-turnaus United States Women’s Disc Golf Championshipsin voiton Yhdysvalloissa.

MP40-luokan kiertuejohtoa pitää Helsingin avauksen jälkeen hallussaan Marko Hämäläinen (Hämeenlinnan Discaajat). FP40-luokassa kiertuejohdossa on puolestaan Anna Elo (Liitokiekkoseura Mustavaris, Pori). Kumpikin pelaaja saapuu kilpailemaan myös Turkuun.


Yleisö

Turun osakilpailua voi saapua katsomaan paikan päälle voimassaolevat henkilörajoitukset huomioiden. Yleisön lähteminen mukaan kierrokselle tapahtuu väylän 1 lähtöpaikan tuntumasta, ja tässä yhteydessä kilpailunjärjestäjä antaa myös tarkemman ohjeistuksen kilpailun seuraamista varten.

  • Paikalle saapuvan yleisön on noudatettava kilpailunjärjestäjän ohjeistuksia alueella liikkumisessa, turvavälisuosituksia (1-2 metriä) ja muita mahdollisia rajoitteita.
  • Yleisön on noudatettava myös yleisiä frisbeegolfin seuraamiseen liittyviä suosituksia. Pelaajien heittorauhan turvaamiseksi puhelin on oltava äänettömällä ja heittosuoritusten aikana on vältettävä puhumista. Älä käytä salamaa kuvatessasi, ja pidät väylät avoinna pelaajille.

Livetulospalvelu

  • Kilpailun livetulospalvelu löytyy kilpailun aikana osoitteesta: https://metrix.live
  • Kilpailun Metrix-sivu kilpailuinfoineen ja osallistujaluetteloineen löytyy puolestaan täältä

Sosiaalinen media

Videotuotanto

  • Jokaiselta osakilpailupäivältä tuotetaan videomateriaalia. Videot kultakin kilpailupäivältä julkaistaan jälkituotantona muutaman päivän sisällä päivän päättymisestä.
  • Videotuotantoa Turun osakilpailusta julkaistaan Youtubessa: Natural Born Disc Golfer sekä Disc Golf Finland